Laptop yanıyoooo

j0yella

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
37
Aga ben miss gibi oynuyodum oyunlarımı laptop çöp ama oynatıyo bu aralar hava 40 derece olduğu için pc bi yanmaya başladı valla masayı eritecek fps bi düşüyo bi düşüyo amaaan 5 fpsi görüyorum sonra pc birden kapanıyo 1 hafta öncesine kadar bir şey yoktu havalar bi sıcaklaştı yok oldu pc resmen napayım abim pcyi soğutmak için soğutucular var ama o kadar soğutmuyo 100tlnin üstüne geçmediği zaman bütçe bende o kadar para yok 100 lirayı kim bulmuş ben harcıyayım evde napmamı tercih edersiniz ya da ucuz ama işlevli soğutucu varsa 15-20 fpsle oynanmıyor

j0yella

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
37
kanka pc 40 derece değil yanlış anladın sen hava 40 derece pc 85-90 görüyo oyundayken

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Aga ben miss gibi oynuyodum oyunlarımı laptop çöp ama oynatıyo bu aralar hava 40 derece olduğu için pc bi yanmaya başladı valla masayı eritecek fps bi düşüyo bi düşüyo amaaan 5 fpsi görüyorum sonra pc birden kapanıyo 1 hafta öncesine kadar bir şey yoktu havalar bi sıcaklaştı yok oldu pc resmen napayım abim pcyi soğutmak için soğutucular var ama o kadar soğutmuyo 100tlnin üstüne geçmediği zaman bütçe bende o kadar para yok 100 lirayı kim bulmuş ben harcıyayım evde napmamı tercih edersiniz ya da ucuz ama işlevli soğutucu varsa 15-20 fpsle oynanmıyor
Klavyenin üstüne varsa bozuk para dizebilirsin. :D Vantilatör varsa fana doğru sabitle aman ha kendine çevirme, çarpar, hasta eder adamı. :D Şaka bir yana içini açıp fanların bir tozunu al, termal macun alabilirsen 40-50TL'ye onu yenilersin. Olduğu kadar olmadığı kader.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Kaliteli soğutucuların etkisi tartışılmaz ancak hiç yoktan iyidir ucuz soğutucuda iş yapacaktır. Birde içini düzgünce temizlemelisin laptopun. Termalinide yenile yoksa böyle masayı eritirsin :D
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu forumda gerçekten hiç konulara bakmadan sorunu araştırmadan konu açan çok oluyor copy-paste yapıcam artık ısınma sorunları için ? ?

j0yella

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
37
ben onu düşünüyodum geçen pcyi açmaya kalktım bir tane vida sıkışmış çıkmıyo onun için yine alet alacam valla bi vida için düştüğüm hallere bak dışarı zar zor çıkıyorum belki bugün bi denerim eyvallah yinede vakum soğutucular var diyorlar onlar acaba işe yarar mı tavsiye ettiğiniz var mı soğutucu

[т]σятυє

Asistan
Reaksiyon puanı
262
Bilgisayarın 1 senelik mi 3 senelik mi yoksa 5 senelik mi? Bu şekilde nasıl öneri verebiliriz?

Termal macunu yenileyin, fan bakımını yapın.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
ben onu düşünüyodum geçen pcyi açmaya kalktım bir tane vida sıkışmış çıkmıyo onun için yine alet alacam valla bi vida için düştüğüm hallere bak dışarı zar zor çıkıyorum belki bugün bi denerim eyvallah yinede vakum soğutucular var diyorlar onlar acaba işe yarar mı tavsiye ettiğiniz var mı soğutucu
Arkadaş almış biraz gürültülü ama baya iş gördüğünü söyledi. Vakum soğutucu + termal macun alsan 100TL hatta daha altı tutar. Senin problemi çözer.

j0yella

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
37
kanka arkadaşın hangisinden almış şimdi alacaksam bari düzgün bi şey alayım

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
kanka arkadaşın hangisinden almış şimdi alacaksam bari düzgün bi şey alayım
Vakum soğutucu olmuş 100TL sen onu boşver. Termal macun al, arkadaşın da dediği gibi Artric MX-4 işini görür senin. Güzelce temizliğini yap, macununu sür. Elindeki sogutucuyu da temizle. İşini görecektir.

[т]σятυє

Asistan
Reaksiyon puanı
262
Fan temizliğinden kastım, arka kısmındaki bandı çıkartıp motor yağı dökmüştüm hatta biraz abartıya kaçıp bobinden ayırıp yıkamıştım yaprakları, bobinde ki tozları dahi temizlemiştim. 1 Kez temizliyorum, götürüyor beni çok uzun bir süre. ?

KuzeyUnutmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
146
Yaklaşık 1 saat öncesinde oyundan çıkıp işlerimi halletmek için sanırım yaklaşık 25 kadar chrome sayfası açmıştım. Bilgisayar ölüyordu. sıcaklığa baktım 83 - 87 arasında geziniyordu. Usulca PC kapadım, fön makinesini soğuk moda aldım. Klavyeden, cd rom'dan özetle gördüğüm bütün deliklerden hafif uzaktan bastım havayı. Şu an : 40 derecede stabil takılıyor. RİSKLİ İŞLEMDİR ÖNERMEM. Ama ben faydasını gördüm :) Not: sinirden bilgisayarın bozulmasını göze almıştım.