Burak Yasin Yıldız
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 892
laptopum böyle açıldı,içinden küçük parçalar çıktı.parça değişimi olmadan tamiri mümkün müdür?
Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 99799
laptopum böyle açıldı,içinden küçük parçalar çıktı.parça değişimi olmadan tamiri mümkün müdür?
şuan ne durumda,menteşeyi çıkarınca düzeldi mi?Aynı model laptopu kullanıyoruz. O modelin ekran kısmı hep sorunlu. 2 kere ekran menteşesi kırıldı ve beraberinde vidaların yuvalarını da kırdı. En son kırıldığında menteşeyi çıkardım şu an tek menteşeyle kullanıyorum. İnternette bakarsan ya panelde ya da çerçevede sıkıntı yaşamayan adam yok. Menteşeyi sökmeden önceki hali:
![]()
Menteşeyi çıkardım ve ekranın çerçevesini tırnaklarına geçirdim. Rüzgarlı havalarda ekran biraz fazla sarsılıyor sadece. Onun dışında sıkıntı yok. Son hali bu:Teşekkür ederim,içini açıp bakacağız.Keşke bu bilgisayar yerine diğer alternatiflere baksaymışım ama olsun alışacağım artık.
Mesaj otomatik birleştirildi:
şuan ne durumda,menteşeyi çıkarınca düzeldi mi?
Fakat sizin sorununuz biraz daha farklı duruyor. Açılan kısımdaki menteşe yerinden çıkmış mı? Eğer öyleyse kırılırken vidaların yuvalarını da kırmıştır büyük ihtimalle.Teşekkür ederim,içini açıp bakacağız.Keşke bu bilgisayar yerine diğer alternatiflere baksaymışım ama olsun alışacağım artık.
şuan ne durumda,menteşeyi çıkarınca düzeldi mi?
Menteşeyi çıkardım ve ekranın çerçevesini tırnaklarına geçirdim. Rüzgarlı havalarda ekran biraz fazla sarsılıyor sadece. Onun dışında sıkıntı yok. Son hali bu:
![]()
Fakat sizin sorununuz biraz daha farklı duruyor. Açılan kısımdaki menteşe yerinden çıkmış mı? Eğer öyleyse kırılırken vidaların yuvalarını da kırmıştır büyük ihtimalle.
Ekli dosyayı görüntüle 99956
bu şekilde attı menteşe.
Ekranın sol tarafını yani menteşe olmayan kısmını tuttuğunda eline geliyor o taraf. Görüntü ve kullanım olarak herhangi bir sıkıntısı yok. Sadece açık havada biraz sıkıntı yaratıyor. Ekranı sağlam menteşenin olduğu taraftan geriye itince sıkıntı olmuyor.Ekli dosyayı görüntüle 99956
bu şekilde attı menteşe.sizin düzelmiş gibi görünüyor o zaman,ekran geriye gittiğinde herhangi bir sorun oluyor mu?
akşam bakacağız.akşam gönderirim.babamla yapmayı düşünüyoruz.ben şimdi yapsam kırarım bir yerleriniEkli dosyayı görüntüle 99957
Menteşeler çıkmış. Kırılıp kırılmadığını bilmiyorum. Umarım kırılmamıştır. Çerçeveyi bu videodaki gibi çıkarıp fotoğraf atın lütfen.
Ekranın sol tarafını yani menteşe olmayan kısmını tuttuğunda eline geliyor o taraf. Görüntü ve kullanım olarak herhangi bir sıkıntısı yok. Sadece açık havada biraz sıkıntı yaratıyor. Ekranı sağlam menteşenin olduğu taraftan geriye itince sıkıntı olmuyor.
Ekranın çerçevesini çıkarırken kullanılmayan bir kart ile yaparsanız daha kolay açabilirsiniz. Açarken çıt çıt sesler gelirse endişelenmeyin.akşam bakacağız.akşam gönderirim.babamla yapmayı düşünüyoruz.ben şimdi yapsam kırarım bir yerlerini![]()
Teşekkürler,sağolun.Umarım halledeceğizEkranın çerçevesini çıkarırken kullanılmayan bir kart ile yaparsanız daha kolay açabilirsiniz. Açarken çıt çıt sesler gelirse endişelenmeyin.