Mahalle arası bilgisayar ustaları.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan _Zaur_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Arkadaşlar bu insanların kalitelisine denk gelmek oluyor mu hiç?

İlan sitelerini araştırdım gittim Yepyeni pakette 500gb WD blue disk aldım mahalle arası bir bilgisayarcıdan.

Bu yeni Disk 3 cü gün bad sectorlar yüzünden kullanılamaz duruma düştü. Demin yazdım telefonuna dedi gel değişelim.

Neyse iyi ki bunda şansım getirdi dedim.
Gittim direk Yeni pakette diski verip yollamak istedi dedim zaten açıcam onu hiç olmazsa dene kardeşim sorunsuz mu diye.

Adam HDD yi çalışan bilgisayara bağladı pc açılmadı. Şaşırıp kaldı ne yapsın. Sonra yardımcısı geldi bilgisayara öyle bir davrandılar ki.

Güç kaynağı fişe takılı durumdayken açık vaziyyetde anakarta kablo takmalar çıkarmalar havada uçuşuyordu. Kendimi zor tuttum ordan ayrılana kadar.
Resmen anakartı nasıl bozarız diye çaba sarfediyorlar.

Hdd sağlam çıktı kapıp bir an uzaklaştım ordan. :)

Siz siz olun her bilgisayarcıyım diyene bilgisayarı emanet etmeyin.

KillerFear

Asistan
Reaksiyon puanı
223

İlan sitelerini araştırdım gittim Yepyeni pakette 500gb WD blue disk aldım mahalle arası bir bilgisayarcıdan.

Bu yeni Disk 3 cü gün bad sectorlar yüzünden kullanılamaz duruma düştü. Demin yazdım telefonuna dedi gel değişelim.

Gittim direk Yeni pakette diski verip yollamak istedi dedim zaten açıcam onu hiç olmazsa dene kardeşim sorunsuz mu diye.

Adam HDD yi çalışan bilgisayara bağladı pc açılmadı. Şaşırıp kaldı ne yapsın. Sonra yardımcısı geldi bilgisayara öyle bir davrandılar ki.

Güç kaynağı fişe takılı durumdayken açık vaziyyetde anakarta kablo takmalar çıkarmalar havada uçuşuyordu. Kendimi zor tuttum ordan ayrılana kadar.

Okurken tüylerim diken diken oldu:)

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Daha bir akıllı çıkan müşteri diyor senin ramlerde sıkıntı olabilir. :D hehehe
Dedim zaten ramlerde sıkıntı olursa monitörde görüntü olmaz. Arkadaşım HDD verdi şuanda tıkır tıkır çalışıyor dediğimde. Sessizlik bürüdü odayı.

Bu arada ilk önce nasıl format attığımı sordular. Dedim USB bellekle formatladım bir hayli şaşırıp kaldı adamlar. Yok ya olamaz filan dediler dedim ne kadar böyle format attığımı bir bilseniz keşke :D

Adamlar Antik çağda kalmışlarmı ne?

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Valla bu güne kadar sadece benim tanıdığım bilgisayarcı çok iyi ve bilgiliydi her konuda bilgisi vardı DH Forumda 2006 üyesi kendisi. Ondan sonra ne zaman bir dükkana gitsem kasaptan farkları olmadığını gördüm. Kendim biliyorum bilgisayar donanım konularını ama elimde test edecek donanım olmadığı zaman bu kasaplara mecbur uğruyorum.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022

en azından bilgisayarı vermemissin ona dua et :D

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Böyle olaylarla karşılaşanlar az zahmet yazsınlar başlarından geçenleri. Baya eğlenceli oluyor.

Daha uzun zaman önce paraya ihtiyacım vardı. nvidia Gt 440 kartı satmaya götürmüştüm. Adam beni saf mı gördü ne sizin parayla 20 - 25 Tl Teklifde bulundu.
Kendi Elinde olan nvidia Gt 210 kartı öyle övdü ki öyle bir fiyat dedi ki vazgeçtim kartı satmaktan. İyikide vazgeçmişim.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Biz bu tiplere her bir foka maydonoz ama bir foktan anlamıyoz adamları diyoruz mümkün mertebe e dükkanın önünden de geçme. (=

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Böyle olaylarla karşılaşanlar az zahmet yazsınlar başlarından geçenleri. Baya eğlenceli oluyor.

Daha uzun zaman önce paraya ihtiyacım vardı. nvidia Gt 440 kartı satmaya götürmüştüm. Adam beni saf mı gördü ne sizin parayla 20 - 25 Tl Teklifde bulundu.
Kendi Elinde olan nvidia Gt 210 kartı öyle övdü ki öyle bir fiyat dedi ki vazgeçtim kartı satmaktan. İyikide vazgeçmişim.

Aklıma geldi yazmak istedim. Bir tane bilgisayarcı vardı bunlara Pro 2000 hazır kasa sistemimi verdim format atılacak diye o zaman 30-35₺ para istemişlerdi 2 gün sonra gittim aldım kasayı Windows 7'nin ilk çıktığı zaman ki ISO ile format atmışlardı sanırım baya farklıydı güncel Windows 7'den. Kasada tabi ekran kartıda yok on board S3 Graphics ile takılıyoruz. Oyun falan kurdum açılmıyor hata veriyor Windows 7 ile gelen Purple Place oyunu bile dehşet kasıyor oynanmıyor. Denetim masasını açtım bir adam bir tane bile bir şey kurmaz mı makinaya. Ne ses sürücüsü kurmuş ne de ekran kartını. Denetim masası bom boş resmen. Gittim kaç kere anlattım durumu bana habire aygıt yöneticisini aç orda sarı ünlem yoksa kurulmuştur diyip duruyor. O zamanlar internetim de yok zar zor ses sürücüsü ile ekran kartı sürücüsünü indirip kurmuştum makina canlanmıştı resmen :) Aynı adamlara tekrar gittim abi ekran kartı satıyormusun diye bana bir tane gösterdi 512MB kart bununla oynayamıyacağın oyun yok hepsini açar diye 50₺ istemişti almamıştım :)

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,370
bilgisayar yönünden Bursa çok iyi (2000 2006 lara kadar korsan cd de İstanbul dan sonra 2.sıradaydı,ne günlerdi,sokak boydan boya cd satan dolardı)
Bursa da İnegöl çarşısı var,benim pek işim düşmedi ama bu konularda iyi dükkanlar,yedek parça satanlar var,ara sıra parça vs almaya giderim,ideal fiyatlara da parça bulabiliyorum

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
...Siz siz olun her bilgisayarcıyım diyene...
En az iki ayrı makinamız varsa ve kendimiz yeteri kadar bilgi sahibiysek hiç bir yere gitmeye gerek yok..
Makinalardan biri çökmüşse, virüs bulaşmışsa, donanım arızası varsa vs. vs. diğerinin yardımı ile kimseye muhtaç olmazsınız. USB Windows hazırlama, sistem kurtarma, Linux ISO ile başlangıç kurtarma gibi birçok seçenek, eğer kullabileceğiniz ikinci bir PC alternatifiniz varsa mümkündür.

Bu arada bilgisayarcıların hepsini aynı kefeye koymayalım, temiz olanları tenzih ederim. Fakat büyük çoğunluğu tam da anlattığınız kalıba uyuyor ve dürüstlükten yoksun oluyor..

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
En az iki ayrı makinamız varsa ve kendimiz yeteri kadar bilgi sahibiysek hiç bir yere gitmeye gerek yok..
Makinalardan biri çökmüşse, virüs bulaşmışsa, donanım arızası varsa vs. vs. diğerinin yardımı ile kimseye muhtaç olmazsınız. USB Windows hazırlama, sistem kurtarma, Linux ISO ile başlangıç kurtarma gibi birçok seçenek, eğer kullabileceğiniz ikinci bir PC alternatifiniz varsa mümkündür.

Bu arada bilgisayarcıların hepsini aynı kefeye koymayalım, temiz olanları tenzih ederim. Fakat büyük çoğunluğu tam da anlattığınız kalıba uyuyor ve dürüstlükten yoksun oluyor..

Hocam aslında her şeyi bilsek bile sırf bu adamlarda para kazansın evine ekmek götürsün diye yardımcı olmak amacı ile sistemi vermek emanet etmek de gerekiyor ama türkiye de bulunan bilgisayarcıların %80'i ya işi bilmiyor yada adı olsun diye bilgisayarcı dükkanı açıyor. Ben bu güne kadar o kadar bilgisayarcı tanıdım sadece bir tanesi ile arkadaş oldum çok iyi iş yapıyordu bilgiside vardı. Bugün daha hala windows 7 kurmasını bilmeyen rufus ile flash belleğe iso yazdırıp format atıyorum dediğin de şaşıran öyle bir şey yok diyen cahil bilgisayarcılar ile dolu.