Türkiye Darbesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan garb02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

garb02

Doçent
Reaksiyon puanı
123

Muzaffer yazdığına katılmıyorum, darbe iyi bir şey değil ! 80 yılında bebektim hatırlamıyorum 80'deki Cunta komutanlar kasayı sömürdüler 50,4 milyar dolar.

15 Temmuz Yarı Darbe gibi bir şey siyasete girmek istemiyorum. Ne istediniz de vermediniz lafı bana ??? geliyor.

Türk darbesinden sora Osmanlı devleti'de sakattı Kardeş kardeş taht kavgası öldürmeler darbe. Yeniçeri asker darbesi 15 Temmuz'dan öncesini araştırman gerekir. Bu askerler neden darbe yapmak istiyorlar ?? 15 Temmuz'u öne atmayın eskileri de neler oldu. Hele Osmanlı Devleti'nde...

80 darbesi

2.inci kısım

Not: Twitter'da Troller tarafından 2 haftadır ülke çalkalanıyor.

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Twitter'dan gezi olaylarında soğudum, resmen manipülasyoncuların yuvası. O gün bugündür kullanmıyorum.

garb02

Doçent
Reaksiyon puanı
123
haklısın. Bu Troller sonradan peydahlandı.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Tam iktidar çözülmeye ayrışmaya başlıyor. Sağolsun Muhalefet partimiz hemen yetişiyor ve insanları birleştirip safları sıklaştırıyor :D Zorla oy oranını arttırıyor.
Kazara oylar muhalefete kayar iktidar oluruz diye mi korkuyorlardır nedir. Bir bakıyorsun Alevilik kaşınıyor. Bir bakıyorsun HDP PKK üstünden bir kaşıma oluyor. Bir bakıyorsun Eşcinsellik gündeme geliyor İnanç ve dini konular üstünden kaşımaoluyor. Böyle söylemler ve hamleler Ülkenin dindar veya miiliyetçi yada devletçi insanları muhalefete küstürülüyor.
Böyle muhalefet varken iktidar zor değişir bizim ülkede. Bu kadar sığı bir muhalefet bu kadar yanlış bir parti yönetim flan artık ne bileyim...

Reaksiyon puanı
10,315
12 Eylül '80'de lise talebesiydim, darbe oldu, sokakta yakalandım ve tam üç ay sıkıyönetimde içerde yattım. Bi sürü işkencelerden geçtim. Çektiklerimi hatırladıkça hala yüreğimi hafakanlar basar. Amerikan büyükelçisi o gün ülkesine çektiği telgrafta, "Bizim çocuklar başardı" demişti. Gerisini anlatmaya lüzum yok. Sonra 28 Şubat Postmodern Darbe geldi, batan 22 bankayla beraber tam 300 milyar dolarını çaldılar bu milletin. Fazla geçmedi 15 Temmuz ile de memleketi kan gölüne çevirip ABD'ye peşkeş çekmek istediler, hain Fetö eliyle...

Taa Osmanlıdan beri canı sıkıldıkça spor yapar gibi darbeye teşebbüs edenlerlere bu millet korkusundan ya da Peygamber ocağı diye saygı duyduğu ordusuna laf edemedi, hep sıktı dişlerini ama yine de laf edemedi. Ta ki 15 Temmuz gelene kadar. İşte orada sıkılacak diş kalmayınca, bir de rahmetli Menderese sahip çıkamamanın verdiği utançla çıktılar sokağa; Çıktılar ve tarihin akışını değiştirdiler adeta. Destan yazdılar.

Ve bir daha bu ülkede darbe yapılamayacağını dünyaya ilan ettiler. Aklından zoru olanlar teşebbüs edebilir, bunu dillendirebilir. Ama sadece o kadar. Teşebbüs edenler hayatıyla öder, dillendiren de sadece ahmak ve bunak muamelesi görür, kimse ciddiye bile almaz.

Bunu burada konuşmak bile saçmalıktır aslında...

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
kimsenin darbe yapacagi ya da bekledigi yok. 2020 yilinda darbeden medet uman yaslilari saymiyorum.

yok yere magduriyet ve dusman yaratma cabasi her zamanki gibi. mide bulantisi yaratiyor artik.

zaten milletin iradesine saygiyi da belediye secimlerinde gorduk. devir darbe devri degil. yapilan iki yuzluluklerin saklanamayacagi ve daha az insanin aptal yerine koyulabilecegi bir devir sadece.

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Zaten azcık kafası çalışan darbe yapmaya çalışmaz. Ama söylemler anlamsız ve manidar oluyor.

En yakın seçim ne zaman ? Herkesin bileceği gibi 2023 ( Bir Erken seçim yoksa en az 3 yıl seçim yok demek oluyor bu. )

Ama bir parti mensupları her çıktığı kanalda her çıktığı basın açıklamasında. Bu rejimin sonu geldi Seçimle veya başka yolla gidecek. ( Burada kastedilen diğer yok ne mesela ). Öyle yada böyle gidecekler. Sarayı başlarına yıkacaz gibi söylemler biraz havada kalıyor ne oluyoruz der yani iktidarda. Olması gereken muhalefetin böyle kozlar vermemesi iktidara.

Sonra geçenlerde Muhalefet partisi sözcüsünün Memurlar ve bürokratlar hakkında konuşması ilginçti. ( Muhalefet memur atamıyor bürokrat atamıyor en yakın seçim 3 yıl sonra ama nasıl oluyorsa Memurlara laf çarpılıyor görevini iyi yapmayan veya oraya laik olmayanlar ( Kime göre neye göre ) oralarda durayamacak liyakatsızlar işinden olacak gibi söylemler yakışıksız oluyor.
Bence Canan Kaftancıoğlu söylemleri ve hareketleri ile muhalefete çok büyük zararı var ama anlamıyorum nasıl görevde kalabiliyor.

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
ben de diyorum ki endişe etmeye gerek yok. "seçimle ya da başka yolla gidecek" diyen bir tipi bünyesinde barındıran bir muhalefetiniz var. iktidar garanti ve cepte yani. korkuya yaygaraya ya da milleti birbirine düşman etmeye gerek yok.

Reaksiyon puanı
10,315
Bence Canan Kaftancıoğlu söylemleri ve hareketleri ile muhalefete çok büyük zararı var ama anlamıyorum nasıl görevde kalabiliyor.

İşte bu yüzden görevde kalabiliyor zaten. Bu millette hakkaniyet duygusu uyandırabilecek sağlam duruşu olan biri olsaydı Kemal amca onu bir gün bile görevde tutar mıydı hiç?! :D

CHP'yi biraz daha iyi tanıman gerek Özkan reyiz! :D

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
İşte bu yüzden görevde kalabiliyor zaten. Bu millette hakkaniyet duygusu uyandırabilecek sağlam duruşu olan biri olsaydı Kemal amca onu bir gün bile görevde tutar mıydı hiç?! :D

CHP'yi biraz daha iyi tanıman gerek Özkan reyiz!

Ya zaten ben iktidarda olsam İsteyeceğim muhalefetin başında Kemal Kılıçtaroğlu gibi bir muhalefet lideri arkasında Canan Kaftancıoğlu gibi bir il başkanı. Yanında Engin Özkoç gibi bir parti sözcüsü. Millet vekili olarakta Sezgin Tanrıkulu gibi vekiller isterim. :) Tam at koşturmalık bir ortam nerden istesem nerden evirsem çevirsem siyasi olarak saldırabilirim. Bazen düşünmüyor değilim Erdoğan muhalefetten daha ne isteyebilir diye. ( Erdoğan'a bize liste yap CHP yönetimi nasıl olsun deseler bundan iyisini oluşturamaz )

Not: İşte benim derdim ülkede kaliteli bir siyaset olsun kaliteli bir muhalefet olsun ama olmuyor :( Tartışmalar seviyeli olsun kaliteli olsun sığı sularda olmasın. Millet ve ülke çıkarı en baş konu olsun.

Reaksiyon puanı
10,315
Not: İşte benim derdim ülkede kaliteli bir siyaset olsun kaliteli bir muhalefet olsun ama olmuyor :( Tartışmalar seviyeli olsun kaliteli olsun sığı sularda olmasın. Millet ve ülke çıkarı en baş konu olsun.

İşte bu dediğin olsaydı zaten Reis öyle kolay bunca seçimlerin hepsini kazanamazdı. Onun da en büyük şansı sanırım bu muhalefet. Dediklerine aynen katılıyorum.