Mobil işlemcilerin en iyisi Snapdragon 865 mi yoksa A13 Bionic mi?

Reaksiyon puanı
6,371
Hiçbir zaman bir mobil işlemcinin saf performansı elde edilmez, işlemcinin verdiği performans içinde kullanıldığı donanım ile, kullanılan işletim sistemi ve yazılım ile değişir. Bu yüzden Apple'ın işlemcileri IOS işletim sistemlerinin optimizasyonu ve satabilitesi sayesinde genelde daha iyi performans verirdi. Ama artık Androidin, IOS kadar olmasa da optimizasyonu ve stabilitesi eskisine göre çok daha iyi. Bu yüzden artık Android tarafı IOS performansını yakalayabiliyor:

https://shiftdelete.net/oppo-****-x2-pro-antutu-testini-alt-ust-etti

Ayrıca bunu dediğimde bazı kişiler A13 Bionic çok daha hızlı diyorlar onun nedeni başta dediğim gibi A13 Bionic işlemcisinin IOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılması. Eğer siz Snapdragon 865 yonga setini IOS işletim sistemi ile kullana bilseydiniz zaten çoğu konuda daha performanslı iken neredeyse tüm konularda daha performanslı olurdu. Ayrıca lütfen "A13 BİONİC daha hızlı bir işlemci" yazmayın çünkü sadece 4k videoyu 1080'e çevirirken daha hızlı oluyor diye daha hızlı olmuyor. Yukarıda attığım videoda gördüğünüz gibi günlük kullanımda 865 daha hızlı bir cihaz, ama eğer sizin günlük kullanımınız 4k videoyu 1080'e çevirmek değilse. Ayrıca gördüğünüz gibi en yüksek skorlar da A13 Bionic yonga setine sahip bir cihazda yani bir Iphone modelinde değil. Ve zaten en son rekoru kıran cihaz yanlış bilmiyorsam Nubia red magic 5G, tahmin edeceğiniz üzere o da bir Android cihaz ve 865 kullanıyor. Yani Kısacası Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 865 yonga seti Apple tarafından üretilen A13 bionic yonga setinden daha performanslı bir işlemci. Lütfen şu videoyu atmayın:

Çünkü dediğim gibi bu Qulacomm'un referans cihazı yani neredeyse en düşük performansı verecek cihazlardan bir tanesi (865 kullananlar arasında yani).

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Hiçbir zaman bir mobil işlemcinin saf performansı elde edilmez, işlemcinin verdiği performans içinde kullanıldığı donanım ile, kullanılan işletim sistemi ve yazılım ile değişir. Bu yüzden Apple'ın işlemcileri IOS işletim sistemlerinin optimizasyonu ve satabilitesi sayesinde genelde daha iyi performans verirdi. Ama artık Androidin, IOS kadar olmasa da optimizasyonu ve stabilitesi eskisine göre çok daha iyi. Bu yüzden artık Android tarafı IOS performansını yakalayabiliyor:

Ayrıca bunu dediğimde bazı kişiler A13 Bionic çok daha hızlı diyorlar onun nedeni başta dediğim gibi A13 Bionic işlemcisinin IOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılması. Eğer siz Snapdragon 865 yonga setini IOS işletim sistemi ile kullana bilseydiniz zaten çoğu konuda daha performanslı iken neredeyse tüm konularda daha performanslı olurdu. Ayrıca lütfen "A13 BİONİC daha hızlı bir işlemci" yazmayın çünkü sadece 4k videoyu 1080'e çevirirken daha hızlı oluyor diye daha hızlı olmuyor. Yukarıda attığım videoda gördüğünüz gibi günlük kullanımda 865 daha hızlı bir cihaz, ama eğer sizin günlük kullanımınız 4k videoyu 1080'e çevirmek değilse. Ayrıca gördüğünüz gibi en yüksek skorlar da A13 Bionic yonga setine sahip bir cihazda yani bir Iphone modelinde değil. Ve zaten en son rekoru kıran cihaz yanlış bilmiyorsam Nubia red magic 5G, tahmin edeceğiniz üzere o da bir Android cihaz ve 865 kullanıyor. Yani Kısacası Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 865 yonga seti Apple tarafından üretilen A13 bionic yonga setinden daha performanslı bir işlemci. Lütfen şu videoyu atmayın:

Çünkü dediğim gibi bu Qulacomm'un referans cihazı yani neredeyse en düşük performansı verecek cihazlardan bir tanesi (865 kullananlar arasında yani).
Bu cihazlar sd865 kullanıyor ama referans cihazından daha düşük performans veriyor ve A12 bile hala performans olarak en iyi işlemcilerden biri.

Son düzenleme:

reisemre57

Doçent
Reaksiyon puanı
307
a13 bionic derim.çünkü apple hala mobil işlemci konusunda rakipsiz işlemciler üretiyor.yukarıdakilere bakarsak sdn 865 gibi duruyor. ama bu işlemciler apple gibi uzun seneler çok iyi performans verecek işlemciler değil.

Reaksiyon puanı
6,371
Zaten dediğim gibi her modelde performans değişir. Kullanılan yazılıma bağlı. Iphone 11 pro max şu an A13 BİONİC yonga setinin en performanslı kullanıldığı cihaz, peki S20+ 865'in en performanslı kullanıldığı cihaz mı ya da X50 pro? Değil. Zaten Android olduğu için sürekli değişiyor. Ayrıca Apple'ın işlemcilerinin uzun süre gitmesinin nedeni işlemci değil, işletim sistemi. IOS'un optimizasyonu, satbilitesi daha iyi olduğu için ve IOS Android'e göre çok daha hafif olduğu için işlemci uzun süre performansını koruyabiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lütfen bu karşılaştırmada sadece ekranlarının özelliklerine bakın, S20 plus'ın ekranı çok daha yüksek çözünürlükte. Ve oradaki adamın ayarlardan ekran çözünürlüğünü değiştirmediğini biliyoruz. Anlayacağınız üzere S20 plus o testi çok daha yüksek bir çözünürlükte sadece 5 saniye daha fazla sürede bitiriyor.

Son düzenleme:

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Lütfen bu karşılaştırmada sadece ekranlarının özelliklerine bakın, S20 plus'ın ekranı çok daha yüksek çözünürlükte. Ve oradaki adamın ayarlardan ekran çözünürlüğünü değiştirmediğini biliyoruz. Anlayacağınız üzere S20 plus o testi çok daha yüksek bir çözünürlükte sadece 5 saniye daha fazla sürede bitiriyor.
Realme X50 Pro Full HD+ Ekran kullanıyor ve çözünürlüğü ve pixel yoğunluğu iPhone dan biraz daha düşük ama iPhone XS (A12) bile testi daha hızlı bitiriyor

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Videoyu izlemedim. Ancak günlük kullanıcı için şu iki işlemcinin de çok güçlü olduğunu düşünüyorum zaten. Gereksiz güçlü hatta. Telefonda yapılan maksimum işler nedir ki? Sosyal medyaya girersin, arada 1-2 fotoğraf ve video çekersin, biraz oyun oynarsın, iki haber okursun, birkaç arama yaparsın tamam. Bunları yapmak için, 865 veya A13 bile gerekmiyor. Ben 9T kullanıyorum içinde S730 var. 9T Pro alsam da aradaki farkı anlamayacaktım zaten o yüzden fazla para vermek istemedim.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Snapdragon 865 çıkana kadar a13 daha iyi bir işlemciydi..

Reaksiyon puanı
6,371
Realme X50 Pro Full HD+ Ekran kullanıyor ve çözünürlüğü ve pixel yoğunluğu iPhone dan biraz daha düşük ama iPhone XS (A12) bile testi daha hızlı bitiriyor
Çünkü dediğim gibi 865'in kullanılabildiği en iyi cihaz onlar değil, ki zaten 865 performansını en iyi verebilecek bir cihazı bulamazsınız çünkü Android işletim sistemi kullanıyorlar.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639

Yukarıda attığım videoda gördüğünüz gibi günlük kullanımda 865 daha hızlı bir cihaz, ama eğer sizin günlük kullanımınız 4k videoyu 1080'e çevirmek değilse.
Günlük kullanımda A11 bile hala çok hızlı çalışıyor. Antutu bence gerçekçi değil. Her güncelleme ile cihazların puanları değişiyor. Antutu dışındaki bütün testlerde a13 daha hızlı bir işlemci.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
6,371
Antutu gibi bir test sizce gerçekçi değil ama bir insanın sayaç başlatıp tek tek tüm uygulamaları açması mı hatasız ve gerçekçi ?
Tamam, iki telefonu yan yana koyup aynı anda bassa kabul edilebilir bir sonuç BELKİ çıkabilir. Zaten benim attığım videoda orada ki adam alttan da aynı anda basıp basmadığını belirtmek için çekmiş. Ayrıca da size göre ne gerçekçi hangi test, hangi program? Her güncelleme ile puanın değişmesi çok normal bir şey değil mi? Siz bir oyunda güncelleme ile optimizasyonu daha iyi hale getirdiğiniz zaman aynı sistem ile oyun performansı daha iyi olmaz mı?

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Antutu gibi bir test sizce gerçekçi değil ama bir insanın sayaç başlatıp tek tek tüm uygulamaları açması mı hatasız ve gerçekçi ?
Tamam, iki telefonu yan yana koyup aynı anda bassa kabul edilebilir bir sonuç BELKİ çıkabilir. Zaten benim attığım videoda orada ki adam alttan da aynı anda basıp basmadığını belirtmek için çekmiş. Ayrıca da size göre ne gerçekçi hangi test, hangi program? Her güncelleme ile puanın değişmesi çok normal bir şey değil mi? Siz bir oyunda güncelleme ile optimizasyonu daha iyi hale getirdiğiniz zaman aynı sistem ile oyun performansı daha iyi olmaz mı?
GFX Bench ve Geekbench 5 de çok daha hızli a13. Ayrıca siz benchmarklar ve videoyu 1080p yi daha hızlı çevirmesine önemsiz ve sd865 uygulamaları daha hızli açıyor dediniz fakat attığım videolarda a13 sd865 den daha hızlı.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
A13 şu an önde. Ayrıca dediğiniz gibi Qualcomm tarafı gelişip A13'e yaklaşmaya çalışıyor fakat aynı düzeyde fiyatlar da uçuyor. Yeni çıkan Android amiral gemileriyle iPhone'lar arasındaki fiyat farkı da baya azalıyor hatta bazıları geçmeye başladı bile

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
A13 şu an önde. Ayrıca dediğiniz gibi Qualcomm tarafı gelişip A13'e yaklaşmaya çalışıyor fakat aynı düzeyde fiyatlar da uçuyor. Yeni çıkan Android amiral gemileriyle iPhone'lar arasındaki fiyat farkı da baya azalıyor hatta bazıları geçmeye başladı bile
Aynen.

Reaksiyon puanı
6,371
GFX Bench ve Geekbench 5 de çok daha hızli a13. Ayrıca siz benchmarklar ve videoyu 1080p yi daha hızlı çevirmesine önemsiz ve sd865 uygulamaları daha hızli açıyor dediniz fakat attığım videolarda a13 sd865 den daha hızlı.
Bende size attığınız videoların adil olacağını nereden bileyim dedim. Ve benim attığım videoda adam adil olduğunu belirtmek için başka açılardan da çekmiş, adil olduğunu belirtiyor dedim.

A13 şu an hız konusunda evet önde. Performans açısında TESTLERE GÖRE Qualcomm.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299

İki işlemcide çok güçlü ama Apple'ın işlemcileri uzun vadede biraz daha avantajlı.Olaya sadece video aktarımı,yada uygulamaları açma olarak bakmamak lazım.Kuzenim 6s kullanıyor.6s deki A9 işlemci bile hala güçlü.Snapdragon android dünyasında benim favorim ama A13 Snapdragon a göre bence daha iyi.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Bende size attığınız videoların adil olacağını nereden bileyim dedim. Ve benim attığım videoda adam adil olduğunu belirtmek için başka açılardan da çekmiş, adil olduğunu belirtiyor dedim.

Antutu dışında bütün testlerde A13 daha iyi. Antutu ya güvenmiyorum.

İki işlemcide çok güçlü ama Apple'ın işlemcileri uzun vadede biraz daha avantajlı.Olaya sadece video aktarımı,yada uygulamaları açma olarak bakmamak lazım.Kuzenim 6s kullanıyor.6s deki A9 işlemci bile hala güçlü.Snapdragon android dünyasında benim favorim ama A13 Snapdragon a göre bence daha iyi.
Aynen. A11 bile çok hızlı çalışıyor ve hatta yeni cihazların çoğundan hızlı.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
İkisi de kafa kafaya. Sadece Apple uzun vadede Android'e kıyasla sistemi çok şişirmediği için performansı çok azalmıyor. Ancak GPU olarak bakarsak Apple A serisi her sene daha da güçleniyor. Snapdragon GPU tarafına da ağırlık verirse tadından yenmez.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Neden bir uygumayı ayı saniyenin 1000'de 1'i daha hızlı açtığı içinmi daha iyi antutu testlerinde ufak farkla geçmemiş ezip geçmiş a13 sadece tek çekirdek perdormansında biraz daha iyi onun dışında sd 865 yarışamaz..

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Antutu dışında bütün testlerde A13 daha iyi. Antutu ya güvenmiyorum.

Aynen. A11 bile çok hızlı çalışıyor ve hatta yeni cihazların çoğundan hızlı.
Antutu biraz değişik sistemle çalışıyor. Test yapmadan önce cihazı kapatıp açmanız , şarjı %100 iken parlaklık çok açık olmadan yaparsanız normal sonuçtan daha yüksek sonuçlar verebiliyor. Geekbench , GFXBench , 3Dmark bence daha güvenilir.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379

İki cihazla da videoyu dışarı aktar. süreleri karşılaştır performans testinin en güzelini yapmış olursun.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Antutu biraz değişik sistemle çalışıyor. Test yapmadan önce cihazı kapatıp açmanız , şarjı %100 iken parlaklık çok açık olmadan yaparsanız normal sonuçtan daha yüksek sonuçlar verebiliyor. Geekbench , GFXBench , 3Dmark bence daha güvenilir.
Aynen. Bende geekbench, Gfxbench ve 3d mark a güveniyorum.

Reaksiyon puanı
6,371
Benim ablamda 6s kullanıyor, kendi telefonu çok zorlanıyor diye yapacağı bir çok şeyi annemin telefonundan yapıyor, redmi note 8'den.

Reaksiyon puanı
6,371
Android gibi ağır bir işletim sisteminde çok iyi performans vermesi, android gibi ağır bir işletim sisteminde Apple'ın işlemcilerine çok yakın performans vermesi daha iyi olduğunu gösterir. Herkes Apple'ın işlemcileri 1 yıl önden gider diyor ama öyle değil. Onu diyenlee de acıyorum. A serisi işlemcileri daha iyi olmasının tek sebebi IOS gibi mükemmel ötesi bir işletim sistemi ile çalışmaları.