Sevdelsn
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 10
ALO 199 dan seyahat izin belgesi kaç saatte onaylanıyor ve seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?
Son düzenleyen moderatör:
Alanlardan bilgi almak istiyorsam ???Onu buraya değil, numarayı arayıp soracaksın.
Yeni bir sistem olduğu için az sayıda insan biliyordur. Onlar da bu siteye uğruyor mu bilmiyorum.Alanlardan bilgi almak istiyorsam ???
Seyahat izni, cenazesi olan ya da hasta sevkinde bir kişiye refakat izni olarak verilebiliyor. Bunun haricinde izin vermiyorlar. Geçen gün Vefa Sosyal Destek biriminide nöbet tutarken öğrenmiştim.ALO 199 dan seyahat izin belgesi kaç saatte onaylanıyor ve seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?
İkametgahıma döneceğim deSeyahat izni, cenazesi olan ya da hasta sevkinde bir kişiye refakat izni olarak verilebiliyor. Bunun haricinde izin vermiyorlar. Geçen gün Vefa Sosyal Destek biriminide nöbet tutarken öğrenmiştim.![]()
Ama bazıları 2 saatte alıyor acileyete gmre mi ki?Bizim karşı apartmanda ki komşumuz köyüne gidecekti oraya yerleşeceklerdi 2 güne ancak aldılar izin. Oda eşi rahatsız olfuğu için.
Ama arayınca da çok detaylı bilgi vermiyorlar aradım da.Bir yakınım alacaktı, devlet memuru olduğu için izin almadan gidebildi. Önce arayıp sormalısınız.
Şehirler arası giriş, çıkış yasak olmadan önce şahsi araçla Ankara 'ya gitmek için 1 hafta önce başvuru yaptım. Lakin 1 hafta boyunca dönüş yapılmayınca en son aracıma atlayıp Adana'dan Ankara'ya günü birlik işimi halledip geldim.ALO 199 dan seyahat izin belgesi kaç saatte onaylanıyor ve seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?
İkamete dönecekseniz izin verebilirler. Babaannem yarın akşam gidiyor çünkü ikametine. Arayıp yine de bilgi alın.İkametgahıma döneceğim de
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama bazıları 2 saatte alıyor acileyete gmre mi ki?
Ama arayınca da çok detaylı bilgi vermiyorlar aradım da.
Torpilin varsa 1-2 gün yoksa 10-15 gün olarak özetleyeyim ben
(Acil durum içeren konular haricinde, normal bir süreç için geçerli)
Boş konuşuyorsam, benim yorumuma cevap vermek zorunda değilsin kardeşim.Abdullah Alkan, kusura bakma ama boş konuşuyorsun kardeşim.
Acil durumlarda zaten anında alıp gidiyorsun, normal bir süreçte zaten kimse sizden birşey sormuyor. Yasak günlerde keyfi gidiş gelişler için de sizi kimse dinlemiyor bile. Bunun bizatihi ben şahidi olmasaydım bu kadar rahat yazamazdım inan.
İkametgahıma döneceğim.Açıkçası 199'da açıyorlar mı ben günlerce aradım açan çıkmadı ilk haftalar
E-devlet üstündede kayıt oluştururken sadece belli kriterler var ( Cenaze , hastane randevu, ve celp asker terhisi flan ) onun dışında zaten izin verilmiyor. İlk zamanlar İkametkahına dönme tarzıda vardı o kalkmış mesela.
Ben babamları bağ bahçe işleri için yollayacaktım özel araçları ile şehirler arası izin alma sürecimiz baya uzun sürdü. İlçe tarıma gittik Muhtara yönlendirdi oraya gittik kaymakamlık dedi oraya gittik Trafikten izin belgesi alıyonuz dedi sıralar kuyruklar flan hiç durulacak gibi değil ( Tabi bu dediklerim ilk haftalar sistemin tam oturmadığı ipini koparan izin almaya çalışıyor ve başvuruları şahsi istiyorlar flan.)
En sonunda karar çıktı ve ÇKS belgesi olanlara belge istemeden özgürce seyahat etme hakkı çıktıda istediği gibi gidip gelebildi.
Öbür Türlü 199 açsa bile sana E-Devlette ki sayfaya yönlendirecektir ve seyahat gerekçesi soracaktır mantıklı bir isteğiniz yoksa işiniz zor gibi.
İkamete dönmek için bize verilen 5 şıkdan hangisini işaretlemeliyiz.İkamete dönecekseniz izin verebilirler. Babaannem yarın akşam gidiyor çünkü ikametine. Arayıp yine de bilgi alın.
Nedir o şıklar bilmiyorum vallahi.İkametgahıma döneceğim.
İkamete dönmek için bize verilen 5 şıkdan hangisini işaretlemeliyiz.
Öyle bir seçenek yok ki artıkİkamete dönmek için bize verilen 5 şıkdan hangisini işaretlemeliyiz.
İzin verseler gideceğiz de malumÖyle bir seçenek yok ki artıkİkametgahıma dönecem diye. 50 gündür dönseydin ne bekledin der adamlar.
Bulunduğun il ise Valiliği ilçe ise kaymakamlığı arayarak bilgi almaya çalış bence.
Konulara katkın olmayacaksa boş muhabbete girme şuralara.Özkan gardaşşş herşeyi bilir...seyahat belgesi meselesi...
İzin verseler gideceğiz de malum
E devlet şifrem yok nasıl giriş yapabilirimKonulara katkın olmayacaksa boş muhabbete girme şuralara.
Attığım mesajları az oku istersen. ( Ben sizin gibi boş muhabbet yapmıyom veya herşeyi biliyorum demiyorum )
Bizim izin sürecimiz nasıl geçti paylaştım üstte mesajları okusan boş beleş yazmasan anlayacan ama nerde.
E devletten Hikametgah çıkarıp Valilik veya Kaymakamlığa başvurmaya çalışın. ( Bayrama yakın çok kalaba olacaktır oralar bir an önce izin alıp gitmeye çalışın )
İnternet bankacılığı olan kredi kartı varsa adına. Onun üstündende E-devlete giriş yapabiliyon. Şu kartlar ile. Ama en kolayı PTT'den E devlet şifresi almak tabi. Yaşlı insanlarsa büyük ihtimal online bankacıklık işlemleri kapalıdır.E devlet şifrem yok nasıl giriş yapabilirim
20 yaş altında olduğum için ptt ye gidememİnternet bankacılığı olan kredi kartı varsa adına. Onun üstündende E-devlete giriş yapabiliyon. Şu kartlar ile. Ama en kolayı PTT'den E devlet şifresi almak tabi. Yaşlı insanlarsa büyük ihtimal online bankacıklık işlemleri kapalıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 96109
Zaten başkasının E-devlet şifresinide sana vermezler sadece kişiye özel veriyorlar. Bizzat o kişinin başvurması gerekiyor.20 yaş altında olduğum için ptt ye gidemem