Ben almam. Hem eski hem pahalı.S9+ hala alınır mı sizce
S9+ hala alınır mı sizce?
Batarya ve edge ekran sorun değilse temiz ikinci el alınabilir.S9+ hala alınır mı sizce?
Ne durumda alacağınıza bağlı. Sıfır alacaksanız pek mantıklı gelmiyor kulağa. Ama ikinci elde düşünülebilir S9. Plus bence yine de mantıklı değil.S9+ hala alınır mı sizce?
Fiyatına göre değerlendir, üst seviye telefonların kameralarının yıl şartlarına göre geride olabilmesi icin en az 5-6 yıl üstüne model çıkmalı, genelinin tasarımı ve malzemeside aynı şekilde.Eski denilmiş ama kamerası hala günümüzde çoğu telefonun çok çok ötesinde. Ekranı zaten en iyilerinden HALA.
Aslında 2.el belki bulabilir, ben bir iki gün evvel 2.el garantili kutulu IMEI kayıtlı S7'yi 700₺'ye görmüştüm. Aranırsa temiz 2.el'de bulunabilir.Fiyatına göre değerlendir, üst seviye telefonların kameralarının yıl şartlarına göre geride olabilmesi icin en az 5-6 yıl üstüne model çıkmalı, genelinin tasarımı ve malzemeside ayı şekilde.
İkinci el tabi alınabilir uygun fiyatlı ise fakat sıfır fiyatı üzerinden konuşuyorum ben.Aslında 2.el belki bulabilir, ben bir iki gün evvel 2.el garantili kutulu IMEI kayıtlı S7'yi 700₺'ye görmüştüm. Aranırsa temiz 2.el'de bulunabilir.
Sıfır almak pek mantıklı olmaz, cihaz 2 senelik zaten.İkinci el tabi alınabilir uygun fiyatlı ise fakat sıfır fiyatı üzerinden konuşuyorum ben.
S9 Plus 5200 TL. S10 5600 TL. S10 Lite, Note 10 Lite var daha ucuza. 5200’e ben almazdım.Eski denilmiş ama kamerası hala günümüzde çoğu telefonun çok çok ötesinde. Ekranı zaten en iyilerinden HALA.
Alınmaz.S9+ hala alınır mı sizce?
Üstüne 2 model çıktı S10 ve S20 ailesi. Android 10 aldı mı bilmiyorum ama Android 11 almaz bu saatten sonra. İşlemci olarak geri kalıyor. Bu telefon eski degil mi şimdi ?Cihaz eski filan değil, hala günümüz şartlarına uygun bir cihaz fakat fiyat için aynı şeyi söyleyemeyiz. Sıfır almayı düşünürseniz daha farklı modeller önerelim o fiyata çok daha iyi ve güncel cihazlar var. (S10e/Lite hatta düz S10) Ama ikinci el düşünüyorsanız uygun fiyata denk getirirseniz hala alınabilecek en iyi cihazlardan biri.
Android 10 aldı 11 kesin değil ama ben umutluyum. Üstüne model çıkınca tabiki cihazlar günümüze göre geri kalmaya başlar fakat bahsettiğimiz süre 2 yıl, ne kamera ne işlemci ne de farklı bir donanımsal yapıda ciddi bir geri kalmışlık yok. Bugün S9 kullansanız telefonun geri kalmışlığını günlük kullanımda hissetmezsiniz bile.Üstüne 2 model çıktı S10 ve S20 ailesi. Android 10 aldı mı bilmiyorum ama Android 11 almaz bu saatten sonra. İşlemci olarak geri kalıyor. Bu telefon eski degil mi şimdi ?
Benim için telefonların ömrü 2 senedir, yani garanti süresi kadardır. Samsung bir cihazın 2'den fazla büyük güncelleme alması çok düşük ihtimal. Yani Android 11 almayacaktır yüksek ihtimalle. Bende Note 5 vardı, bir 2 seneden sonra ne bataryası yetmeye başladı, ne de güncel oyunları oynatmaya başladı. Ama ben 4 sene boyunca kullandım. Yani S9+'ı ilk çıktığı zamanlar almış olsa arkadaş ve şu an telefonunu değiştirmek istese, "Telefonun günümüzde de yeterli, değiştirme" derdi herkes. Ama bu saatten sonra da 4-5 bin TL verilecek bir cihaz değil.Android 10 aldı 11 kesin değil ama ben umutluyum. Üstüne model çıkınca tabiki cihazlar günümüze göre geri kalmaya başlar fakat bahsettiğimiz süre 2 yıl, ne kamera ne işlemci ne de farklı bir donanımsal yapıda ciddi bir geri kalmışlık yok. Bugün S9 kullansanız telefonun geri kalmışlığını günlük kullanımda hissetmezsiniz bile.
Tasarım açısından da günümüze hala uygun. Ayrıca yazılımsal anlamda hala destek devam ediyor 2.1 vb. sürümleri de alacak bir cihaz.
Ben zaten sıfır alınmaz onun yerine alınacak çok daha iyi cihazlar var dedim ve sıraladım. Bugün ona verilecek parayla çok rahat S10 serisinden bir cihaz alınabilir. Ama ikinci el olarak hala alınabilir bir cihaz. Ayrıca 5 sene önceki Samsung ve Android'in durumu şu an ile aynı değil. Android'in seneler içindeki değişimini siz de gayet iyi biliyorsunuzdur. Ben S6 kullandığım zamanlar (cihazlarımız aynı yıl çıkmıştı) dönemin en iyi cihazlarından biri olmasına rağmen zaman zaman uygulamadan atma ve durdurulma sorunları yaşanıyordu. Bana kalırsa Note 5 örneğiyle S9'u eleştirmeniz doğru değil.Benim için telefonların ömrü 2 senedir, yani garanti süresi kadardır. Samsung bir cihazın 2'den fazla büyük güncelleme alması çok düşük ihtimal. Yani Android 11 almayacaktır yüksek ihtimalle. Bende Note 5 vardı, bir 2 seneden sonra ne bataryası yetmeye başladı, ne de güncel oyunları oynatmaya başladı. Ama ben 4 sene boyunca kullandım. Yani S9+'ı ilk çıktığı zamanlar almış olsa arkadaş ve şu an telefonunu değiştirmek istese, "Telefonun günümüzde de yeterli, değiştirme" derdi herkes. Ama bu saatten sonra da 4-5 bin TL verilecek bir cihaz değil.
Üstüne model çıktı diye ön kamerası ile 2k video çeken bir telefon eski olmuyor. Ekranı hala çok çok iyi olan bir telefon üstüne model çıktı diye eski olmuyor. Arka kamerası ile çok iyi OIS destekli 4k 60 kare video çekebildiğiniz bir telefon üstüne model çıktı diye eski olmuyor.Üstüne 2 model çıktı S10 ve S20 ailesi. Android 10 aldı mı bilmiyorum ama Android 11 almaz bu saatten sonra. İşlemci olarak geri kalıyor. Bu telefon eski degil mi şimdi ?
Söylediklerine katılıyorum.Uygun fiyata temiz kullanılmış ikinci el bir S9 plus alınabilir.Bu cihaz 4k 60 FPS video çekebiliyor,ekran kalitesi çok iyi,Dolby destekli stereo hoparlör var,ön kamerası çok iyi.Amiral gemisi bir cihazdan beklenen herşeyi fazlası ile karşılıyor.Ben zaten sıfır alınmaz onun yerine alınacak çok daha iyi cihazlar var dedim ve sıraladım. Bugün ona verilecek parayla çok rahat S10 serisinden bir cihaz alınabilir. Ama ikinci el olarak hala alınabilir bir cihaz. Ayrıca 5 sene önceki Samsung ve Android'in durumu şu an ile aynı değil. Android'in seneler içindeki değişimini siz de gayet iyi biliyorsunuzdur. Ben S6 kullandığım zamanlar (cihazlarımız aynı yıl çıkmıştı) dönemin en iyi cihazlarından biri olmasına rağmen zaman zaman uygulamadan atma ve durdurulma sorunları yaşanıyordu. Bana kalırsa Note 5 örneğiyle S9'u eleştirmeniz doğru değil.
Hocam herkes bunu gayet iyi biliyor. Bataryası hariç (ikinci el hususunda) her konuda hala iyi görüyorum ben bu cihazı ama mesele iyi ya da kötü olması değil Android cihaz olması. iOS olsa çoğunluk hemen al der ama insanların Android algısı maalesef hala aynı. Bugün "iPhone 8 alınır mı" denilse müthiş bir çoğunluk aynı cevabı verir.Söylediklerine katılıyorum.Uygun fiyata temiz kullanılmış ikinci el bir S9 plus alınabilir.Bu cihaz 4k 60 FPS video çekebiliyor,ekran kalitesi çok iyi,Dolby destekli stereo hoparlör var,ön kamerası çok iyi.Amiral gemisi bir cihazdan beklenen herşeyi fazlası ile karşılıyor.
Kamera ve ekranına laf eden yok zaten. Ama işlemci ve batarya anlamında geri kaldığı kesin, güncelleme almayacağı da neredeyse kesin. 4-5 bin TL'ye alacağın çoğu telefonun kamerası en az onun kadar iyi zaten. İşlemci konusunda daha güncel, daha az enerji harcayan, batarya konusunda daha fazla kapasitesi olan, işlemciyle beraber daha fazla kullanım süresi verebilecek cihazlar varken, sırf kamerası ve ekranından dolayı güncelleme almayacak ESKİ bir cihaz almak bana mantıklı gelmiyor. Cihazların 2 sene garanti boyunca güncellemelerle şişirip, 2 sene sonunda güncelleme bittiğinde planlı eskitmeyle yavaşlatildığı kesin gibi bir şeyÜstüne model çıktı diye ön kamerası ile 2k video çeken bir telefon eski olmuyor. Ekranı hala çok çok iyi olan bir telefon üstüne model çıktı diye eski olmuyor. Arka kamerası ile çok iyi OIS destekli 4k 60 kare video çekebildiğiniz bir telefon üstüne model çıktı diye eski olmuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hala çok çok iyi fotoğraf çeken bir telefon üstüne model çıkıt diye eski olmuyor.
2. el konusunda da bence pek alınası değil. Çünkü sıfırında bile bataryayla ilgili sıkıntılar yaşayan, yetersiz geliyor diyenler fazla. 2. el olarak alınca yine yetersiz gelir ve güncelleme de almayacak. Ben yine alınmaz diyorum. Note 9 alınir 2. el olarak ama S8, S9 alınmaz bence. Çünkü batarya olarak ciddi anlamda yetersizBen zaten sıfır alınmaz onun yerine alınacak çok daha iyi cihazlar var dedim ve sıraladım. Bugün ona verilecek parayla çok rahat S10 serisinden bir cihaz alınabilir. Ama ikinci el olarak hala alınabilir bir cihaz. Ayrıca 5 sene önceki Samsung ve Android'in durumu şu an ile aynı değil. Android'in seneler içindeki değişimini siz de gayet iyi biliyorsunuzdur. Ben S6 kullandığım zamanlar (cihazlarımız aynı yıl çıkmıştı) dönemin en iyi cihazlarından biri olmasına rağmen zaman zaman uygulamadan atma ve durdurulma sorunları yaşanıyordu. Bana kalırsa Note 5 örneğiyle S9'u eleştirmeniz doğru değil.
iPhone kullananlarda bir güncelleme takıntısı var.Apple 5 yıl güncelleme veriyor,android de 2 yıl güncelleme desteği var,sonra cihaz çöp oluyor gibi saçma sapan bir düşünce yapısına sahip bir sürü insan var.Apple ın bana göre iki noktada ciddi avantajı var 1-ikinci el piyasası 2-Sosyal medya, videoda diyebilirsin orda Samsunga karşı 4k 60 FPS de bütün lensleri aktif etmesi bir avantaj bunun dışında videoda kalite ve stabilizasyon olarak ikiside birbirine yakın.Ben güncelleme takıntısı olan biri değilim.S9 plus temiz ikinci el bulsam hiç güncelleme yapmadan gittiği yere kadar kullanırım.Hocam herkes bunu gayet iyi biliyor. Bataryası hariç (ikinci el hususunda) her konuda hala iyi görüyorum ben bu cihazı ama mesele iyi olması değil Android cihaz olması. iOS olsa çoğunluk hemen al der ama insanların Android algısı maalesef hala aynı. Bugün "iPhone 8 alınır mı" denilse müthiş bir çoğunluk aynı cevabı verir.
Pil konusunda ikinci else hem fikiriz ama sıfırsa günü çıkarmayacak kadar da vahim değildir.Kamera ve ekranına laf eden yok zaten. Ama işlemci ve batarya anlamında geri kaldığı kesin, güncelleme almayacağı da neredeyse kesin. 4-5 bin TL'ye alacağın çoğu telefonun kamerası en az onun kadar iyi zaten. İşlemci konusunda daha güncel, daha az enerji harcayan, batarya konusunda daha fazla kapasitesi olan, işlemciyle beraber daha fazla kullanım süresi verebilecek cihazlar varken, sırf kamerası ve ekranından dolayı güncelleme almayacak ESKİ bir cihaz almak bana mantıklı gelmiyor. Cihazların 2 sene garanti boyunca güncellemelerle şişirip, 2 sene sonunda güncelleme bittiğinde planlı eskitmeyle yavaşlatildığı kesin gibi bir şey
2. el konusunda da bence pek alınası değil. Çünkü sıfırında bile bataryayla ilgili sıkıntılar yaşayan, yetersiz geliyor diyenler fazla. 2. el olarak alınca yine yetersiz gelir ve güncelleme de almayacak. Ben yine alınmaz diyorum. Note 9 alınir 2. el olarak ama S8, S9 alınmaz bence. Çünkü batarya olarak ciddi anlamda yetersiz
Bi gönderide S9+ almak istediğinizi söylemiştiniz. Siz de almak istediğiniz telefona hiç bir gönderide toz kondurmuyorsunuz her yönüyle övüyorsunuz.Üstüne model çıktı diye ön kamerası ile 2k video çeken bir telefon eski olmuyor. Ekranı hala çok çok iyi olan bir telefon üstüne model çıktı diye eski olmuyor. Arka kamerası ile çok iyi OIS destekli 4k 60 kare video çekebildiğiniz bir telefon üstüne model çıktı diye eski olmuyor.
Hala çok çok iyi fotoğraf çeken bir telefon üstüne model çıkıt diye eski olmuyor.
Bende güncelleme olayına çok takılmıyorum iPhone kullandıktan sonra algım değişti. Ama yine de 2 sürüm yetersiz mutlaka bu 3 olmalı. En azından algı yıkmak adına bu adım atılırsa bence hem kullanıcılar hem üreticiler bundan fayda sağlar. İnsanlar bugün sırf güncelleme muhabbeti yüzünden bile Apple'ı tercih ediyor.iPhone kullananlarda bir güncelleme takıntısı var.Apple 5 yıl güncelleme veriyor,android de 2 yıl güncelleme desteği var,sonra cihaz çöp oluyor gibi saçma sapan bir düşünce yapısına sahip bir sürü insan var.Apple ın bana göre iki noktada ciddi avantajı var 1-ikinci el piyasası 2-Sosyal medya, videoda diyebilirsin orda Samsunga karşı 4k 60 FPS de bütün lensleri aktif etmesi bir avantaj bunun dışında videoda kalite ve stabilizasyon olarak ikiside birbirine yakın.Ben güncelleme takıntısı olan biri değilim.S9 plus temiz ikinci el bulsam hiç güncelleme yapmadan gittiği yere kadar kullanırım.
Yazdığınız çok iyi oldu. Pil konusu haricinde herhangi bir konuda geri kalmışlık hissediyor musunuz ? Mesela performans anlamında sizi hala memnun ediyor mu ?Bi gönderide S9+ almak istediğinizi söylemiştiniz. Siz de almak istediğiniz telefona hiç bir gönderide toz kondurmuyorsunuz her yönüyle övüyorsunuz.
S9+ Kullanıcısı olarak tavsiyem cihazı almaman yönünde. S10e , S10 gibi modelleri öneririm. Tamam S9+ kamerası da ekranı da başarılı ancak pil performansı vasat. 1 günü zor çıkartıyor. Eğer bir cebinde sürekli powerbank taşıyorsan o zaman alınabilir. Zaten Android 10 aldı yazılım olarakta uzun süre uygulama desteğine sahip bir cihaz. Dediğim gibi pili göz ardı edersen alınabilir. Her yönüyle mükemmel bir telefon değil yani.
Her yönü ile övüyorsunuz diye bir yargıda bulunmayın. Ayrıca S9+ almak istemedim, alınır mı diye sordum sonrasında Oneplus 7 pro alınır mı diye de sordum. LÜTFEN almak istediğiniz telefonu her yönü ile övüyorsunuz diye bir yargıda bulunmayın.Bi gönderide S9+ almak istediğinizi söylemiştiniz. Siz de almak istediğiniz telefona hiç bir gönderide toz kondurmuyorsunuz her yönüyle övüyorsunuz.
S9+ Kullanıcısı olarak tavsiyem cihazı almaman yönünde. S10e , S10 gibi modelleri öneririm. Tamam S9+ kamerası da ekranı da başarılı ancak pil performansı vasat. 1 günü zor çıkartıyor. Eğer bir cebinde sürekli powerbank taşıyorsan o zaman alınabilir. Zaten Android 10 aldı yazılım olarakta uzun süre uygulama desteğine sahip bir cihaz. Dediğim gibi pili göz ardı edersen alınabilir. Her yönüyle mükemmel bir telefon değil yani.
Pil dışında gayet başarılı bir cihaz. 2020 amiral gemilerinden geri kalır bi yanı yok günlül kullanımda.Bende güncelleme olayına çok takılmıyorum iPhone kullandıktan sonra algım değişti. Ama yine de 2 sürüm yetersiz mutlaka bu 3 olmalı. En azından algı yıkmak adına bu adım atılırsa bence hem kullanıcılar hem üreticiler bundan fayda sağlar. İnsanlar bugün sırf güncelleme muhabbeti yüzünden bile Apple'ı tercih ediyor.
Yazdığınız çok iyi oldu. Pil konusu haricinde herhangi bir konuda geri kalmışlık hissediyor musunuz ? Mesela performans anlamında sizi hala memnun ediyor mu ?