Bluetooth Kartı

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
Cümleten Selamun Aleyküm, Hayırlı Ramazanlar. Arkadaşlar, Bilgisayarıma ne kadar bluetooth driver'ı yüklediysem, windows'u yükselttiysem, sıfırlasam da bir türlü bluetooth'u kullanmak nasip olmadı. Bilgisayarın içinde bluetooth kartında sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Google'a bluetooth kartı yazdığımda 'wirelees card', 'Wifi card', Bluetooth+Wifi card 2 ın 1' gibi sonuçlar çıkıyor. Bluetooth kartı ile ethernet yani wifi kartı, ikisi bir mi takılıyor, yoksa pc'ye ayrı bir yere mi takılıyor? Acer Extensa 5630EZ modeli, ama sistem 5630 olarak gösteriyor.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Neler denediniz bilmiyorum fakat denemediginizi varsayarak anlatıyorum.
Linke tıkla. Sürücüler ve kılavuzlara tıkla. İşletim sistemini seç. (En son Windows 7 var. Eğer ki siz bu sürücüyü Windows 10 veya 8.1 deniyorsanız ondan olmayabilir.) Biraz aşağı in.
Screenshot_20200426_014843.jpg

Bu sürücüyü indirin ve deneyin.
Tekrarlıyorum en son Windows 7 için driver yayınladığı için siz bu driver Windows 10 veya 8.1 denerseniz çalışmaz.
Fn+F3 ile açmayı dener misin?

Cihazda bluetooth özelliği olduğundan emin misiniz?

Son düzenleme:

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
Neler denediniz bilmiyorum fakat denemediginizi varsayarak anlatıyorum.
Linke tıkla. Sürücüler ve kılavuzlara tıkla. İşletim sistemini seç. (En son Windows 7 var. Eğer ki siz bu sürücüyü Windows 10 veya 8.1 deniyorsanız ondan olmayabilir.) Biraz aşağı in.
Ekli dosyayı görüntüle 95231
Bu sürücüyü indirin ve deneyin.
Tekrarlıyorum en son Windows 7 için driver yayınladığı için siz bu driver Windows 10 veya 8.1 denerseniz çalışmaz.
Fn+F3 ile açmayı dener misin?

Cihazda bluetooth özelliği olduğundan emin misiniz?
Zaten ilk işim kendi sitesinden sürücü indirmek oldu. Kurdum lakin çalışmadı. Bluetooth özelliği var, TouchPad'ın önünde 4 tane ışık var, sırasıyla Güç-Şarj-Bluetooth-Wifi. Windows 10'a yükselttim, Zaten Win 7 pro'da bile çalışmadı. Pc ye bişey olana kadar hep formata gitti, acaba içinden parça mı çıkardılar?

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Bluetooth kartı ile wifi kartı aynı değildir bluetoothlar modül diye geçer daha önce bende şu şekilde çözdüm ne kadar driver sürücü indirdiysem bluetooth'u görmüyordu formatlama işleminden sonra otomatik olarak algılıyordu..

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
Bluetooth kartı ile wifi kartı aynı değildir bluetoothlar modül diye geçer daha önce bende şu şekilde çözdüm ne kadar driver sürücü indirdiysem bluetooth'u görmüyordu formatlama işleminden sonra otomatik olarak algılıyordu..
Ekteki gibi kartlar var. Bunlar işe yaramaz mı mesela?

Ekli dosyalar

• Ek Açıklama 2020-04-26 022413.png
    Ek Açıklama 2020-04-26 022413.png
    220 KB · Görüntüleme: 150

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
Yarayabilirde cihazda onu takabileceğin slot varmı varsa da boşmu..
Mevcut wifi slotu'na takarım diye düşünüyorum. Eskiyi çıkarır, yenisini takarım mesela. Ama onun haricinde sizin dediğiniz modülü alırsam anakartı tamamen söküp takmam mı gerekir?

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Modüller anakarta ufak bir kablo yada direk takılan parçalar anakartı sökmeniz gerekebilir eğer resimdeki parçayı alacaksanız wifi kartınızı önce kontrol edin aynı girişe sahip olmadoğını öğrenin..

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
Modüller anakarta ufak bir kablo yada direk takılan parçalar anakartı sökmeniz gerekebilir eğer resimdeki parçayı alacaksanız wifi kartınızı önce kontrol edin aynı girişe sahip olmadoğını öğrenin..
Bilgisayar daha önce hiç sökmedim. Anakartın tamamına ulaşmam için alt kasayı çıkarmam yetiyor heralde. Ekranı falan da çıkaracak mıyım yoksa?

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Ekranı çıkarmana gerek yokta tecrübe etmediysen sökmeni tavsiye etmem çünkü laptop masaüstü sistemler gibi değil yanlış birşey yaparsan büyük sorunlara yol açabilirsin..

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
Ekranı çıkarmana gerek yokta tecrübe etmediysen sökmeni tavsiye etmem çünkü laptop masaüstü sistemler gibi değil yanlış birşey yaparsan büyük sorunlara yol açabilirsin..
Elim sağlamdır. Zaten benim işim bluetooth modülü/kartı ile. Diğerlerine dokunmayacağım.