guncel0
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Son Güncellemelerden sonra bilgisayarımda görev yöneticisini açtığımda CPU %100 oluyor bu bir zaman sonra %27 - %20 oluyor ?
SSD Kullanıyorum . CPU yi en çok Google Chrome kullanıyorGörev yöneticisinde işlemleri sıraladığınızda, en çok cpu kullanımı hangi hizmete ait?
DipNot:
Sistem SSD'ye yüklü değilse, açılışta %100'ler ve yakın değerler normal ancak sonrasında sürekli %20'lerde kalıyorsa, normal değil.
Hizmetleri açtığımda hızlı getirme çıkmıyor zaten.Sonrasında sabit %20 %30 ise Windows Superfetch den kaynaklanabilir. Windows superfetch'i devre dışı bırakıp denermisiniz?
Tarayıcı geçmişini temizleyip deneyin. Tarayıcıda her hangi bir eklenti var mı? Eklenti varsa, hepsini devre dışı bırakıp deneyebilirsin mesela.SSD Kullanıyorum . CPU yi en çok Google Chrome kullanıyor.
aynen hocam ben geçmişi siliyom hdd'de baya yer açılıyor.Tarayıcı geçmişini temizleyip deneyin. Tarayıcıda her hangi bir eklenti var mı? Eklenti varsa, hepsini devre dışı bırakıp deneyebilirsin mesela.
Veya üçüncü parti bir güvenlik yazılımı sistemizde yüklü ise, onun web koruma modülü de buna neden oluyor olabilir.
Diğer tarayıcılarda durum nasıl peki? Hiç tarayıcı açmadan cpu kullanımı nasıl? Sadece Chrome'da sıkıntı oluyorsa ve cpu kullanımına çözüm bulamadıysan, daha olmadı tarayıcı ayarlarını sıfırlayabilirsin.
Aslında bir programın tarayıcı koruması eklentisi var birde reklam engelleyici . ama google ı açmadanda zaten google arka planda çalışıyorTarayıcı geçmişini temizleyip deneyin. Tarayıcıda her hangi bir eklenti var mı? Eklenti varsa, hepsini devre dışı bırakıp deneyebilirsin mesela.
Veya üçüncü parti bir güvenlik yazılımı sistemizde yüklü ise, onun web koruma modülü de buna neden oluyor olabilir.
Diğer tarayıcılarda durum nasıl peki? Hiç tarayıcı açmadan cpu kullanımı nasıl? Sadece Chrome'da sıkıntı oluyorsa ve cpu kullanımına çözüm bulamadıysan, daha olmadı tarayıcı ayarlarını sıfırlayabilirsin.
Windows 10 kullanıyorsanız Ayarlar >Gizlilik>Arka Plan uygulamaları'nı düzenleyebilirsiziniz ayrıca Chrome ayarlarında da bir ayar vardı, kontrol ediniz.Aslında bir programın tarayıcı koruması eklentisi var birde reklam engelleyici . ama google ı açmadanda zaten google arka planda çalışıyor
Google Chrome'mun ayarlarından arka planı kapattım fakat hala %100 oluyor.Windows 10 kullanıyorsanız Ayarlar >Gizlilik>Arka Plan uygulamaları'nı düzenleyebilirsiziniz ayrıca Chrome ayarlarında da bir ayar vardı, kontrol ediniz.
bios ve ekran kartı güncellemelerini yapmanı tavsiye ederim.Hocam yeni farkettim sistem kesintileri diye bir hizmet işlemciyi %100 kullanıyor
Eğer yukarıdaki işlemler işe yaramaz ise, şu mesaj ve devamına bakmanı önerebilirim. Kolay gelsin.SSD Kullanıyorum
Konuda; yaşanan %100 CPU kullanım sorunu, güncelleştirmeler sonrasında yaşanmış olduğu söylenmiş; sizde de %100 CPU kullanımı güncelleştirme sonrasında mı yaşandı?konuyu hortlatıyorum aynı sorun bendede var bi anda sistem kesintileri cpu 100 e çıkıp hemen iniyor
evetKonuda; yaşanan %100 CPU kullanım sorunu, güncelleştirmeler sonrasında yaşanmış olduğu söylenmiş; sizde de %100 CPU kullanımı güncelleştirme sonrasında mı yaşandı?
eski sürümemi geçmeliyimKonuda; yaşanan %100 CPU kullanım sorunu, güncelleştirmeler sonrasında yaşanmış olduğu söylenmiş; sizde de %100 CPU kullanımı güncelleştirme sonrasında mı yaşandı?
Güncelleştirme geçmişinden yüklü olan güncelleştirmeyi kaldırabilirsin.evet
eski sürümemi geçmeliyim
1909 güncellemesinde başladıGüncelleştirme geçmişinden yüklü olan güncelleştirmeyi kaldırabilirsin.
Güncelleştirme nosu nedir? Güncelleştirme geçmişini görüntüle'de
Windows 10'daki diğer tüm güncelleştirmeleri aldınız mı peki?1909 güncellemesinde başladı
diz üstü harici grafik kartı var diğer güncellemelere bu gün bakacağım bu arada pc de hiç b takılma falan olmuyo sadece görev yöneticisinde %100 e çıkıp bi anda 0.1 e falan düşüyo sence bir sorun olurmuDiğer tüm güncelleştirmeleri aldınız mı peki?
Harici grafik kartınız var mı?
Masaüstü mü dizüstü mü?
Tüm güncelleştirmeleri aldıktan sonra durumu tekrar değerlendirmek daha doğru olur, ayrıca BIOS firmware ile ilgili güncelleştirmeler varsa, ona da bakın.diz üstü harici grafik kartı var diğer güncellemelere bu gün bakacağım bu arada pc de hiç b takılma falan olmuyo sadece görev yöneticisinde %100 e çıkıp bi anda 0.1 e falan düşüyo sence bir sorun olurmu
tamamTüm güncelleştirmeleri aldıktan sonra durumu tekrar değerlendirmek daha doğru olur, ayrıca BIOS firmware ile ilgili güncelleştirmeler varsa, ona da bakın.
Harici bellek, hdd vesaire dizüstüne bağlı ise, onları çıkarın, bilgisayarı baştan başlatın, bakalım düzelecek mi.
sağolun
bu arada şimdi güncelledim sadece bilgisayar ilk açıldığında birkere çıkıyo sonra bir defa görünmüyor düzeldi galibaTüm güncelleştirmeleri aldıktan sonra durumu tekrar değerlendirmek daha doğru olur, ayrıca BIOS firmware ile ilgili güncelleştirmeler varsa, ona da bakın.
Harici bellek, hdd vesaire dizüstüne bağlı ise, onları çıkarın, bilgisayarı baştan başlatın, bakalım düzelecek mi.
Anlıksa ve sadece ilk açılışta oluyorsa, muhtemelen sorun yoktur. Geçmiş olsun diyelim.bu arada şimdi güncelledim sadece bilgisayar ilk açıldığında birkere çıkıyo sonra bir defa görünmüyor düzeldi galiba
teşşekkür ederim cevaplarınız içinAnlıksa ve sadece açılışta oluyorsa muhtemelen sorun yoktur. Geçmiş olsun.
İlerleyen süreçte tekrarlarsa, önerileri uygularsınız. Eğer çözüm olmazsa, konu açabilirsiniz, hep birlikte bakarız.![]()