Çok mu abartıldı?

k!ra

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
92
Şu anda gördüğüm kadarıyla kulaklık vb. hediyelerle alıcı arıyorlar. benim asıl takıldığım durum P40 litedan 40w , P40'dan 22.5w şarj adaptörü çıkması. Yanlışlıkla mı oldu bilmiyorum ama komik duruyor
Huawei de biliyor hocam şimdi kaç tane amiral gemisi satacak kaç tane lite model satacak atladıklarını sanmıyorum. Bir de üç tane amiral gemisi çıkarıyorsun samsung da aynı şeyi yaptı hangi modelden neyi kısacaklarını şaşırdılar

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Asıl siz huawei extrimistle yaptığımız konuşmayı göreceksin :) Bildiğim her şeyde Huawei en iyisi diyordu.

Adama kaç kanıt attım hala Huawei numba wan mantığındaydı. En son Çinli olduğunu öğrenince boşuna nefes vermeyi bıraktım. Öyle bir konuşuyordu ki resmen Huawei’den maaş alıyor sanarsın(hatta o adam maaş alıyor diye düşünüyorum)
o yine vatan millet sakarya mantığıyla savunmuş. Benim dediğim Türk. Mi 10 pahalı diyorum ayfonda 4GB ram 11k diyor mi10 8gb ram 8.5k diyor acayip acayip hani firma yetkilisi bu kadar yalayamaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Huawei de biliyor hocam şimdi kaç tane amiral gemisi satacak kaç tane lite model satacak atladıklarını sanmıyorum. Bir de üç tane amiral gemisi çıkarıyorsun samsung da aynı şeyi yaptı hangi modelden neyi kısacaklarını şaşırdılar
Olabilir. S10+'dan 15w A70'den 25w adaptör çıkmıştı benzer şekilde

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
o yine vatan millet sakarya mantığıyla savunmuş. Benim dediğim Türk. Mi 10 pahalı diyorum ayfonda 4GB ram 11k diyor mi10 8gb ram 8.5k diyor acayip acayip hani firma yetkilisi bu kadar yalayamaz
Bana daha çok teknoloji cahili gibi geldi. Telefonlara merak duyanların neredeyse hepsi iphoneların sıkıştırma ile arkaplandaki uygulamaların daha az ram tükettiğini biliyor.

k!ra

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
92
Bence dusuk bütçeye oynuyor adamlar, zamanında Sony’nin yapıp düşüşe geçtiği şeyin tam zıttı.
İlerde daha fazla orta-üst segment model görücez huawei'den şimdi nova 7 pro felan da tanıtıldı ya o segmentin cihazları satıyor zaten ülkede

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Katılıyorum ama ben geçen sene Mate 20 Pro kullanıyordum appgallery daha doğru düzgün girilemeyen bir uygulamaydı adamlar bir anda baya geliştirdi bir çok uygulama geldi ama tam oturmadı. Ayrıca teknoloji kanalları sadece HMS için değil diğer firmaların da baya savunuculuğunu yapıyor işin içinde para olunca.
Katılıyorum iyi iş çıkardılar ama bugün bana göre Android firmaları içinde güncelleme ve arayüz anlamında yazılım açısından en iyisi olan Samsung hala daha Bixby'i adam edemezken Huawei'in işi baya zor. Para olunca iş değişiyor her alanda böyledir.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Katılıyorum iyi iş çıkardılar ama bugün bana göre Android firmaları içinde güncelleme ve arayüz anlamında yazılım açısından en iyisi olan Samsung hala daha Bixby'i adam edemezken Huawei'in işi baya zor. Para olunca iş değişiyor her alanda böyledir.
Pixel bence hep bir adım önde ama Türkiye'de piyasasında One UI ile birlikte android yazılımda lider samsung. ama samsungda da güncellemeyi dağıtma konusunda saçmalıklar var. Sürekli erteleniyor. Bazen düşük modellere daha erken geliyor falan acayip acayip şeyler

k!ra

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
92
Samsung'un ben ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim, gidiyor microsoft ile anlaşma yapıyor cihazları windows'a entegre etmeye çalışıyor sonra gidiyor xiaomi gibi rakama oynuyor yok 100x zoom yok 108 mp kamera S7 serisinden sonra adamlara bişi oldu inavasyon yapamıyorlar

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Pixel bence hep bir adım önde ama Türkiye'de piyasasında One UI ile birlikte android yazılımda lider samsung. ama samsungda da güncellemeyi dağıtma konusunda saçmalıklar var. Sürekli erteleniyor. Bazen düşük modellere daha erken geliyor falan acayip acayip şeyler
Çok fazla model olduğu için ve ülke ülke dağıtım olduğu için sorunlar oluyor maalesef.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Samsung'un ben ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim, gidiyor microsoft ile anlaşma yapıyor cihazları windows'a entegre etmeye çalışıyor sonra gidiyor xiaomi gibi rakama oynuyor yok 100x zoom yok 108 mp kamera S7 serisinden sonra adamlara bişi oldu inavasyon yapamıyorlar
İkinci bir Apple faciası bence.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
katılıyorum. şu anda bir çok kişi inovasyonu yeni bir şey duyurmak yeni bir özellik çıkarmak olarak algılıyor ama bence o özelliği tam olarak başarılı bir şekilde kullanabilen firma inovasyonu başarmış demektir. Bu arada S20 serisindeki şahsen en başarılı bulduğum şey ekranın 120hz olması ve nihayet o saçma edge ekrandan kurtulmaları

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Hocam şimdi 108,8K (evet daha çok başındadır ve çok iyi değil) ekran açısından hala inavatifliğini koruyorlar bence. Bugün oled denilince Samsung hala en iyisini yapıyor.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Hocam şimdi 108,8K (evet daha çok başındadır ve çok iyi değil) ekran açısından hala inavatifliğini koruyorlar bence. Bugün oled denilince Samsung hala en iyisini yapıyor.
Şunu da ekleyeyim Tim Cook beyefendinin inavatiflik en yenisini değil en iyisini yapmak dediğinden beri ben biraz emin oldum şahsen.
Mesela Samsung'a hala 4K konusunda çok kızgınım.
Alt tarafı büyün kameraları çalıştıracak ama yapboz gibi birini açınca diğeri kapanıyor.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Süreç olarak benzer şekil de gidiyor ama Apple'da ki marka algısı telefonları sattırıyordu.
Halende sattırıyor, mesela ben bu mesajı bir Apple ürününden yazıyorum.
(Fakat yeni cihaz alacak olsam bakacağım bir marka degil)

Şunu da ekleyeyim Tim Cook beyefendinin inavatiflik en yenisini değil en iyisini yapmak dediğinden beri ben biraz emin oldum şahsen.
Mesela Samsung'a hala 4K konusunda çok kızgınım.
Alt tarafı büyün kameraları çalıştıracak ama yapboz gibi birini açınca diğeri kapanıyor.
Zaten bütün Apple ürünlerini ele alırsanız genel olarak sorunsuz olduğu anlaşılabilirler fakat fiyat en büyük sorun olmakta.

k!ra

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
92
katılıyorum. şu anda bir çok kişi inovasyonu yeni bir şey duyurmak yeni bir özellik çıkarmak olarak algılıyor ama bence o özelliği tam olarak başarılı bir şekilde kullanabilen firma inovasyonu başarmış demektir. Bu arada S20 serisindeki şahsen en başarılı bulduğum şey ekranın 120hz olması ve nihayet o saçma edge ekrandan kurtulmaları
Biri bana telefon da 120hz ekranın ne işe yaradığını açıklasın abi lütfen. 120hz dediğin o ekran varya hani 10k+ para verip aldığın telefon(üstüne alınma) pubg gibi bir oyun da 40 fps kitliyor oyunu 60 fps bile oynayamıyorsun.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Halende sattırıyor, mesela ben bu mesajı bir Apple ürününden yazıyorum.
(Fakat yeni cihaz alacak olsam bakacağım bir marka degil)

Zaten bütün Apple ürünlerini ele alırsanız genel olarak sorunsuz olduğu anlaşılabilirler fakat fiyat en büyük sorun olmakta.
Hocam gerçekten alsanız şu an hangi cihazı alırdınız ?

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
İkinci bir Apple faciası bence.
Apple inovasyonu eskisi gibi değil ama Apple şu anki mantığı zaten eldeki güzel cihazların eksiklerini tespit edip onun üstüne yoğunlaşmak. Batarya sorunu mükemmel çözüldü. Hızlı şarj aynı şekilde. Kamera modları çözüldü. Bence Apple şu an eksiklerini kapatmaya yoğunlaşmış durumda. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde özellikle arttırılmış gerçeklik konusunda Apple'dan inovatif atılımlar geleceğini düşünüyorum.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Biri bana telefon da 120hz ekranın ne işe yaradığını açıklasın abi lütfen. 120hz dediğin o ekran varya hani 10k+ para verip aldığın telefon(üstüne alınma) pubg gibi bir oyun da 40 fps kitliyor oyunu 60 fps bile oynayamıyorsun.
Hocam 120hz ekrana bakınca insanlar 60hz ekranları takılıyor gibi görüyormuş ki gerçekten çok farkı var.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Hep şey diyoruz ya "iPhone ekranı yağ gibi akıyor." Androidin eksiklerindendi bence. Ben şahsen ekran elimin altında kaysın isterim

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Hep şey diyoruz ya "iPhone ekranı yağ gibi akıyor." Androidin eksiklerindendi bence. Ben şahsen ekran elimin altında kaysın isterim
ama Exynos oldukça Samsung almayacağım isterse uzay gemisi yapsın

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Hocam gerçekten alsanız şu an hangi cihazı alırdınız ?
Bütçeye göre değişir.
0-1200
S7 Edge
1200-2000
M30S veya Meizu 16
2000-3000
Meizu 16 TH
3000-4000
Huawei Nova 5T
4000-5000
Galaxy S10 Lite, Galaxy S10
5000-6000
iPhone XR, Galaxy S10
6000-7000
iPhone XS, Mate 30
7000-8000
iPhone XS, Galaxy S20
8000-1000
Mi 10 Pro
1000 ve üstü
iPhone 11 Pro/Pro Max, S20 Ultra

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
120 hz ekran bir video izlediğinde yada bir sayfayì kaydìrdığında olağanüstü bir akıcìlìk sunuyor.Stabilite deyince herkesin aklìna ilk Apple geliyordu.Samsung 120 hz ile Apple a sağlam bir gol attì.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
ama Exynos oldukça Samsung almayacağım isterse uzay gemisi yapsın
O işlemci serisinden normal kullanıcı degil ROM portlayanlar nefret edebilir sadece kusuruma bakmayın, normal kullanıcı uygulamasını kullanıp geciyor fakat ROM portlama ve derleme noktasına o Exynos’lar var ya tam iskence, bence normal kullanım icin laf söylemeyin.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
O işlemci serisinden normal kullanıcı degil ROM portlayanlar nefret edebilir sadece kusuruma bakmayın, normal kullanıcı uygulamasını kullanıp geciyor fakat ROM portlama ve derleme noktasına o Exynos’lar var ya tam iskence, bence normal kullanım icin laf söylemeyin.
Katılıyorum herkes çok yükleniyor ama öyle değil.
Cihazım şu an bir yılını doldurdu performans düşüşü kesinlikle yaşamadım. Ayrıca her gelen güncellemeyle pil performansı gözle görülür şekilde artıyor. İzin verirseniz şuraya telefonu ilk aldığım zaman ile şuanki ekran açıklığı süremi paylaşmak istiyorum.