Amd Ryzen 4800h ? İntel i7 9750h ?sizce hangisi alalım ?

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Hocam öncelikle hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum. İyi günlerde kullanın. Bende elimdekini satıp almayı düşünüyorum satışa girince. Elinize ulaşınca bir inceleme yazarsanız iyi olur. İyi olacağından şüphem yok da elimdekini satınca baya bir para daha gerekecek. 1660ti çıkarsa daha iyi olur. Tekrardan hayırlı olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1*8 hocam

forumda 2 kişi olarak aldım:D 2 kişi bolca bilgi sahibi olursunuz
ama bu leptop hakkı samsung evo plus ve ram 16 :) onu söyleyim

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
yok hocam bizzat asus aradım sordum 1x8 var üstüne bedne 1x8 daha aldım:)
bir ek nvem aldım:D

Ekli dosyayı görüntüle 94530

hp leptop test ettim:)
Samsung farkı çok büyük. Asus eğer değiştirmedilerse içinde micron SSD ile gelecek ve çok iyi değil. Bende Asus ROG Strix G531GU-AL337 var içindeki SSD pek iyi değil. Sizde EVO işletim sistemini içinde gelene oyunları vs. kurun çünkü SSD aynı olur büyük ihtimalle.
bu leptop hakkı samsung evo plus
Kesinlikle evo olmalıydı.
Ekran Görüntüsü (99).png

Micron SSD 512GB

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Samsung farkı çok büyük. Asus eğer değiştirmedilerse içinde micron SSD ile gelecek ve çok iyi değil. Bende Asus ROG Strix G531GU-AL337 var içindeki SSD pek iyi değil. Sizde EVO işletim sistemini içinde gelene oyunları vs. kurun çünkü SSD aynı olur büyük ihtimalle.

Kesinlikle evo olmalıydı.
Ekli dosyayı görüntüle 94531
Micron SSD 512GB
Genelde firmalar zaten micron kullanıyor
ki bu leptop tanıtan adam öyle söyliyor x2 ucuz ssd koymuşlar bu micron 2 inci depolama için kullanıp c diski samsung kullancam :)
ram 16 olunca fişek olacak inş hanım daha haberi yok aldırımdan olursa vuracak sanırsam :D ondan eve gizli gizli sokucam leptop :)

yiginalli45

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
ki bu leptop tanıtan adam öyle söyliyor x2 ucuz ssd koymuşlar bu micron 2 inci depolama için kullanıp c diski samsung kullancam :)
ram 16 olunca fişek olacak inş hanım daha haberi yok aldırımdan olursa vuracak sanırsam :D ondan eve gizli gizli sokucam leptop :)
son cümledeki durum bende de mevcut. henüz evli değilim ama nişanlımın haberi yok :D

3200 MHz RAM almazsanız diğer belleğin de performansını düşürürsünüz belirmiş olayım.
Mutlaka dikkat edeceğim bu konuya. Teşekkürler.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Benim de tek channel 16GB dual channel göre çok performans kaybı oluyor. Bende 32 yapacağım.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Benim de tek channel 16GB dual channel göre çok performans kaybı oluyor. Bende 32 yapacağım.
Intel'de dual channel Ryzen'e göre o kadar fark ettirmiyor. Dual channel yapacağım diye elinde 16 GB varken belleğe yatırım yapmanı önermem. Parana yazık olur.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Intel'de dual channel Ryzen'e göre o kadar fark ettirmiyor. Dual channel yapacağım diye elinde 16 GB varken belleğe yatırım yapmanı önermem. Parana yazık olur.
O zaman hocam bir yerde bir yanlış var. Tüm özellikler aynı, sıcaklıklara kadar aynı laptop. Bir tek onun dual channel. Benim laptoptan fazla FPS alıyor. Aklım almıyor valla. Önce m.2 alacağım ama ondan sonraki ilk durağım RAM olacak.
Fikir olması için alacağım RAM ve SSD bırakıyorum.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
O zaman hocam bir yerde bir yanlış var. Tüm özellikler aynı, sıcaklıklara kadar aynı laptop. Bir tek onun dual channel. Benim laptoptan fazla FPS alıyor. Aklım almıyor valla. Önce m.2 alacağım ama ondan sonraki ilk durağım RAM olacak.
Fikir olması için alacağım RAM ve SSD bırakıyorum.
AAA oyunlarda o fark çok olmaz. Belki 3 belki 5. Ama yüksek FPS aldığın LoL veya CS GO gibi oyunlarda fark biraz daha artar. Ancak bu oyunlarda zaten yüksek FPS değerleri alıyorsundur. O yüzden gereksiz demiştim.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
AAA oyunlarda o fark çok olmaz. Belki 3 belki 5. Ama yüksek FPS aldığın LoL veya CS GO gibi oyunlarda fark biraz daha artar. Ancak bu oyunlarda zaten yüksek FPS değerleri alıyorsundur. O yüzden gereksiz demiştim.
Bilmiyorum bende anlamadım hocam da zaten dediğiniz gibi yüksek aldığım için kafaya takmıyorum. İleride sorun çıkarırsa daha derinden araştırırım. Teşekkürler yine de.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
selamün aleyküm arkadaşlar. msı bu modeli var alınırmı sizce indirim varmış yoksa asus rog serisimi
Bu ürün bu fiyatı etmez. Yukarıda paylaşılan Asus'un stoklara girmesini bekleyin derim.

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Bu ürün bu fiyatı etmez. Yukarıda paylaşılan Asus'un stoklara girmesini bekleyin derim.

Cihaz geldi abicim keşke 90w gelseydi ama nasip burda olur:)

2dc988a2-72fe-4b19-9bac-e3a51dd20653.jpg
9a0bd0d3-f399-406c-be26-d6638fc547c8.jpg
223dd9d7-aded-4ee7-9220-d03045b4f65c.jpg

çift nvem ram yarın gelecek onu takacam :
bios çok güzel yapmılar turbo fan sistemi mevcut fan hızlar arttırma kısma var ve çok sessiz.
ama ekan muhteşem :) renk dolgunluk muhteşem tdn ekran ile ıps ekran arasında byaa fark varmış tabi 144 hz olayı çok farklı yapıyor.

YAGM17

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Tekrar ne zaman girer stoklara acaba

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174

thelordof

Asistan
Reaksiyon puanı
62
konu açdık sonra çok sayıda pm aldım sadece bu forumda 9 kişi aldı abi.D
ben dahil
çünkü şuanda piyada en güçlü ve en uygun leptop.
Hocam kısa süreli mi HB de satılmıştı? Bu arada 144 Hz lik ekranından memnun musunuz? Birde laptobun kamerası var di mi, Asus geçen yıllarda modelin birine koymamıştı da. Son olarak Type-C portu da var mı?

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Hocam kısa süreli mi HB de satılmıştı? Bu arada 144 Hz lik ekranından memnun musunuz? Birde laptobun kamerası var di mi, Asus geçen yıllarda modelin birine koymamıştı da. Son olarak Type-C portu da var mı?
Ekran muhteşem hocam :) web kamerası var kaliteli orta iyi sayılır.
10g k Type-C var çift bas ses sistemi var kendi işinde .
ekran ıps :D pubg lite 160 170 fbs alıyorum sanki gerçek gibi:) adamlar ölüyor..
Ekran Alıntısı.PNG

çok güzel yönetim panel sistemi mevcut.

thelordof

Asistan
Reaksiyon puanı
62
ekran ıps :D pubg lite 160 170 fbs alıyorum sanki gerçek gibi:) adamlar ölüyor..
Ekli dosyayı görüntüle 94893
Isınma durumu nasıl peki? Bunların içi nasıl acaba? Arka kapağı açınca kolayca termal macun yenilenmesi yapılacak şekilde dizayn etmişler midir? :) Teknik özellikler çok iyi cidden. Hayırlı olsun tekrardan.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Ekli dosyayı görüntüle 94893
Allahım armoury crate. Bende söylemiştim Asus ROG Strix G531GU-AL337 var. Armoury crate Microsoft store indiriyorum, giriyorum fakat ayar yapılan yer, yok kesinlikle giremiyorum. Allah aşkına bilen varsa yardım etsin? Acaba desteği falan mı yok diye baktım. Öyle bir bilgiye de ulaşamadım.

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Isınma durumu nasıl peki? Bunların içi nasıl acaba? Arka kapağı açınca kolayca termal macun yenilenmesi yapılacak şekilde dizayn etmişler midir? :) Teknik özellikler çok iyi cidden. Hayırlı olsun tekrardan.

klavre kısmı ve alt ısınma 0 şuanda lol açık ekran altında fan çıkışlar çok hafif var ısınma oda fan çıkışı dolayı normal

buda işi sökmesi çok kolay ekran ile kasa arasında boşluk var orda hafif kastırdınmı tık diye ses geliyor ve kapak yerinden çıkıyor tabi vidaları söktükden sonra
unutmadan söyleyim 2 ufak 8 uzun vida var sökme takma dikkatli ol:)

4.jpeg
3.jpeg
2.jpeg
1.jpeg

ben extra nvem aldım üzeirnde nvem yedek disk yaptım:D ve extra 8 gb ram aldım 3200 mhz :D

Allahım armoury crate. Bende söylemiştim Asus ROG Strix G531GU-AL337 var. Armoury crate Microsoft store indiriyorum, giriyorum fakat ayar yapılan yer, yok kesinlikle giremiyorum. Allah aşkına bilen varsa yardım etsin? Acaba desteği falan mı yok diye baktım. Öyle bir bilgiye de ulaşamadım.
kurmak için 6 saat kafayı yedim asus sitesinden önce bat uzantılı dosyalar indir onlar kur sonra
magazadan myasus ve armoury indir kur :)
1 2 kere reset sonra çalışıyor.:D
4 kişi çözdük bunu asus bolca küfür ettik.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
kurmak için 6 saat kafayı yedim asus sitesinden önce bat uzantılı dosyalar indir onlar kur sonra
Bende yedi sülalesini elden geçirdim ama işe yaramadı. Dedikleriniz deneyeceğim çok sağ olun. ? İnşallah çözerim. Artık şu RGBlerle kafama göre oynamak istiyorum.

thelordof

Asistan
Reaksiyon puanı
62
klavre kısmı ve alt ısınma 0 şuanda lol açık ekran altında fan çıkışlar çok hafif var ısınma oda fan çıkışı dolayı normal

buda işi sökmesi çok kolay ekran ile kasa arasında boşluk var orda hafif kastırdınmı tık diye ses geliyor ve kapak yerinden çıkıyor tabi vidaları söktükden sonra
unutmadan söyleyim 2 ufak 8 uzun vida var sökme takma dikkatli ol:)

Ekli dosyayı görüntüle 94894Ekli dosyayı görüntüle 94895Ekli dosyayı görüntüle 94896Ekli dosyayı görüntüle 94897

ben extra nvem aldım üzeirnde nvem yedek disk yaptım:D ve extra 8 gb ram aldım 3200 mhz :D

Yanlış anlamadıysam çift m2 ssd yuvası var di mi? Harikaa :)
Bu arada ekran panelinde ışık sızması durumu nasıldı? Ips lerde mecbur oluyor gibi.

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Bende yedi sülalesini elden geçirdim ama işe yaramadı. Dedikleriniz deneyeceğim çok sağ olun. ? İnşallah çözerim. Artık şu RGBlerle kafama göre oynamak istiyorum.
daha ileri söyleyim:D
,fn tuşu basarak yukar aşarı ve sağ saol yön tuşları renkleri sabit vb.. değiştirebiliyorum artık

ayrıcsa pm almaya devamn ediyorum kasa kapak sökme garanti bozmuyor arkadaşlar
işlemci üzeirnde bir bant var çok ufak ona dokunulmadığı sürece garanti bozulmaz.
zaten öyle olsa işine koy diye sata disk kablo yanında gelmezdi :D
,

Yanlış anlamadıysam çift m2 ssd yuvası var di mi? Harikaa :)
Bu arada ekran panelinde ışık sızması durumu nasıldı? Ips lerde mecbur oluyor gibi.

evet çift var abim kızıyor biz 1 nvem bulamazken sen çift nvem takılıyon diye :D

valla ben denedim göremedim nasıl oluyor biraz daha detay verirmisin orara bakarım.

Arkadaşlar üst resim dikkatli bakarsanız fanlar alt üst solda fan hava içeri alıyor diğer dışarı atıyor bu sahede kasa ısınma neredeyse 0 oluyor .

buda klavre ışıkları kısmak ve değiştirmek için

tuşları

WhatsApp Image 2020-04-24 at 03.00.56.jpeg

Son düzenleme:

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Ekran Görüntüsü (151).png

Benim senin sol tarafta ayar yaptığın İ butonum yok, kafayı yedirtecek bana. Şu fn şeyini de iyi ki söyledin, Allah razı olsun.