Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara: Mayıs sonu Haziran başı…

Bu konuyu okuyanlar

Görkeem

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2019
Mesajlar
4,066
Reaksiyon puanı
3,392
Puanları
113
Corona virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara herkesin merak ettiği o soruya yanıt verdi. Kara, ‘Normal hayata ne zaman döneriz’ sorusuna ‘Kurallara sıkı sıkıya bağlanırsak Mayıs sonu Haziran başı gibi dönebiliriz’ yanıtını verdi.


ates-kara-dha-1_16_9_1587056612.jpg


Corona virüsü Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara NTV’de katıldığı yayında salgına karşı çok önemli bilgiler verdi.

Salgının en yüksek noktası olan pik noktasına yakında ulaşılabileceğini belirten Kara, Mayıs sonu Haziran başında hayatın normale dönebileceğini açıkladı.

Prof. Dr. Ateş Kara şunları söyledi:

*Birkaç günkü ülke rakamlarımız olumlu bir tablo sunuyor. Bunu şimdiden cevaplamak için de aslında erken. Yarın gelecek rakamlara da bakmamız gerekiyor. Normal hayata dönüşümüz kurallara sıkı sıkıya bağlanırsak Mayıs sonu Haziran başı olabilir.

KLİMALAR RİSKLİ Mİ?

*Eğer filtresi düzenli temizleniyorsa çok ciddi bir sorun yaratmıyor. Eğer düzenli temizlenmezse ve bakımı yapılmazsa enfeksiyon olarak klima sıkıntı yaratabilir. Ama gerçek yaşamda bu oldukça düşüktür.

NERELERDEN BULAŞIYOR?

*Virüsün insan vücuduna giriş yolu solunum sistemi olarak gerçekleşiyor. Şu ana kadar gıdalarla ilgili bir virüs bulaşma durumu görmedik. Elinizi, yüzünüzü mutlaka yıkayınız ve yüzünüze sürmeyiniz. Bu daha korunaklı bir durumdur. Kumaşların üzerinde ise virüs bir nebze uzun yaşar. Ama kumaş üzerinde kalan virüs bizi daha mı hasta yapar, bu konuda henüz bir bulgu yok.

“BURUN AKINTISI ÇOK OLMAZ”

*Corona virüste ateş daha fazla görülür, boğazda daha kesin bir ağrı ve acı olur. Corona virüs bulgularında burun akıntısı çok fazla olmaz, bunu da biliyoruz.

BAĞIŞIKLIK KAZANILIYOR MU?


*Hastalanan kişi bir miktar kazanıyor. Ama bunu bir miktar olarak biliyoruz. Ama corona virüs enfeksiyonunda böyle bir özelliğe rastlamadık. Bir miktar bağışıklık kazandığını biliyoruz ve bu yüzden de plazma tedavisine başladık. Ancak bunun süresi ne kadar olacak bilmiyoruz.

AŞI SÜRECİ

*Corona virüsü aşısında Ocak ayı gibi belki Aralık gibi ilk uygulamayı bekliyoruz. Çok güzel sonuçlar elde ediyoruz fakat örnek vermek gerekirse de sıtma aşısı 32 senede bulundu.

*Kilolu grupta hastalığın daha ağır seyrettiğini öğrenmeye başladık. Ama sigara içenler de risk oldukça yüksek.




 

BJKolik

Dekan
Katılım
31 Aralık 2016
Mesajlar
6,419
Reaksiyon puanı
6,757
Puanları
113
Can alıcı nokta kurallara sıkı sıkıya bağlanırsak sorun ve çözüm burada. Lütfen herkes kurallara uysun ve hocanın dediği gibi Mayıs sonu ya da Haziran başı gibi yavaş yavaş normale dönelim.
 

TheTruthHurts

Müdavim
Katılım
5 Kasım 2018
Mesajlar
4,312
Reaksiyon puanı
3,139
Puanları
113
Umarım en kısa sürede bu pandemiye son verilir. Bence şu an herkesin coronavirüs’e karşı bilgili olması lazım. Böylece ne yapıp yapılmayacağını uygulayarak yayılması daha da azalır
 

Akkara

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
8,003
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
9,356
Puanları
113
Sosyal mesafeymiş, maskeymiş/eldivenmiş. Peh! Millet belediyelerin önlerinde, meydanlarda oturuyor; muhabbet edenler, cep telefonlarıyla takılanlar, köpeğini gezdirenler, arka sokaklarda ise top oynayan çocuklar. Olsun biz yine dikkat edelim, mesafelerimizi koruyalım, önlemlerimizi alalım belki bizler taşıyıcıyızdır, kimseye de bulaştırmayalım. Kime ne anlatacaksın ki...?
 
Üst