vinsanity1525
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 444
garantisiz aldığımızda bi sorun çıkarsa yaptırmak için napıcaz
Bütçeniz ne kadar?garantisiz oneplus alayımmı sizce yoksa oyun için mi9t pro falanmı bakıyım
garantisiz oneplus alayımmı sizce yoksa oyun için mi9t pro falanmı bakıyım
Bütçeniz ne kadar?
max 5000
S10lite,S10e,P30max 5000
hocam o zaman telefon fiyatlarını olması gereken seviyeye çeksinler biz de garantisiz telefonlara başvurmayız 12-13 bine telefon mu olur hadi onu geçtim 5-6 bin bile bir telefon için gereksiz pahalı max 3000 tl verilir 3000'in üstü çok lükse kaçıyorDaha evvel bir kez garanti sorunu olan bir cihaz almıştım. İMEİ attırdım, bir süre kullandıktan sonra tekrar kullanım dışı bırakıldı, gidip yeniden ücret verip yeni bir İMEİ attırmak zorunda kaldım. Sanırım bir yıl sonraydı aynı durum tekrarlandı. Ve bir daha garantisiz bir cihaz almaya yemin ettim.
Kesinlikle garantisi olmayan bir cihazı almayın kardeşim. İleride çok pişman olursunuz. Devlet bu cihazları kullananları asla rahat bırakmıyor çünkü.
3 bin liradan fazla bir cihaza vermenin lüks ve gereksiz olduğu fikrinize katılıyorum. O halde siz de 3 bin liradan aşağı olan cihazlar alabilirsiniz. Bu gayet basit değil mi? Fakat gayrı kanuni bir yolla edinmeye çalıştığınızda bunun zararı devlete olmuyor zaten, kişinin kendisine oluyor. Çünkü bir süre kullanabiliyor belki ama devlet daha sonra bu kişiye bunca para verdiği cihazı kullanmasına müsaade etmiyor. Ya aradaki farkı alıp açıyor, ya da telefonu tamamen pert haline getiriyor.hocam o zaman telefon fiyatlarını olması gereken seviyeye çeksinler biz de garantisiz telefonlara başvurmayız 12-13 bine telefon mu olur hadi onu geçtim 5-6 bin bile bir telefon için gereksiz pahalı max 3000 tl verilir 3000'in üstü çok lükse kaçıyor
hocam ben sadece amiral gemisi telefonları 3000 civarında alabilelim istiyorum 5-6 hatta 12 bin tl telefonlar bu fiyatları hak etmiyor örneğin ben OnePlus'ı 2500'e almak istiyorum ama bu marka resmi olarak ülkemize gelse 6-7 binden aşağı gelmez sebebi ise saçma sapan vergiler haksız mıyım ?3 bin liradan fazla bir cihaza vermenin lüks ve gereksiz olduğu fikrinize katılıyorum. O halde siz de 3 bin liradan aşağı olan cihazlar alabilirsiniz. Bu gayet basit değil mi? Fakat gayrı kanuni bir yolla edinmeye çalıştığınızda bunun zararı devlete olmuyor zaten, kişinin kendisine oluyor. Çünkü bir süre kullanabiliyor belki ama devlet daha sonra bu kişiye bunca para verdiği cihazı kullanmasına müsaade etmiyor. Ya aradaki farkı alıp açıyor, ya da telefonu tamamen pert haline getiriyor.
Garantisiz OnePlus 7t kullanıyorum. Tamirci bulacağız fakat yetenekli ve güvenilir tamirciler var diye biliyorum.garantisiz aldığımızda bi sorun çıkarsa yaptırmak için napıcaz
Yüzde 100 vergi normal yani? Diğer ülkelerde bu vergi yüzde 25 falan en fazla.Lakin devlette vergi alır, almak zorundadır. Ha belki başka ülkelere bakarak biraz fazla alıyordu
O zaman lütfen biraz fazla alıyordur demek yerine bir kez de eleştirin bu fahiş deyinYok, ben öyle bişey demedim. Yüzde 100 bi vergi hangi konuda olursa olsun haksızlıktır, fazladır. Böyle bir şeyi savunmak akıla da mantığa da terstir zaten.
dolar 2-3 olsaydı o zaman herkes istediğini alırdı sırf istediğimiz telefonu alabilmek için yurtdışında mı yaşamak gerekiyor ?@Webhead, bir telefon için o fiyatlar verilmemeli tamam; Lakin devlette vergi alır, almak zorundadır. Ha belki başka ülkelere bakarak biraz fazla alıyordur bunu anlarım. Ne ki zaten firmaların amiral gemi cihazları ürettiklerindeki maliyetleri zaten kaba hesap 500 $ civarlarında oluyor. Haliyle piyasa sürerken de kendi ödedikleri vergiler, kâr marjı vs. derken bin dolar veya avro olarak piyasaya sürüyorlar. Ki bu da takriben 7 bin küsur lira demek oluyor.
Şimdi senin dediğine gelirsek bir amiral gemi cihaz için hiç vergi ödemesen bile zaten almak istediğin fiyatın üzerinde gelişi oluyor. O yüzden bu konuda ne yazık ki fazla bir şansımız yok maalesef.
Mesela ben Galaksi S10+ almayı çok istemiştim, olmadı. Aradan bunca zaman geçti, eskidi, belki modası geçti, ama hala fiyatı 6 bin lira.
Özetle bu ülkede herkesin maddi imkanına göre istediğini alabilmesi maalesef mümkün olmuyor işte.
Ah keşke almasalardı Webhead, şu an fıstık gibi bir S10+ alırdım 3 bin liraya, mis gibi olurdu valla! Da, dünyada vergi almadan ayakta kalan bir ülke henüz yok. Ben memuriyetimin ilk yıllarında bir hacı murat almayı hayal bile edemezdim. Asgari ücretli bir kardeşimizin elbette en iyi bir cihazı alıp kullanmasını isterdim ama bu mümkün olmuyor işte.dolar 2-3 olsaydı o zaman herkes istediğini alırdı sırf istediğimiz telefonu alabilmek için yurtdışında mı yaşamak gerekiyor ?
benim anlamadığım asgari ücret ile çalışan bir işçi İPhone 11 Pro için 5-6 ay zaruri ihtiyaçlarını karşılamadan hatta kirasını bile ödemeyecek kuruşuna dahi dokunmayacak ancak o zaman alabilir ama yurtdışında ilk ay maaşı ile 2 tane alabiliyorsun bana mantıklı gelmeyen de bu
teknolojik ürünlerden vergi alınmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü üzerine vergi eklendiği zaman fahiş fiyatlar ortaya çıkıyor
Ah keşke almasalardı Webhead, şu an fıstık gibi bir S10+ alırdım 3 bin liraya, mis gibi olurdu valla! Da, dünyada vergi almadan ayakta kalan bir ülke henüz yok. Ben memuriyetimin ilk yıllarında bir hacı murat almayı hayal bile edemezdim. Asgari ücretli bir kardeşimizin elbette en iyi bir cihazı alıp kullanmasını isterdim ama bu mümkün olmuyor işte.
Ha bu arada yurt dışında asgari ücret alanların imkanlarından bahsediyorsunuz ya, bu da çok gerçekçi bir durum değil. Neden biliyor musun? Çünkü burada asgari ücretli biri ülke ortalamasını düşündüğümüzde takriben 500-600 liraya kiralık bir ev bulabiliyor, faturalarını da hesaba kattıktan sonra ortalama bin ila 1500 lira arasında bir şeyler geriye kalabiliyor. Şimdi batıya bakalım, adam Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama bin 500-600 dolar ücret alıyor. Kiralar avro üzerinden takriben bin'den aşağı hiç değildir. ABD'de bin 250 $, kiralar asgari bin 200 $'dan başlıyor. O çok zengin bildiğimiz hayaller ülkesi Kanada'da yıllık asgari ücret 17 bin'in biraz üzerinde. Gelelim Japonya, öve öve bitiremediğimiz teknoloji ana üssü Japonya... Yıllık asgari ücret 14 bin ufak bir küsur dolar! Ve ben bu ülkedeki kiralardan hiç bahsetmiycem, sadece ufacık bir ölçü vereyim, bir karpuzun kendisi değil, sadece bir dilimi en az 100 liradır. Var gerisini sen hesapla.
Bu ülkede asla bir açın mezarı olmaz, insanlar yardımlaşır, zekat vardır, sadaka vardır, özel tüzel yardım kuruluşları vs. vardır. Ama batı aleminde bunu da bulamazsın. Demem o ki bir şeyi mukayese ederken adil olmak lazım, her yönüyle kıyas etmek lazım, vesselam.![]()
yanlış düşünüyosun
Eniştenden öğrendiklerin racon kesmeye yetmez yeğen!![]()