Şarj soketim mi bozuldu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ThorJ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Merhabalar, cihazımın şarj aletini yere düşürdüm, şarj kablosunun giriş kısmı sokete sıkıştı. Pense ile söktüm ama 30 dakikada %50 dolan cihaz şimdi %3 dolmuş. Şarj soketim mi bozuldu?

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Geçmiş olsun. Sokete zarar vermiş olma ihtimalin çok büyük.
Farklı bir kablo ile dene sonuç aynıysa soketi değiştirtmek zorundasın.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Hocam kırılan kablo Allah'tan orjinal kablo değildi, yoksa 150TL çöp olmuştu. Şimdi orjinalini taktım sanırım yine sonuç aynı:(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soket değişimi kaç TL'ye mâl olur?

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Sadece USB soketse telefon tamircileri 50₺'ye falan yapıyor galiba. Eskisini söküp yenisini lehimliyor.
Ama soketin bulunduğu kartın (board) değişmesi gerekirse o başka.

Bende General Mobile Discovery Air vardı. Telefonu şarja takıyordum: Şarj artmıyordu veya çok az artıyordu, bazen de şarjı azaltıyordu.
Telefoncuya sordum. Şarj soketini ne kadar değiştirirsiniz diye. Kem küm etti. O modelin yok falan dedi. İnternetten getirteyim siz değiştirin dedim. Sonra kıvırdı. O telefon ekrandan sökülüyor, biz sökemeyiz dedi. Ayar oldum. İnternetten söküm videolerına bakıp kendim söktüm. Sonra da komple USB Şarj Soketi boardı sipariş ettim 42₺'ye. Lehimle falan uğraşmadım. Eskisinin anakarttaki soketinden çıkarıp yenisini taktım. Tek USB soketini ben değiştiremezdim. Lehim falan yapmak lazımdı. Ben komple board değiştirdim. Komple boardda kulaklı soketi, şarj (USB) soketi, titreşim motoru ve mikrofon vardı. Değiştirince problem çözüldü. 1 ay sonra falan telefonun ekranı kırıldı ayrı mesele. ??

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Cihazı gece 3 de taktım, fullenmiş. Belki de bir problem yoktur. Ama garantiye giderse kesin garanti dışı kalır.

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Soketi lehimletme
Bord u komple değiitittir