Türkiye'deki tüm ligler ertelendi!

Bu konuyu okuyanlar

Didem Ergin

Müdavim
Katılım
12 Mart 2020
Mesajlar
1,763
Reaksiyon puanı
2,343
Puanları
113
Yaş
25
Spor ve Gençlik Bakanı Dr. Mehmet Muharrem önderliğinde gerçekleştiren toplantıda futbol, basketbol ve voleybolda tüm liglerin ertelenmesine karar verildi. Çoğu sporcu liglerin ertelenmesi için çağrıda bulunuyordu.

IMG_20200319_172451.jpg


Türkiye'deki bütün ligler ertelendi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu; futbol, basketbol ve voleybolda liglerin ertelendiğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiğini açıkladı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise Lig erteleme tarihinin yapılacak çalışmalar sonrası belirleneceğini açıkladı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere futbol, basketbol, voleybol federasyonları ve Kulüpler Birliği Vakfı başkanlarıyla Ankara'da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kasapoğlu şu şekilde konuştu:
Türkiye olarak, salgın ilk ortaya çıktığı andan itibaren, bu işin üzerine giden ilk ülkelerden biriyiz. Tedbirlere harfiyen uyulması çok önemli. Devletimizin tüm kurumları ellerinden geleni yapıyor."

"Virüsün en çok etkilediği alanlardan biri spor. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar ertelenmiş durumda. UEFA'da da EURO 2020'nin 1 yıl ertelenmesi kararı alındı. Federasyon başkanlarıyla detaylı bir değerlendirme imkanı bulduk. Bizim amacımız Türk gençlerinin yarınlarını planlamak.

Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir.

NİHAT ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARI

"Sayın Bakan'ın daveti üzerine federasyonları başkanları olarak geldik ve değerli bir toplantı yaptık. Çalışmalarımıza kulüplerle devam edeceğiz. Bundan sonraki yol haritamızı tespit edeceğiz. Hedefimiz liglerin en kısa sürede başlaması ve taraftarlarla birlikte statlarda olmak. En kısa sürede bu tarihleri belirleyeceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız."

HİDAYET TÜRKOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

"Devlet olarak bu zaman kadar atılmış adımlar bizleri çok mutlu etti. Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz. Dünya olarak zorlu bir günden geçiyoruz. Sporcuların çekincelerini, kaygılarımızı her zaman Bakanımıza bildiriyorduk. Alınan bu karar, herkesi mutlu etmiştir. Bundan sonra alacağımız tedbirleri görüştük. Hijyen konusunda federasyonlar olarak gerekenleri yapacağız. Federasyonlar olarak, sporculardan, antrenörlerden, hakemlerden isteklerimiz farklı olacak. Kendilerine iyi bakmalarını isteyeceğiz."


Ek Açıklama 2020-03-19 211840.png
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Süper Lig'in ertelendiğini açıkladı. Futbol ile birlikte basketbol ve voleybol ligleri de ertelenirken süre hakkında tarih verilmedi.

Corona virüs nedeniyle Süper Lig'de erteleme kararı çıktı! Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Futbol, Basketbol, Voleybol Federasyonları'nın Başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ile yaptığı toplantının ardından liglere süresiz ara verildiğini açıkladı.

Süper Lig ile beraber basketbol ve voleybol ligleri de ertelendi.

Kasapoğlu, toplantı sonrasında şu sözleri kullandı;

Koronavirüs salgını ile ilgili mücadelemiz devam ediyor. Türkiye olarak salgın ilk çıktığı andan itibaren hızlı ve etkili önlemler alan ülkelerden biriyiz. Sağlık Bakanlığımıza bağlı bir operasyon merkezi ve Bilim Kurulu önemli bir rehber. Olası senaryoları takip eden ve önlemleri alan kurumlarımız var. Devletimiz elinden gelen tüm önlemleri hızlı ve koordine bir şekilde almaya devam ediyor. İnşallah bu salgından millet ve devlet olarak üstesinden geleceğiz. 14 günlük karantina süreci konusundaki tedbirlere uyulması önemli.
Ülke genelinde bulunan yurtlarımızın karantina tedbirleri açısından önemi var. 14 şehirde 35 yurdumuzu sağlık bakanlığımıza açtık. Öğrencilerimiz tatil döneminde evlerine gitmeyi tercih etti. Bu dönemde onlardan para almadık. Bu sürece katılan herkese teşekkürü borç biliyorum.

'UYGULAMALARI HIZLI BİR ŞEKİLDE ALIYORUZ''

Koronavirüs bütün dünyada en çok etkilediği alanlardan birisi de spor. Salgının kontrol altına alınamadığı ülkelerde spor faaliyetleri durdurulmuş durumda. UEFA da EURO 2020'yi 2021'e erteledi. İstanbul'da bütük bir gayretle hazırlandığımız Şampiyonlar Ligi finalinin de ileri bir tarihe alınması kararı verildi. Biz de her birimimizle hızlı bir yardımlaşma içerisindeyiz. Uygulamaları hızlı bir şekilde alıyoruz.

''SON 18 YILDA GELDİĞİMİZ YER BELLİ''

Bu toplantı bizim için önemliydi. Federasyon başkanlarımıza ve katılan diğer başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizim amacımız Türk sporunun bugününü ve yarınını kurgulamak. Son 18 yılda sporda geldiğimiz yer belli. Bu sürecin bizi bir irtifa kaybına sevk etmemesini istiyoruz. Aksine derlenip toparlanma anlamında bu süreci iyi geçirmek istiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir.

''ERTELEME KARARI VERDİK''


Bugün futbol, Voleybol, basketbol federasyonlarımız ve Kulüpler Birliği başkanlarımızla yaptığımız toplantıda liglerimiz için erteleme kararı verdik. Umarım bu süreci daha iyi geçirir ve güçlenerek çıkarız.

Erteleme süresi boyunca sporcularımızın sağlığı bizim için çok önemli. Bunlar için gereken tedbirleri almak durumundayız. Yabancı sporcuların yurt dışı konularına hassasiyet gerekiyor. Başkanlarımızla bunu konuştuk. 14 gün karantina süreçlerini ciddi şekilde takip edeceklerini söylediler.

MAÇLAR NE ZAMAN OYNANACAK?

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise ardından söz aldı ve şu sözleri kullandı; ''Lig erteleme tarihini yapacağımız çalışmalar sonrası belirleyeceğiz.''

Nihat Özdemir'in konuşması şöyle;

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Ankara’daki spor koronavirüs zirvesinin ardından Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) sorularını yanıtladı. Özdemir, 26 haftayı tamamladıklarını hatırlatarak, "8 maç kaldı. Her takım 34 maç oynayacak. Artı 2 tane Ziraat Türkiye Kupası yarı finali, sonrasında finali var. Bir de Medipol Başakşehir’in Avrupa Ligi rövanş maçı var. Önümüzde böyle bir süreç var. Biz TFF olarak herhangi bir tarihte lig başladığı zaman, 27 Haziran’dan -27 Haziran’da inşallah oynanacak bir Şampiyonlar Ligi finalimiz var- önce ligimizi bitecekmiş gibi tüm plan, program ve tarihlerimiz, alternatifleriyle hazır. Hepimizin bildiği gibi 26’ncı haftaya gelirken, Süper Lig’in bazı takımları, oynamak isteyen vardı, oynamak istemeyen vardı. Ama bugün, Süper Lig’in tüm takımları bu maçların oynanmasını istemiyor ve ertelenmesini istiyorlardı. 26’ncı haftayla, 27’nci haftanın durumu çok farklı. Koronavirüs çok değişik bir şekilde cereyan etmekte. Avrupa’da, Çin’de, İran’da bunu gördük. Türkiye bu süreci çok iyi götürüyor. Türkiye en iyi durumda olan ülkelerin başında gelmektedir. Biz de hükümetizle devamlı konuşarak program yapıyoruz. Bugün Sayın Spor Bakanımız 3 temel federasyonu topladı ve bu kararı ürettik. Liglerimizi erteledik. Ertelenerken, enine boyuya çok konuyu konuştuk. En kısa zamanda tekrar liglerimizi başlatmak ve seyircili bir şekilde liglerimizi bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜM PLANLARIMIZ, TÜM TARİHLERİMİZ HAZIR"

Her türlü şartı düşündüklerini belirten Özdemir, "Tüm planlarımız hazır, tarihlerimiz hazır. Her şey belli. Hem Süper Lig, hem Ziraat Türkiye Kupası he de Başakşehir’in Avrupa maçlarıyla ilgili her şey hazır. Türkiye’nin koronavirüs salgınındaki gelişimine göre biz de Kulüpler Birliği ve diğer kulüplerle yapacağımız toplantılarla her şeyi belirleyeceğiz. Tüm ligleri düşünerek çalışma grubu oluşturacağız ve bu tarihleri Türkiye’nin durumuna göre belirleyerek yola devam edeceğiz" dedi.

"SAĞLIK BAKANLIĞI VE BİLİM KURULU’NUN KARARLARINA GÖRE BİZ DE KARAR ALACAĞIZ"

Kendilerinin TFF olarak ancak fikstürü ilan edebileceğini dile getiren Nihat Özdemir, şöyle konuştu: "Biz ancak, fikstürü ilan ederiz. Ama her kulübün kendi futbolcusunu yönetmesi, izin vermesi, vermemesi, onların idaresine bağlıdır. Biz, genel olarak ancak maç programlarını planlayabiliriz. Diğerleri kulüp yönetiminlerine bağlı ilerleyecek. Futbolcuların evden çıkmak istememesi nedeniyle bu kararları aldık. Kendilerini planlayacaklar ve ona göre yürüyecekler. Hedefimiz liglerimize nisan ayında başlamaktır. Türkiye’nin koronavirüs ile ilgili planlaması ve Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun aldığı kararlara göre biz de karar vereceğiz.".

HİDAYET TÜRKOĞLU: ''BİZİM İŞİMİZ DAHA FARKLI OLACAKTIR''

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ise "Erteleme kararından sonra bizim işimiz daha farklı olacaktır. Kulüplerden isteklerimiz olacak. Bu süreçte tedbiri elden bırakmamalılar." sözlerini kullandı.

''BU KARAR SPORUMUZA HAYIRLI OLSUN''

Hidayet Türkoğlu, ''Bizi burada misafir edip anlatmak istediklerimizi dinleyen ve camiaların beklediği kararın alınması bizleri mutlu etti. Sağlık dediğimizde devlet olarak atılmış bütün kararların sporcular ve spor kulüpleri adına atılmış olması bizi mutlu etti. Dünya ve ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bu süreçte sporcularımızın endişelerini bakanımıza iletiyorduk. Kendileri ile istişare içerisindeydik. Devlet kurumlarının federasyonlardan daha bilge olmaları bizi mutlu ediyor. Alınan bu karar da sporcularımızı, hocalarımızı ve hakemlerimizi mutlu etti. Alınan önlemlerde bizler de üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra kulüplerden ve sporculardan istediğimiz şeyler olacak. Kendilerine iyi bakmalılar. Umarım kısa süre içinde ligleri yeniden başlatırız. Bu karar sporumuza hayırlı olsun.'' dedi.

MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ: ''ZOR BİR DURUMDAYIZ''

VF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da ''Burada alınan karar alındığı gibi bırakılmayacak. Voleybol branşı olarak zor bir durumdayız. Olimpiyat hazırlığı bizim için çok önemli'' sözleriyle konuşmasına başladı ve ardından şunları söyledi;

''Sağlık her şeyin önünde gelir. Bakanımızın davetiyle bugün bir araya geldik. Bakanımız, federasyon başkanlarımız ile toplantık ve en doğru karar üzerinde tartışıldı ve bu karar alındı. Bakanımıza bizim görüşlerimize duyarlı davranmasından dolayı teşekkür ediyorum. Türk sporuna hayırlı olsun. Bizim planlı ve programlı olmamız gerek. Kulüplerimiz ile samimi ve şeffaf bir şekilde hareket edeceğiz. İnşallah kulüplerimizle kısa sürede yeniden sağlıklı maçlarda buluşuruz.''

MEHMET SEPİL: ''KULÜPLER OLARAK DESTEKLİYORUZ''

''Alınan kararı futbol kulüpleri olarak destekliyoruz'' diye sözlerine başlayan Mehmet Sepil, ''Gelinen noktada sporcu ve antrenör sağlığı açısından bu tedbir zorunluydu. Bu toplantıda herkes ortak fikirdeydi. Konuşulan şeyler aynıydı. Aynı duygu ve fikirleri paylaştık. Burada iş bitmiyor tabii ki. Bakanımız ve TFF Başkanımızın da anlattığı gibi kulüplerimiz ve federasyon hızlı bir çalışma yapacak ve süreci nasıl yöneteceğimiz konusunda kararlar alacağız. Ben yarın Süper Lig başkanlarımızı toplantıya çağıracağım. Onlarla günlerdir bilgi alışverişi içindeydik. Önümüzde çok fazla sorun var. Mayıs ayı sonunda bitecek kontratlar var, lig takvimi var. Bunları görüşüp bir karar bağlamalıyız. Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Seyircisiz oynanan süreç de sağlıklı bir şekilde atlatıldı. Bundan sonra TFF ve kulüpler birlikte çalışıp takvimi belirleyeceğiz.'' dedi.

SERVET YARDIMCI: ''AMAÇ, HAZİRAN SONU, TEMMUZ'DA LİGLERİ BİTİRMEK''

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Servet Yardımcı, koronavirüs toplantısının ardından şöyle konuştu;

''Koronavirüs ile ilgili UEFA'nın EURO 2020'yi gelecek yıla ertelemesindeki amaç Avrupa'daki ligler, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin Haziran sonu ve Temmuz ayını kullanacak bitirmesiydi. Biz de bu kararla birlikte takvimimizi belirleyip bir karar alacağız. Gelişmelere göre hareket edeceğiz.''

"Şampiyonun belirlenmesi konusunda farklı formüller olabilir mi?

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sorulan bu soruya ''Süreç yönetimi konusunda kimsenin tereddüdü olmasın. Bütün paydaşlar samimiyet ve işbirliğiyle çalışıyoruz. Takvimleri ve süreçleri birlikte değerlendirip bunu da halkımızla paylaşacağız. Sağlık Bakanlığımızın karantina tedbirleri hiçbir istisna kabul etmiyor. Gerek sporcularımız gerek aileleri. Hepsine aynı şeyler uygulanacak.'' diye cevap verdi. (Kaynak:Hürriyet)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tüm spor faaliyetlerine son verildi, tehir edildi. Yazı bulacak galiba. Futbolu ve Beşiktaş' ı gerçekten çok özleyeceğim.
 

muratbey16

Asistan
Katılım
5 Ekim 2015
Mesajlar
211
Reaksiyon puanı
25
Puanları
28
Derbi seyircisiz oynandi ya artık sıkıntı olmaz
 

The Commander

Müdavim
Katılım
29 Haziran 2019
Mesajlar
1,792
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Yaş
25
Biraz geç olsada alınan doğru karardan bir sporsever olarak memnunum. Geçten kastım bu kararın alınmasının bu kadar dallanıp budaklandırılması. Ülkemizin ve dünyanın bu beladan bir an önce kurtulmasını diliyorum.
 

Erenist2020

Müdavim
Katılım
17 Şubat 2020
Mesajlar
8,949
Reaksiyon puanı
7,299
Puanları
113
Yaş
40
Spor ve Gençlik Bakanı Dr. Mehmet Muharrem önderliğinde gerçekleştiren toplantıda futbol, basketbol ve voleybolda tüm liglerin ertelenmesine karar verildi. Çoğu sporcu liglerin ertelenmesi için çağrıda bulunuyordu.

Ekli dosyayı görüntüle 90207
Geç bile kalındı.Bu karar daha önce verilmeliydi.Futbol bizim ülkemizde en sevilen spor olsada,insan sağlığı daha önemli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Derbi seyircisiz oynandi ya artık sıkıntı olmaz
Seyircilide oynansa gs kazanamazdı.Fatih Terim kafasìndaki takıntıları çöpe atmadığı sürece gs dan hiçbirşey olmaz.
 

The Commander

Müdavim
Katılım
29 Haziran 2019
Mesajlar
1,792
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Yaş
25
Geç bile kalındı.Bu karar daha önce verilmeliydi.Futbol bizim ülkemizde en sevilen spor olsada,insan sağlığı daha önemli.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Seyircilide oynansa gs kazanamazdı.Fatih Terim kafasìndaki takıntıları çöpe atmadığı sürece gs dan hiçbirşey olmaz.
O maç seyircili oynansa çok çok rahat kazanırdık. Bana kalırsa o maçın seyircilide olsa hiç oynanmaması gerekiyordu şu an.
 

Erenist2020

Müdavim
Katılım
17 Şubat 2020
Mesajlar
8,949
Reaksiyon puanı
7,299
Puanları
113
Yaş
40
O maç seyircili oynansa çok çok rahat kazanırdık. Bana kalırsa o maçın seyircilide olsa hiç oynanmaması gerekiyordu şu an.
Güzel kardeşim seyircilide oynansa gs kazanamazdì.Bir yıl boyunca gs taraftarını kanser eden,gs taraftarìna küfür eden,ruhsuz,gamsız Belhanda banko 11de sahaya çıkıp Ömer Bayram gibi orta sahada en çok koşan,duran topları kullanan bi adam 11de sahada olmuyorsa,sekidika gibi bir adam ilk 18 de olmuyorsa,Kapalì savunmaları gs kadrosunda açacak tek adam olan Emre Akbaba 85te oyuna giriyorsa kusura bakma ama isterse 100000 ki$i olsun gs yinede kazanamazdı.Gs da Fatih Terim futbolun doğrularıyla yüzleşmediği sürece gs dan hiçbir şey olmaz.
 

The Commander

Müdavim
Katılım
29 Haziran 2019
Mesajlar
1,792
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Yaş
25
Güzel kardeşim seyircilide oynansa gs kazanamazdì.Bir yıl boyunca gs taraftarını kanser eden,gs taraftarìna küfür eden,ruhsuz,gamsız Belhanda banko 11de sahaya çıkıp Ömer Bayram gibi orta sahada en çok koşan,duran topları kullanan bi adam 11de sahada olmuyorsa,sekidika gibi bir adam ilk 18 de olmuyorsa,Kapalì savunmaları gs kadrosunda açacak tek adam olan Emre Akbaba 85te oyuna giriyorsa kusura bakma ama isterse 100000 ki$i olsun gs yinede kazanamazdı.Gs da Fatih Terim futbolun doğrularıyla yüzleşmediği sürece gs dan hiçbir şey olmaz.
Ezbere konuşuyorsunuz biraz. Belhanda'dan bir Galatasaray taraftarı olarak nefret ediyorum ama takımda devam ediyor ve maaşı yüksek. Bir şekilde ondan faydalanılmasında bir sakınca görmüyorum. Bu maçta Ömer Bayram yerine Belhanda'nın başlamasında ise bir sakınca yok. Çünkü Ömer Bayram son Sivasspor maçında çok çok kötüydü ve top kayıplarıyla dikkat çekti. Ömer zaten aslında bunu hep yapıyor ama kariyer zirvesini yaşadığı için asist sayısı bu durumu örtüyor. Belhanda ise çıkarken yaptığı gereksiz hareket dışında Fenerbahçe maçının iyilerindendi, hocanın verdiği görevi yeterince yaptı ve son maçtaki referansı bu sebepten Ömer Bayram üzerinden değerlendirirsek ondan daha iyiydi. Yani derbiye Belhanda ile başlama fikri sanılan kadar kötü bir durum değildi. Nitekim tutmadı ve genelde oyuncu değişikliklerini geç yapmasıyla eleştirdiğimiz hoca bu sefer 45'te erken bir müdahele etti ve Ömer Bayram'ı sahaya sürdü. Ömer girdikten sonra bir kıpırdanma olduğu doğru. Maçın başından beri oynasa durum daha farklı olabilir miydi? Evet, belki. Ancak bir nevi hocanın oynadığı kumar tutmadı diyebiliriz ve bu sebepten hocayı gömmek haksızlık olur. Sekidika yüksek ihtimalle yabancı sınırına takılmıştır. Emre Akbaba çok ağır bir sakatlık geçirdi ve fiziki durumunu teknik ekip hariç bizim kestirmemiz biraz zor. Maça ilk 11'de başlamamasını ben normal görüyorum bu durumdan ötürü ancak bir tık geç girdiğine katılıyorum. Sağlıklı bir Emre'nin de takımda mutlaka yer bulması gerektiği fikrimin altını çizeyim. Bu maçta puan kaybının sebebi kesinlikle konsantre eksikliğidir. Maç kıran kırana geçmedi, izlerken kendi adıma uykum geldi. Bu dediğim sadece Galatasaray için değil Beşiktaş takımı içinde geçerliydi. İki takım açısından da seyir zevki düşük, pek kimsenin beklemediği tempoda bir maç oynandı. Bunun sebebi kesinlikle tribünlerde seyirci olmaması ve oyuncuların aklındaki tüm dünyanın gündeminde olan ''Corona'' virüsü idi. Maçtan sonraki açıklamalarda bunu net bir şekilde görebilirsiniz. Ne alaka kardeşim, dünyanın parasını alıyorlarda diyebilirsiniz, saygı duyarım ama durum bu. Ayrıca ne hikmetse futboldan anlamadığını ima ettiğiniz futbolun doğrularıyla yüzleşemeyen bu çaresiz adam takımın başında olduğu her sene sonunda şampiyonluğa ulaşıyor. Fatih hocanın özellikle ligin ilk devresinde formda olmadığına ve yanlış tercihlerde bulunduğuna ben de katılıyorum ancak ikinci devrenin başından itibaren oyunuyla ve futbolcu grubuyla dikkat çeken bir takımımız vardı. Fatih Terim Türkiye'nin tartışmasız en büyük hocasıdır. Şenol hoca ile beraber ikisi diğer antrenörlere göre farklı klasmanda yer alır. Galatasaray bu senenin sonunda şampiyon da olmayabilir. Hocamızın bizde kredisi sonuna kadar vardır. 9 sezonun 8'inde bu takımı şampiyonluğa ulaştırmış ve yanında daha sayısız nice kupalar kazanarak bu krediyi elde etmiştir. Böyle bir durumda yine yapılacak eleştirimizi yapar ama bu sefer olmadı sağlık olsun, canımız sağ olsun demeyi biliriz.
 

Erenist2020

Müdavim
Katılım
17 Şubat 2020
Mesajlar
8,949
Reaksiyon puanı
7,299
Puanları
113
Yaş
40
Ezbere konuşuyorsunuz biraz. Belhanda'dan bir Galatasaray taraftarı olarak nefret ediyorum ama takımda devam ediyor ve maaşı yüksek. Bir şekilde ondan faydalanılmasında bir sakınca görmüyorum. Bu maçta Ömer Bayram yerine Belhanda'nın başlamasında ise bir sakınca yok. Çünkü Ömer Bayram son Sivasspor maçında çok çok kötüydü ve top kayıplarıyla dikkat çekti. Ömer zaten aslında bunu hep yapıyor ama kariyer zirvesini yaşadığı için asist sayısı bu durumu örtüyor. Belhanda ise çıkarken yaptığı gereksiz hareket dışında Fenerbahçe maçının iyilerindendi, hocanın verdiği görevi yeterince yaptı ve son maçtaki referansı bu sebepten Ömer Bayram üzerinden değerlendirirsek ondan daha iyiydi. Yani derbiye Belhanda ile başlama fikri sanılan kadar kötü bir durum değildi. Nitekim tutmadı ve genelde oyuncu değişikliklerini geç yapmasıyla eleştirdiğimiz hoca bu sefer 45'te erken bir müdahele etti ve Ömer Bayram'ı sahaya sürdü. Ömer girdikten sonra bir kıpırdanma olduğu doğru. Maçın başından beri oynasa durum daha farklı olabilir miydi? Evet, belki. Ancak bir nevi hocanın oynadığı kumar tutmadı diyebiliriz ve bu sebepten hocayı gömmek haksızlık olur. Sekidika yüksek ihtimalle yabancı sınırına takılmıştır. Emre Akbaba çok ağır bir sakatlık geçirdi ve fiziki durumunu teknik ekip hariç bizim kestirmemiz biraz zor. Maça ilk 11'de başlamamasını ben normal görüyorum bu durumdan ötürü ancak bir tık geç girdiğine katılıyorum. Sağlıklı bir Emre'nin de takımda mutlaka yer bulması gerektiği fikrimin altını çizeyim. Bu maçta puan kaybının sebebi kesinlikle konsantre eksikliğidir. Maç kıran kırana geçmedi, izlerken kendi adıma uykum geldi. Bu dediğim sadece Galatasaray için değil Beşiktaş takımı içinde geçerliydi. İki takım açısından da seyir zevki düşük, pek kimsenin beklemediği tempoda bir maç oynandı. Bunun sebebi kesinlikle tribünlerde seyirci olmaması ve oyuncuların aklındaki tüm dünyanın gündeminde olan ''Corona'' virüsü idi. Maçtan sonraki açıklamalarda bunu net bir şekilde görebilirsiniz. Ne alaka kardeşim, dünyanın parasını alıyorlarda diyebilirsiniz, saygı duyarım ama durum bu. Ayrıca ne hikmetse futboldan anlamadığını ima ettiğiniz futbolun doğrularıyla yüzleşemeyen bu çaresiz adam takımın başında olduğu her sene sonunda şampiyonluğa ulaşıyor. Fatih hocanın özellikle ligin ilk devresinde formda olmadığına ve yanlış tercihlerde bulunduğuna ben de katılıyorum ancak ikinci devrenin başından itibaren oyunuyla ve futbolcu grubuyla dikkat çeken bir takımımız vardı. Fatih Terim Türkiye'nin tartışmasız en büyük hocasıdır. Şenol hoca ile beraber ikisi diğer antrenörlere göre farklı klasmanda yer alır. Galatasaray bu senenin sonunda şampiyon da olmayabilir. Hocamızın bizde kredisi sonuna kadar vardır. 9 sezonun 8'inde bu takımı şampiyonluğa ulaştırmış ve yanında daha sayısız nice kupalar kazanarak bu krediyi elde etmiştir. Böyle bir durumda yine yapılacak eleştirimizi yapar ama bu sefer olmadı sağlık olsun, canımız sağ olsun demeyi biliriz.
Bak güzel kardeşim bende GS lıyım.Fatih hocanın geçmişine, yaptıklarına saygım sonsuz ama futbolda dün yoktur, bugün vardır.ilk devre takım lig,şampiyonlar ligi,kupa da döküldü.Niye biliyormusun yazın iyi bir kamp dönemi geçirilmemesi,yapılan hatalı transferler.Falcao dışında bütün transferler de Fatih Terim imzası var.Babel,nzonzi,Emre mor,Jimmy Durmaz, andone gibi çöpleri benmi aldım? İlk devrede hatalı transferler, hocanın oyun içinde saçma sapan hamleleri yüzünden GS rahat alacağı maçta puanlar kaybetmedi mi? İkinci devre takım toparladı bu doğru ama Fatih Terim hala bazı takıntılarından kurtulamadı.Belhanda FB maçında iyi oynamadı,FB çok kötü olduğu için göze batmadı.Belhandanın yüksek maaş alması oynayacağı anlamına gelmiyor.Çok yanlış düşünüyorsun.Belhanda kesinlikle GS ın topçusu değil.Ömer Bayram Sivas maçında kötüydü diyorsun Sivas'ta kötü diye derbide ruhsuz Belhanda ilemi başlaması gerekiyor?hepsini geçtim,Ömer Bayramı kestiği zaman duran top olayınıda bitirmiş olmuyor mu? Yabancı kontenjanı demişsin kusura bakmada andone,Jimmy Durmaz gibi çöpleri Sekidika gibi hızlı,teknik bir kanat oyuncusu varken ne kadar mantıklı? GS bir derbi maçı oynuyor bjk kapalı oynuyor.Kapalı oynayan bı takım nasıl açılır? Duran top,kanat akınları,uzaktan şut yada golcülük vasfı olan sürpriz orta saha oyuncusu ile.Emre akbaba sakatlık tan çıkmış olabilir.Gs kadrosunda bjk ın kilidini açıcak adam Emre Akbabadır.Fatih Terim gibi bir hocanın 85 dk beklemesi bana mantıklı gelmiyor.Alanyada ki kupa maçını hatırla, hocanın manevi evladı Belhanda,çöp topçu Jimmy Durmaz oynadı.Ne oldu maç? GS 9 kişi oynadığı maçı 2-0 kaybetti.Fatih Terim gibi bir hoca hala Belhanda,Jimmy gibi oyuncuların GS kalitesinde olmadığını gôremiyorsa ben eleştirim kusura bakma.Ben Fatih Terim e inanmıyorum.Fatih Terim eski Fatih Terim değil.Eski Fatih Terim Belhanda, Feghouli, Jimmy gibi ruhsuz oyunculara asla tahammül etmezdi.
 

muratbey16

Asistan
Katılım
5 Ekim 2015
Mesajlar
211
Reaksiyon puanı
25
Puanları
28
Geç bile kalındı.Bu karar daha önce verilmeliydi.Futbol bizim ülkemizde en sevilen spor olsada,insan sağlığı daha önemli.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Seyircilide oynansa gs kazanamazdı.Fatih Terim kafasìndaki takıntıları çöpe atmadığı sürece gs dan hiçbirşey olmaz.
Seyirciyi koy içeri karografiyi yapşinlar ondan sonra bida konusuruz
 
Üst