YouTube Kanalı Açmak İstiyorum, Önerileriniz Nedir?

Bana lazım bir şey yapmam / değiştirmem geren şey nedir? (Çok şıklı anket)

• Diğer...

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Merhabalar :), öncelikle YouTuber'lık konusunda son zamanlarda oldukça ilgimi çekmeye başladı ve bazı videolara bakınmaya başladım ama bazı eksikliklerim var olabilir diye düşünüyorum. ? YouTube'ta şu kriterlere göre kanal açmayı düşünüyorum:

• Kar amaçlı şimdilik olmayacak fakat sonraları için olabilir.
  • Genelde oyun blogu çekmeyi düşünüyorum. Ara da sırada ise rehber tarzı.
  • Mikrofon ve kamera kullanmayı üşeniyorum
  • Haftada 1-2 video atmayı düşünüyorum.
Bazı programlarım var video için (Openshot, OBS, Audacity, GIMP vb.) ama yeterli olur mu onu bilemiyorum. ? Zaten anket başlatacağım. Onun dışında ne olur ne olmaz benim PC teknik özelliklerini de vermek istiyorum:
  • AMD Ryzen 3 1300X
  • Sapphire Pulse RX570 4GB
  • Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 (Sonradan yükseltmeyi yapacağım zaten, aynısını alacağım).
  • 1TB HDD
Size teşekkür ediyorum arkadaşlarım ☺: @Drift King, @Emir Aydın, @met 35, @yusufozkan58

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Youtuber'lık hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim ancak sistem hakkında yorum yapabilirim.
8GB yetersiz gelecektir,zaten yükselteceksin.
R3 1300X 4 çekirdeğe ve 4 iş parçacığına sahip,idare eder ancak rahat etmek için satıp üstüne biraz da para ekleyip 6 çekirdek ve 12 iş parçacığına sahip R5 1600 12nm almanı tavsiye ederim.
SSD takviyesi de önemli tabi,2020 yılındayız artık :)

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Youtuber'lık hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim ancak sistem hakkında yorum yapabilirim.
8GB yetersiz gelecektir,zaten yükselteceksin.
R3 1300X 4 çekirdeğe ve 4 iş parçacığına sahip,idare eder ancak rahat etmek için satıp üstüne biraz da para ekleyip 6 çekirdek ve 12 iş parçacığına sahip R5 1600 12nm almanı tavsiye ederim.
SSD takviyesi de önemli tabi,2020 yılındayız artık :)
Zaten işe başlayacağım bir yerde , önemli eksiklikleri tamamlamanın tam sırası zaten o zaman. :) R3 1300X oyunlarda yeterli olsa da bile Youtuberlık için bana şüpheli geldi. O yüzden seni ve diğer yardımcı olan arkadaşlarımı çağırdım. SSD konusuna da gelecek olursam o da planımın bir parçasıydı.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Merhabalar :), öncelikle YouTuber'lık konusunda son zamanlarda oldukça ilgimi çekmeye başladı ve bazı videolara bakınmaya başladım ama bazı eksikliklerim var olabilir diye düşünüyorum. ? YouTube'ta şu kriterlere göre kanal açmayı düşünüyorum:

• Kar amaçlı şimdilik olmayacak fakat sonraları için olabilir.
  • Genelde oyun blogu çekmeyi düşünüyorum. Ara da sırada ise rehber tarzı.
  • Mikrofon ve kamera kullanmayı üşeniyorum
  • Haftada 1-2 video atmayı düşünüyorum.
Bazı programlarım var video için (Openshot, OBS, Audacity, GIMP vb.) ama yeterli olur mu onu bilemiyorum. ? Zaten anket başlatacağım. Onun dışında ne olur ne olmaz benim PC teknik özelliklerini de vermek istiyorum:
  • AMD Ryzen 3 1300X
  • Sapphire Pulse RX570 4GB
  • Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 (Sonradan yükseltmeyi yapacağım zaten, aynısını alacağım).
  • 1TB HDD
Size teşekkür ediyorum arkadaşlarım ☺: @Drift King, @Emir Aydın, @met 35, @yusufozkan58
Mirillis Action! der tek geçerim. Dünyada sınırlı UAC çekebilen programlardan biridir.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Mirillis Action! der tek geçerim. Dünyada sınırlı UAC çekebilen programlardan biridir.
Duyduğum bir programdır, eski arkadaşım onu hep kullanıyordu. Sonraki zamanlarda çok işe yarayacağını düşünüyorum. Onun dışında eğer kanalım başarılı bir şekilde giderse onu ve diğer profesyonel programları kullanabilirim.