alioskiiii
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 134
Ekran kartım amd hd6570 sizce bu ayarları değiştirmelimiyim ?
6570 in bi miktar overclock kapasitesi vardır mutlaka.
Kartınızın tam modeli ile nette araştırmak lazım.
Dilerseniz GPU-Z ile o markayı öğrenebilirsiniz, böylelikle size kolaylık olur.
GPU-Z, CPU-Z değil. ?
![]()
TechPowerUp
GPU-Z is a lightweight system utility designed to provide vital information about your video card and graphics processor.www.techpowerup.com
benim ekran kartımın tipi böyle değil ama neyse fan ayarlarını değiştirmelimiyim ? otomatikte hep %30 da çalışıyor ne artıyor ne azalıyor bu yüzden oyundayken ekran kartı sıcaklığı 60 dereceyi buluyorEkran kartının markası Powercolor HD 6570 1GB ve bunda Overlcock hali hazırda maalesef yok.
![]()
@Emir Aydın, @Görkem Say, @Drift King, @yusufozkan58, @Spesiyalite
60 derece çok fazla değil fakat yine kuşkun varsa fanı is hızını %50-%60 yapabilirsin.benim ekran kartımın tipi böyle değil ama neyse fan ayarlarını değiştirmelimiyim ? otomatikte hep %30 da çalışıyor ne artıyor ne azalıyor bu yüzden oyundayken ekran kartı sıcaklığı 60 dereceyi buluyor
şuan 50 de çalışıyor hep böyle kalsın mı değiştirmelimiyim ?60 derece çok fazla değil fakat yine kuşkun varsa fanı is hızını %50-%60 yapabilirsin.
Eğer ısınıyorsa en az%50'lerde kalsın demiştim ama daha çok ısınırsa ekran kartı fanını %70-80 yapabilirsin. Başka bir isteğin var mı? ?şuan 50 de çalışıyor hep böyle kalsın mı değiştirmelimiyim ?
oyunlarda 70 80 yapsam bir şey olurmu karta ?Eğer ısınıyorsa en az%50'lerde kalsın demiştim ama daha çok ısınırsa ekran kartı fanını %70-80 yapabilirsin. Başka bir isteğin var mı? ?
Eğer çok sıcak oluyorsa yapabilirsin. Dilersen oyunda sıcaklığı test et MSI Afterburner ile.oyunlarda 70 80 yapsam bir şey olurmu karta ?
şimdi msi afterburner kullanınca fark ettimde pubg oynuyorum bilgisayar ramımı kullanmıyor bile pubg gibi bir oynda 500 mb ram kullanıyor ?Eğer çok sıcak oluyorsa yapabilirsin. Dilersen oyunda sıcaklığı test et MSI Afterburner ile.
oyun dayken 40-50 fps oluyor ama yinede hızlanacaksa hızlansınEkran kartının üzerinmde marka modeli yazar.Hiç değilseoradan bak da,biraz hızlandıralım,mümkünse. 25 fps ile pubg ,tad vermez.
aha işte benim ekran kartı buEkran kartının üzerinmde marka modeli yazar.Hiç değilseoradan bak da,biraz hızlandıralım,mümkünse. 25 fps ile pubg ,tad vermez.
Overclock için çok da sakıncası yok, yalnız OC yaparken artifactlerin (nokta çıkmaların) olmamasına dikkat et. Bunu öğrenebilmenin yollarından birisi bir oyuna girmek ya da Furmark yardımıyla en az 10dk civarında test edip, bir sorun çıkmadığından emin ol.Ekran kartının üzerinmde marka modeli yazar.Hiç değilseoradan bak da,biraz hızlandıralım,mümkünse. 25 fps ile pubg ,tad vermez.
Tehlikeye atacaksa hiç kalkışmayayım.Overclock için çok da sakıncası yok, yalnız OC yaparken artifactlerin (nokta çıkmaların) olmamasına dikkat et. Bunu öğrenebilmenin yollarından birisi bir oyuna girmek ya da Furmark yardımıyla en az 10dk civarında test edip, bir sorun çıkmadığından emin ol.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Furmark'ta 800x600 çözünürlükte test yapmanı öneririm ve Anti-aliasing'i açma. Artifact örneği (daha az olabiliyor ama tehlikeli):
Şunu demek istedim. Overclockta tabii ki risk var lakin doğru adımlar uygulandığı sürece Allah'ın izniyle bir sıkıntı yaşamazsın. Sana bir nasıl overclock yapılacağını anlatayım, dilersen okuyabilirsin. Power control (güç kontrolü) değerini %20 yap. GPU saatini fazla arttırma, yani yavaş yavaş arttır değeri. Furmark'ı aç ve noktaların oluşmadığına dikkat et. Aynı şeyi bellek saatinde de yapıyorsun. Karar senin.Tehlikeye atacaksa hiç kalkışmayayım.