Bir adam düşünün

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
kendisi istediğine istediği her lafı ediyor,üstelik kimseye hesap vermiyor,en ufak bir ceza almıyor,kendisine cevap verildiğinde hemen yasalara sığınıyor gücünü sonuna kadar kullanıyor ceza uyarı vb almıyor, üstüne kendisine cevap verenleri terbiyesizlikle suçluyor. siz vicdanen, bu adam hakkında ne düşünürsünüz ?

birisinide ima etmiyorum mantığınıza vicdanınıza soruyorum

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Kanunlara göre işlem yapılır. Vicdan sorgusu yapmaya bile gerek yok.

Mesela Atatürk'e hakaret ile normal bir vatandaşa hakaretin kanunlardaki cezası aynı değil.

Aynı şekilde Cumhurbaşkanına (devlet büyüklerine) hakaretin cezası ile normal bir insana hakaretin cezası da kanunlarda aynı değil.

O yüzden kanunların ekstradan koruduğu birisi ile atışmamak en karlı sonucu verir.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Kanunlara göre işlem yapılır. Vicdan sorgusu yapmaya bile gerek yok.

Mesela Atatürk'e hakaret ile normal bir vatandaşa hakaretin kanunlardaki cezası aynı değil.

Aynı şekilde Cumhurbaşkanına (devlet büyüklerine) hakaretin cezası ile normal bir insana hakaretin cezası da kanunlarda aynı değil.

O yüzden kanunların ekstradan koruduğu birisi ile atışmamak en karlı sonucu verir.
kimse birisine hakaret etti diye hapse atılmamalı

ifade özgürlüğü iftira hariç sonuna kadar olmalıdır

bugün ifade özgürlüğünün kısıtlandığı yerler cehennemdir

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
kimse birisine hakaret etti diye hapse atılmamalı

ifade özgürlüğü iftira hariç sonuna kadar olmalıdır

bugün ifade özgürlüğünün kısıtlandığı yerler cehennemdir

Senin asıl medeni bir şekilde demen gereken kimse kimseye hakaret etmemeli. Ama sen Hakaret edelim ama ceza almayalım diyorsun bence öyle bir hak olamaz olmamalı. Sadece Erdoğan için değil İlerde Cumhurbaşkanı İster Ekrem İmamoğlu olsun ister Mansur Yavaş olsun Devletin üst düzey isimlerine hakaret. ( Eleştiri laf söyleme değil direk hakaret suçtur. )
Ben Kemal Kılıçtaroğlunu kıl kadar sevmem yaptığı siyaseti beğenmem çok sığı bulurum ama ilerde olmazya kazarada olsa Cumhurbaşkanı seçilse. Ona küfür hakaret flan yazmam. Adını büyük harfle yazar hitap edecek olsam Sayın diye hitap ederim. Çünkü şahıs gelip geçici o adam orada bir MAKAMI temsil ediyor ve Türkiye Cumhuriyetini temsil ediyor derim.
Kendine yapılmasını istemediği haraketleri başkasına yapan insanlarıda hiç sevmem her türlü yaptırımıda hak eder öyleleri bence.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
İfade özgürlüğü ile hakaret farklı şeyler. Eleştirebilirsin ama hakaret edemezsin.

O zaman herkes birbirine hakaret etsin dursun (! ) Caydırıcı bir ceza da almasın (! ) Böyle şey olur mu?

Mesela Atatürk'ü Koruma Kanunu niye çıktı? Birileri Atatürk heykellerini yıkıp Atatürk'e sövmeye başladı. Bunu yapanların aldığı cezanın caydırıcılığı yok. Baktılar olmuyor Atatürk'ü diğer insanlardan ayıran böyle bir kanun çıkardılar.

@Sardaukar

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
İfade özgürlüğü ile hakaret farklı şeyler. Eleştirebilirsin ama hakaret edemezsin.

O zaman herkes birbirine hakaret etsin dursun (! ) Caydırıcı bir ceza da almasın (! ) Böyle şey olur mu?

Mesela Atatürk'ü Koruma Kanunu niye çıktı? Birileri Atatürk heykellerini yıkıp Atatürk'e sövmeye başladı. Bunu yapanların aldığı cezanın caydırıcılığı yok. Baktılar olmuyor Atatürk'ü diğer insanlardan ayıran böyle bir kanun çıkardılar.

@Sardaukar
iftira haricinde herkes özgürce konuşabilmeli, halka eğitim verirsen hakarette etmez yasayada gerek kalmaz bu konuda

mesela bugün amerikan vatandaşı, yöneticilerine iftira hariç istediği şeyi söylüyor protesto edebiliyor

hatta trump kendisine hakaret eden bir tweter hesabını engelledi, mahkeme trumpa ifade özgürlüğünü ihlal etme diyerek uyarı gönderdi sonra hesabı geri açtı

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
iftira haricinde herkes özgürce konuşabilmeli, halka eğitim verirsen hakarette etmez yasayada gerek kalmaz bu konuda
Özgürce konuşma ile hakaretin farkını bilmiyon daha nasıl eğitecez senin gibileri ? Hakaret etmek küfür etmek bir özgürlük değildir.
Liseyi ite kaka bitiriyon Üniversite okumak istemiyon al sen nasıl gelişecen şimdi ?

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415

Kanunda cezası olmayan bir fiilden dolayı kimseye ceza verilemez.

Hadi kaldırdık diyelim. Eğitimini de verdin ama Yine de birisi de birisine hakaret etti. Nasıl cezalandırmaya düşünüyorsun o adamı?

Hadi cezalandırmadın. O zaman da diğeri ona hakaret edecek. Öyle karşılıklı büyüyüp gidecek.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Kanunda cezası olmayan bir fiilden dolayı kimseye ceza verilemez.

Hadi kaldırdık diyelim. Eğitimini de verdin ama Yine de birisi de birisine hakaret etti. Nasıl cezalandırmaya düşünüyorsun o adamı?

Hadi cezalandırmadın. O zaman da diğeri ona hakaret edecek. Öyle karşılıklı büyüyüp gidecek.
Onu cezalandırmak halka düşer fiziksel saldırı anlamında demiyorum

mesela gider sen hakaret ediyorsun ben seninle arkadaş olmak iş yapmak istemiyorum der, uzaklaşır, kimse ona selam vermez boykot uygular bir nevi

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Onu cezalandırmak halka düşer fiziksel saldırı anlamında demiyorum

mesela gider sen hakaret ediyorsun ben seninle arkadaş olmak iş yapmak istemiyorum der, uzaklaşır, kimse ona selam vermes boykot uygular bir nevi

Ya ben sana niye bir şeyler anlatıp vakit kaybediyorum ki?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
İnsan oğlu nankör ve doyumsuz bir canlıdır. Ceza sistemi her konuda her olayda lazımdır. Bak mesela bu forumda bile sen eskiden çok ayasızca ve anlamsızca yazılar yazan saygısızca konuşan hakaretler eden birisiydin. Önce 1 gün sonra 1 hafta ceza aldın. Üstüne 3 gün aldın sonra 2 hafta aldın ne oldu şimdi kuzu gibi oldun.
Yoksa bu forumda her şey yazmak serbest olsa senin gibi onlarca insan olduğunu ve birbirine sürekli hakaretler ettiğini küfürler ettiğini birbirinizin değerlerinize saydırdığı düşün ne olurdu. Sonuçta cezası yok yaptırımı yok ne olurdu ?

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Herhalde sen özgürlüğü ifade özgürlüğü de dahil olmak üzere istediğin şeyi yapmak olarak algılıyorsun sadece.Ama unutma senin özgürlüğün başka bir kişinin özgürlüğünün başladığı yerde bitiyor.Şöyle özetlersek bir kişi hakkında fikrini söylersin ama aşağılayıp hakaret edersen o ifade özgürlüğüne girmez bu sadece bizim ülkemize has bir durum da değil.Ceza olmasa insanlar her istediğini yapmak ister.Herkes sakin ne yapacağını nasıl davranacağını bilen bireyler değil.Mesela geçen sefer sen ban yemeseydin yine hakaret etmeye devam edecektin.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Herhalde sen özgürlüğü ifade özgürlüğü de dahil olmak üzere istediğin şeyi yapmak olarak algılıyorsun sadece.Ama unutma senin özgürlüğün başka bir kişinin özgürlüğünün başladığı yerde bitiyor.Şöyle özetlersek bir kişi hakkında fikrini söylersin ama aşağılayıp hakaret edersen o ifade özgürlüğüne girmez bu sadece bizim ülkemize has bir durum da değil.Ceza olmasa insanlar her istediğini yapmak ister.Herkes sakin ne yapacağını nasıl davranacağını bilen bireyler değil.Mesela geçen sefer sen ban yemeseydin yine hakaret etmeye devam edecektin.
hayır bak her şey toplumda bitiyor eğitimli bir toplumda kimsenin özgürlüğü kısıtlanmaz

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741

Eğitimli toplum diyorsun ceza sisteminin olmadığı bir tane eğitimli topluma sahip ülke örneği ver bana. Daha milletvekili olup milleti temsil ettiğini milletin vekili olduğunu unutup herşeyi yaparım havasında olan vekiller varken,herşeyi yaparım mantığında olan makamlarının peşinde koşan onca adam varken özgürlüğün kısıtlandığını söylüyorsun. Ben sana yüzüne hakaret etsem hoşuna gider mi? Eleştiri ile hakaret arasında çok ince bir çizgi var ve bunu anlayan insan sayısı da oldukça az. Madem eğitim diyorsun eğitim ilk önce ailede başlar sonra kişide sonra da devlet ya da özel kurumlarda devam eder. Yani herşey eğitim değil. Maymunu da eğitip birşeyler öğretirsin. Önemli olan ilk önce bilinçli bir toplum oluşturmak bu da tüm devlet kurumlarının koordineli işleyişi ile olur.

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
internet üzerinde herkes adalet saygı sevgi kelebekler fiyuuu diye geziniyor da günlük hayatta yine herkes takır takır sayıp sövülüyor olaylara kişilere. başkası duymadığı ya da yazılı olarak iz bırakmadığı sürece bir sakıncası yok neye ya da kime küfredildiğinin. hukuki olarak diyorum yani. ben lisede bile küfür kullanmamış biriyim. "siltir" dışında, yalan söylemim.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
internet üzerinde herkes adalet saygı sevgi kelebekler fiyuuu diye geziniyor da günlük hayatta yine herkes takır takır sayıp sövülüyor olaylara kişilere. başkası duymadığı ya da yazılı olarak iz bırakmadığı sürece bir sakıncası yok neye ya da kime küfredildiğinin. hukuki olarak diyorum yani. ben lisede bile küfür kullanmamış biriyim. "siltir" dışında, yalan söylemim.
Ben ediyorum vala ne yalan söyleyeyim burda serbest olsa burda da ederim ?
Oyunlara girince küfür ediyorsun tepki gösteriyor millet ya kardeşim bi oyun yeri kaldı zaten salın bizi insan stres atmaya giriyor zaten ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Kötü alışkanlıklar zor bırakılır. Ve bazen zorda bırakır.

Metin_Aslantürk

Profesör
Reaksiyon puanı
660
Hümanist Donita Asla Küfür etmez...Küfürün K Sını bile bilmez...