Yanlışlıkla işlemcime boot yaptım

RahatAdam25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar ram ime boost yapcaktım yanlışlıkla boot menüsüne girip cpu ma overclock yaptım bütün işlemciler %100 de çalışıyo onu eski haline nasl döndürebilirim lütfen yardım edin

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Arkadaşlar ram ime boost yapcaktım yanlışlıkla boot menüsüne girip cpu ma overclock yaptım bütün işlemciler %100 de çalışıyo onu eski haline nasl döndürebilirim lütfen yardım edin
BIOS'a girip varsayılanı neyse i ayara getir. Onu beceremiyorsun BIOS ayarlarını sıfırla ama geri RAM'in XMP'sini açman gerek ve Fast Boot'u açıp UEFI'ye ayarlaman lazım. Ama OC menüsünde OC'yi geri alma ayarı olabilir BIOS sıfırlamadan sen ona bir bak.

RahatAdam25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
BIOS'a girip varsayılanı neyse i ayara getir. Onu beceremiyorsun BIOS ayarlarını sıfırla ama geri RAM'in XMP'sini açman gerek ve Fast Boot'u açıp UEFI'ye ayarlaman lazım. Ama OC menüsünde OC'yi geri alma ayarı olabilir BIOS sıfırlamadan sen ona bir bak.
aga gerçekten bilmiyorum anakartım gigabyte çok karışık

RahatAdam25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Beyler Cpu Ma yanlışlıkla boot yaptım onu nasıl eski haline getirebilirim hiç bilgim yok bu konular hakkında

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Bilgisayarı kapalı iken açma tuşuna bas del tuşuna ardı ardına bas karşına biryer gelecek o yer gekdigi zaman f5 tuşuna bas karşına birşey çıkarsa tamam de sonra F10 tuşuna bas enter de olucaktır.

RahatAdam25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Bilgisayarı kapalı iken açma tuşuna bas del tuşuna ardı ardına bas karşına biryer gelecek o yer gekdigi zaman f5 tuşuna bas karşına birşey çıkarsa tamam de sonra F10 tuşuna bas enter de olucaktır.
çok teşekkür ederim yaptım ama görev yöneticinden bakıyorum yanlışlıkla yaptığım şeyden önce 2.90 ghz hızında idi şimdi 4 ghz hızlarında gidiyo neden