Depolama için HDD hakkında

Karamelli Dondurma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
İyi forumlar dostlar. SSD ye kurduğum sistemime depolama amaçlı HDD almak istiyorum fakat internetteki fiyatlara anlam veremedim. WD nin Green serisi hem ekonomik hem de ikincil bir hdd için gayet cezbedici gözüküyor. Tek sorun fiyatları. Kimisi ikinci elini 130 a satıyor kimisi 120 ye sıfır ambalajında diyor, Vatan da 370 gibi uçuk değerlerde. Bilen arkadaşlar yol gösterebilir mi?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
İyi forumlar dostlar. SSD ye kurduğum sistemime depolama amaçlı HDD almak istiyorum fakat internetteki fiyatlara anlam veremedim. WD nin Green serisi hem ekonomik hem de ikincil bir hdd için gayet cezbedici gözüküyor. Tek sorun fiyatları. Kimisi ikinci elini 130 a satıyor kimisi 120 ye sıfır ambalajında diyor, Vatan da 370 gibi uçuk değerlerde. Bilen arkadaşlar yol gösterebilir mi?
Sıfır olarak Seagate Barracuda 1 TB ya da 500 GB almak daha mantıklı ama karar sizin.

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Tam bütçeniz nedir?

hdakdla

Asistan
Reaksiyon puanı
28
ssd al abla hhdd artık iş görmez.

hdakdla

Asistan
Reaksiyon puanı
28
abi bütçe yazmamışki. belki yeter.

Karamelli Dondurma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
abla bunu al:

Ablayı nerden çıkarttın bilmiyorum da gönderdiğin diskin rpm, sata, boyut bilgileri dahi girilmemiş pek güvenilir gelmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Satıcının inisayitifine bağlı ne diyeyim. Belki sürümden kazanıyorlardır.
Ne amaçladıklarını bilmiyorum ama güven vermiyor bu fiyat farkları. Her parçada da kafa rahat olsun diye vatana gitmekten çulsuz kaldım.

hdakdla

Asistan
Reaksiyon puanı
28
karamelli dondurma demişsin ya o yüzden kız sandım.

Karamelli Dondurma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
karamelli dondurma demişsin ya o yüzden kız sandım.

Herkes karamelli dondurma sevebilir :) önerin için teşekkürler

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591

Sata 3 demiş 3.5 dememiş.

Karamelli Dondurma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8

Sata 3 demiş 3.5 dememiş.
Dostum mesela attığın 2. linkteki fiyatı uygun WD Green ürünü gibi diğer ürünlerde refurbished denilerek satılıyor. Bunları alan birkaç kişiden gördüğüm geridönüşlerde ürünlerin refurbished adı altında ya orjinal olmadığı yada kullanılmış olduğu söylenmiş. Kafa kurcalıyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Şimdi alırken pişman olma diye peşin peşin yazayım.Vatan az daha pahalı olsa da burası da dahil olmak üzere sinerji,itopya,teknobiyotik,nano katalog gibi sitelerde hdd fiyatı ne ise n11 hepsiburada gittigidiyordaki satıcılarda da bu fiyata yakın olmalı.Bazen ucuz satan satıcılardan bazıları refurbished yani yenilenmiş ürün gönderiyor.İlanda bunu belirtmiyorlar ve ürün bozuk çıkabiliyor.Hepsiburada da boyle bir deneyimim oldu ürün kutusuz geldi statik poşet içinde.Üzerinde Seagate barracudanın etiketi eski modellerdeki ile aynı idi.Sonrasında evde bilgisayara taktım çalışmadı.Satıcıyı aradım refurbished ürün bu dedim evet dedi hepsiburada ilana refurbished yazmamıza izin vermiyor dedi.Sonrasında ürün bozuk dedim geri gönderdim.Hespiburada da satıcının hepsiburadanın kendisi olmasına özen gösterin.Ya da 400 tl piyasada ortalama değeri olan hdd 280 tl ise ondan uzak durun. Yani ucuz etin yahnisi iyi olmaz piyasadaki ortalama satış değerine göre alım yapın.Amazon türkiyenin kendisinden uygun şekilde daha sonra 2tb hdd alarak ağrısız dertsiz bir şekilde işimi görecek hddmi aldım.Yani bilindik satıcı piyasaya göre eş değer fiyat vb gibi kriterleri asla es geçmeyin.

Karamelli Dondurma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Şimdi alırken pişman olma diye peşin peşin yazayım.Vatan az daha pahalı olsa da burası da dahil olmak üzere sinerji,itopya,teknobiyotik,nano katalog gibi sitelerde hdd fiyatı ne ise n11 hepsiburada gittigidiyordaki satıcılarda da bu fiyata yakın olmalı.Bazen ucuz satan satıcılardan bazıları refurbished yani yenilenmiş ürün gönderiyor.İlanda bunu belirtmiyorlar ve ürün bozuk çıkabiliyor.Hepsiburada da boyle bir deneyimim oldu ürün kutusuz geldi statik poşet içinde.Üzerinde Seagate barracudanın etiketi eski modellerdeki ile aynı idi.Sonrasında evde bilgisayara taktım çalışmadı.Satıcıyı aradım refurbished ürün bu dedim evet dedi hepsiburada ilana refurbished yazmamıza izin vermiyor dedi.Sonrasında ürün bozuk dedim geri gönderdim.Hespiburada da satıcının hepsiburadanın kendisi olmasına özen gösterin.Ya da 400 tl piyasada ortalama değeri olan hdd 280 tl ise ondan uzak durun. Yani ucuz etin yahnisi iyi olmaz piyasadaki ortalama satış değerine göre alım yapın.Amazon türkiyenin kendisinden uygun şekilde daha sonra 2tb hdd alarak ağrısız dertsiz bir şekilde işimi görecek hddmi aldım.Yani bilindik satıcı piyasaya göre eş değer fiyat vb gibi kriterleri asla es geçmeyin.
Tam olarak bahsettiğin refurbished durumundan dolayı buna bu kadar takıldım ve konuyu açtım. Tecrübelerini aktardığın için teşekkürler dostum dikkate alacağım.