HDD'yi diski cikar demeden cikardim, bozulmus mudur evetse ne yapabilirim?

gul sen8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
HDD'yi yedekledikten sonra diski cikar demeyi unutarak cikardim. HDD bozulmus mudur?

Son düzenleyen moderatör:

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Taşınabilir HDD galiba bir sorun olduğunu düşünmüyorum tek seferlikten bir sey olmaz bundan sonra unutmamaya dikkat edin.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Taşınabilir HDD'ler de bu durum herhangi bir sorun çıkarmaz.
Eğer ayarlarında bir değişiklik yaptıysanız kesinlikle aygıtı çıkar diyerek kullanın fakat ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmadıysanız işiniz bitince gönül rahatlığıyla direkt olarak çıkarabilirsiniz.

gul sen8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Yeni aklima geldi. Hdd'yi ilk aldigimda bilgisayarcimiz mac'le kullanabilmemiz icin ayarlarinda degisiklik yapti mi bilmiyorum? Ilk alindiginda mac'e uyum saglasin diye ayarlarda degisiklik yapilir mi biliyor musunuz acaba?

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Yeni aklima geldi. Hdd'yi ilk aldigimda bilgisayarcimiz mac'le kullanabilmemiz icin ayarlarinda degisiklik yapti mi bilmiyorum? Ilk alindiginda mac'e uyum saglasin diye ayarlarda degisiklik yapilir mi biliyor musunuz acaba?
Bahsettiğim ayarlar üzerinde herhangi bir değişiklik yaptığını zannetmiyorum sadece biçimlendirme kısmını halletmiştir.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Farklı format biçimleri var. Mac os genişletilmiş veya apfs ile biçimlendirildiyse eğer windowsda disk açılmaz. NTFS veya exfat ise sorun yok.