Win 8-10kaldırırmı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alpertan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yağız.07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Windows 8 in desteğide bitti diye biliyorum . 8.1 32 bit işini görür diye tahmin ediyorum ama oyun oynama gibi bir tutkun yoksa linux senin için daha iyi olacak diyeceğim ama o sistemle oyun oynadığını tahmin ediyorum bu yüzden linux daha iyi olur senin için bence

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
Firefox`un o kadar kullandığını bilen kullanıcı zaten Firefox kullanmaz. Gider daha az ram yer kaplayan browser kullanır.

Mesela ben neredeyse 7 ay oldu Chromium altyapılı 64 Bit Brave browser kullanıyorum. 3-4 sekme açınca 630 Mb civarı Ram kullanımı oluyor. Yani Sadece bu browser değil ram kullanımı tarafdan ekonomik. Ben deneye-deneye en son bunda durdum Şuanda Brave ile mutluyum.

Ekli dosyayı görüntüle 84674
hocam bu ayrı mesele.
ama firefox un güvenlik konusu var. ben chrome ya da microsoft edge ya da işte o bahsettiğiniz programları kullandığımda hep sorun yaşadım hep hesabım çalındı. zaten 10 dan 7 ye bi ara geçmemin nedeni de o kimlik hırsızlıkları idi bi ara.
ayrıca her şeyin bi alternatifi var tamam da sonuçta 2 gb ram nereye kadar. bi de şu destek konusunu anlamıyorum. destekten dem vuran kaç kişl güvenlik güncellemelerini alıyor? sorsan %10 udur anca. ki o kişiler de inan bana 7 ile 2gb ramde çalışamaz. ha şu anda güncellemeler kesildi artık yapmıyor diyebilirsin. ama sonuçta yüklenmiş güncellemeler de inanılmaz ram tükettiriyor. üstüne arkadş bi gpu dan bahsetmemiş. büyük ihtimal ob yani o da rami tüketiyor. bi 512 de ona koy. 1.5 gb la win 10 öneriliyor.
geçen de bi arkadaş vardı işte yine destek dedi. sorduğum soru, en son ne zaman güncelleme yaptın? hiç yapmadım :D
bunları yapmazsan 7 512 mb ramde bile çalışır ki. ki win 10 ilk çıkan sürümü de 1 gb ramde çok rahat çalışıyordu. ama şu anki sürümü nereye açıcaksın ya? imkanı yok.
geçen sene 1803 yeni çıkmışken ben işte birine 2 gb ramli pc sine kurmuşlar 10 u. arkadaş pc yerinden kalkmıyor. devamlı hdd. zaten hdd de de bad sector oluşmuş. devamlı yaz sil yapmaktan. o sisteme ssd taksan da bu sefer ssd eskir. kurdum 7 yi. dedim idare et.
şu anda 1909 çıktı ve ram tüketimleri bi tık artmış durumda. ki 2020 güncellemeleri de yolda.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Firefox`un o kadar kullandığını bilen kullanıcı zaten Firefox kullanmaz. Gider daha az ram yer kaplayan browser kullanır.

Mesela ben neredeyse 7 ay oldu Chromium altyapılı 64 Bit Brave browser kullanıyorum. 3-4 sekme açınca 630 Mb civarı Ram kullanımı oluyor. Yani Sadece bu browser değil ram kullanımı tarafdan ekonomik. Ben deneye-deneye en son bunda durdum Şuanda Brave ile mutluyum.

Ekli dosyayı görüntüle 84674

En hafif en az ram kullanan tarayıcı Slimjet. Deneyin isterseniz.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
En hafif en az ram kullanan tarayıcı Slimjet. Deneyin isterseniz.
Slimjet, Chromium tabanlı ve Blink motorunu (Google'dan Chrome'un arkasındaki arama motorunu) temel alıyor.
Adres çubuğu, arama, reklam engelleyicisi ve bazı ayarları gözden geçirmek gerekebilir ancak kaynak kullanımı şimdilik iyi duruyor. Eklentilerde sorun yaşar mıyım bilmiyorum.
Eklentisiz, özelleştirme yapılmamış, saf Chromium'a kıyasla tam olarak ne gibi bir artısı var, bunlara bakmak lazım. Teşekkürler. ;)

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Slimjet, Chromium tabanlı ve Blink motorunu (Google'dan Chrome'un arkasındaki arama motorunu) temel alıyor.
Adres çubuğu, arama, reklam engelleyicisi ve bazı ayarları gözden geçirmek gerekebilir ancak kaynak kullanımı şimdilik iyi duruyor. Eklentilerde sorun yaşar mıyım bilmiyorum.
Eklentisiz, özelleştirme yapılmamış, saf Chromium'a kıyasla tam olarak ne gibi bir artısı var, bunlara bakmak lazım. Teşekkürler. ;)

Ben sorunsuz kullanıyorum tarayıcıyı deneyin zaten benim tarayıcım değil isteyen deneyip siler :D