leffe
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 39
Merhabalar dostlarm G41 chipsetli anakartıma Quad Core almaya karar verdim ve aklıma model olarak Q8400 yattı. R7 240 1gb'lik anakartıma darboğaz yapar mı sizce?
Merhabalar dostlarm G41 chipsetli anakartıma Quad Core almaya karar verdim ve aklıma model olarak Q8400 yattı. R7 240 1gb'lik anakartıma darboğaz yapar mı sizce?
Yapmaz. Zaten o nesil PC'lere tam ideal bir ekran kartı.Merhabalar dostlarm G41 chipsetli anakartıma Quad Core almaya karar verdim ve aklıma model olarak Q8400 yattı. R7 240 1gb'lik anakartıma darboğaz yapar mı sizce?
R7 240'da darboğaz olmayacak. Ayrıca eski sistemlere böyle ekran kartları fazla. Bu tür bilgisayarlar bu ekran kartlarını hak etmiyorlar. R7 240 tam uygun ekran kartı.g41 anakartlar q8400 destekler r7 240 yerine rx550 alırsan darboğazsız güzel bir sistemin olur.
R7 240'da darboğaz olmayacak. Ayrıca eski sistemlere böyle ekran kartları fazla. Bu tür bilgisayarlar bu ekran kartlarını hak etmiyorlar. R7 240 tam uygun ekran kartı.
Evet, ekran kartının performansının işlemciden çok daha düşük olduğu durumlara da darboğaz (gpu bottleneck) deniliyor. Yalnız bu, cpu bottleneck'in aksine; oyunlarda hiçbir sıkıntı yaratmaz ve FPS kaybına yol açmaz. Ekran kartından kaynaklı darboğaz, işlemcinin, oyun verilerini ekran kartından daha hızlı işleyebilmesidir. Bunun sonucunda da GPU kullanımı %100 olur. Oyunda kareler (frame) monitöre ilk olarak ekran kartından renderlanır; dolayısıyla bu durum, karelerin %100'ünün render olmasıyla sonuçlanır. Oyunlarda istenilen şey de budur zaten.Daha önce bu darboğaz konusunda ne olduğu hakkında çok mesaj attım. Eğer siz 4 çekirdek 4 izlek 2.7ghz bir işlemci ile çok düşük bir ekran kartı kullanırsanız bu da bir darboğazdır . Rx550 0'rı 500tl barajının altına bulanabilecek giriş seviye bir kart olduğu için genellikle öneriyorum. 2.ci el alınacaksa daha ucuza da benzer performanslı seçenekler bulunur tabi.
Testlerde de görüldüğü gibi işlemci full yükteyken ekran kartınında full'e yakın çalışması doğru olan. Hatta çoğu online olmayan oyunlarda cpu full yük altına girmeden gpu full yükte çalışacaktır bu da max performans demek.
Anladığım kadarıyla sizin elinizde R7 240 ekran kartı var ve Q8400 almak istiyorsunuz. Hiçbir sorun olmaz. Daha doğrusu yukarıda da anlattığım üzere, ekran kartından kaynaklı darboğaz size sıkıntı yaratmaz. İleride yeni bir ekran kartı almayı düşünürseniz de RX 550 alabilirsiniz. Darboğaz olmaz. Yalnız o işlemcinin besleyebileceği sınır kart RX 550'dir.Merhabalar dostlarm G41 chipsetli anakartıma Quad Core almaya karar verdim ve aklıma model olarak Q8400 yattı. R7 240 1gb'lik anakartıma darboğaz yapar mı sizce?
g41 anakartlar q8400 destekler r7 240 yerine rx550 alırsan darboğazsız güzel bir sistemin olur.
Evet, ekran kartının performansının işlemciden çok daha düşük olduğu durumlara da darboğaz (gpu bottleneck) deniliyor. Yalnız bu, cpu bottleneck'in aksine; oyunlarda hiçbir sıkıntı yaratmaz ve FPS kaybına yol açmaz. Ekran kartından kaynaklı darboğaz, işlemcinin, oyun verilerini ekran kartından daha hızlı işleyebilmesidir. Bunun sonucunda da GPU kullanımı %100 olur. Oyunda kareler (frame) monitöre ilk olarak ekran kartından renderlanır; dolayısıyla bu durum, karelerin %100'ünün render olmasıyla sonuçlanır. Oyunlarda istenilen şey de budur zaten.
Anladığım kadarıyla sizin elinizde R7 240 ekran kartı var ve Q8400 almak istiyorsunuz. Hiçbir sorun olmaz. İleride yeni bir ekran kartı almayı düşünürseniz de RX 550 alabilirsiniz. Yine darboğaz olmaz. Yalnız o işlemcinin besleyebileceği sınır kart RX 550'dir.
R7 240'da darboğaz olmayacak. Ayrıca eski sistemlere böyle ekran kartları fazla. Bu tür bilgisayarlar bu ekran kartlarını hak etmiyorlar. R7 240 tam uygun ekran kartı.
Bir sorun olacağını sanmıyorum. R7 240'ın canı ne ki![]()
Evet, ekran kartının performansının işlemciden çok daha düşük olduğu durumlara da darboğaz (gpu bottleneck) deniliyor. Yalnız bu, cpu bottleneck'in aksine; oyunlarda hiçbir sıkıntı yaratmaz ve FPS kaybına yol açmaz. Ekran kartından kaynaklı darboğaz, işlemcinin, oyun verilerini ekran kartından daha hızlı işleyebilmesidir. Bunun sonucunda da GPU kullanımı %100 olur. Oyunda kareler (frame) monitöre ilk olarak ekran kartından renderlanır; dolayısıyla bu durum, karelerin %100'ünün render olmasıyla sonuçlanır. Oyunlarda istenilen şey de budur zaten.
Anladığım kadarıyla sizin elinizde R7 240 ekran kartı var ve Q8400 almak istiyorsunuz. Hiçbir sorun olmaz. Daha doğrusu yukarıda da anlattığım üzere, ekran kartından kaynaklı darboğaz size sıkıntı yaratmaz. İleride yeni bir ekran kartı almayı düşünürseniz de RX 550 alabilirsiniz. Darboğaz olmaz. Yalnız o işlemcinin besleyebileceği sınır kart RX 550'dir.
Evet yine de baya düşük kalıyor. Q8400 RX 550'yi besleyebilen bir işlemci. RX 550, R7 240'dan 3-4 kat daha güçlü bir kart.Ama ufak bir sorum olacaktı. Overclock ile ekran kartını işlemciyle eşleyemem mi acaba? Yine de düşük mü kalır ekran kartı?
gpu nun frenine limitleme denir. ya da gpu brake mi ne işte. ekran kartı freni. işlemci nin 20 lerde gezinse de ekran kartı yakasıya çalşıyorsa olur.Evet, ekran kartının performansının işlemciden çok daha düşük olduğu durumlara da darboğaz (gpu bottleneck) deniliyor. Yalnız bu, cpu bottleneck'in aksine; oyunlarda hiçbir sıkıntı yaratmaz ve FPS kaybına yol açmaz. Ekran kartından kaynaklı darboğaz, işlemcinin, oyun verilerini ekran kartından daha hızlı işleyebilmesidir. Bunun sonucunda da GPU kullanımı %100 olur. Oyunda kareler (frame) monitöre ilk olarak ekran kartından renderlanır; dolayısıyla bu durum, karelerin %100'ünün render olmasıyla sonuçlanır. Oyunlarda istenilen şey de budur zaten.
Anladığım kadarıyla sizin elinizde R7 240 ekran kartı var ve Q8400 almak istiyorsunuz. Hiçbir sorun olmaz. Daha doğrusu yukarıda da anlattığım üzere, ekran kartından kaynaklı darboğaz size sıkıntı yaratmaz. İleride yeni bir ekran kartı almayı düşünürseniz de RX 550 alabilirsiniz. Darboğaz olmaz. Yalnız o işlemcinin besleyebileceği sınır kart RX 550'dir.
GPU bottleneck benim tam olarak bahsettiğim bu. İşlemcinin ekran kartına oranla çok daha performanslı olduğu durum. Bu durumun oluşturduğu bottleneck oyun performansını etkilemez, FPS düşüşü olmaz, anlatmaya çalıştığım bu. Nedenini yukarıda açıkladım. Tabii teorik olarak okuduğum makaleler haricinde pratikte de hiçbir sorun yaratmadığını yıllarca gözlemledim. Eski kullandığım sistemdeki ikili Pentium G860-GT430.gpu nun frenine limitleme denir. ya da gpu brake mi ne işte. ekran kartı freni. işlemci nin 20 lerde gezinse de ekran kartı yakasıya çalşıyorsa olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
o işlemciye o ekran kartı düşük kalabiliyormuş. gtx750 ti olmasa da 750 falan oluyor sanırım.
yok. şöyle olay terim kullanımı.GPU bottleneck benim tam olarak bahsettiğim bu. İşlemcinin ekran kartına oranla çok daha performanslı olduğu durum. Bu durumun oluşturduğu bottleneck oyun performansını etkilemez, FPS düşüşü olmaz, anlatmaya çalıştığım bu. Nedenini yukarıda açıkladım. Tabii teorik olarak okuduğum makaleler haricinde pratikte de hiçbir sorun yaratmadığını yıllarca gözlemledim. Eski kullandığım sistemdeki ikili Pentium G860-GT430.
Mesleğim İngilizce Tercümanlık. Bottleneck'in "ümüklenme" olarak çevrildiğini ilk defa sizden duyuyorum. Türkçenizden dolayı yazdıklarınızdan da hiçbir şey anlaşılmıyor. Türkçeyi gördükten sonra sormak hata olabilir ama, İngilizceniz varsa bahsettiğim konuyla ilgili İngilizce kaynaklar atabilirim.yok. şöyle olay terim kullanımı.
bootle neck mana oplşarak ümüklenme demektir.
ekran kartı oyunda eon son 2 sınırdan birisidir-ses kartı ve gpu- bunlar olayın son noktası oldğuu için bunlarda ümüklenme olmuyo. orda artık durdurma oluyo.
şöyle bi de ekran kartı limitlenmesinde-tabirin aslı bu- fps drop olmaz. tabii çok ağır optimize özürlü değilse.
ama cpu freni ya da darboğazında fps drop da olabilir.
ekran kartı zaten oyunda son düşünülen şey olduğu için bi de işlemci uyumu sorunları ekran kartında olmadığı için gpu kaynaklı fps düşüşleri çok göze batmaz. ama aslında o da saçmadır.
çünkü sonuçta ekran kartı yanıcak gibi çalışıyor işlemci yatıyo. yani sistemin bi noktsında lmit var.
o yüzden en iyisi iki parçanın da sınırlarda çalışmasıdır. tabii işlemci biraz daha düşük kullanımda kalması iyidir. windows uyarılarıdır ani gelicek bildirimlerdir vs.
konuya uzak yazı yazdığınız için anlayacağınız dilde yazayım dedim ama bunu bile anlamadı iseniz ben napim?Mesleğim İngilizce Tercümanlık. Bottleneck'in "ümüklenme" olarak çevrildiğini ilk defa sizden duyuyorum. Türkçenizden dolayı yazdıklarınızdan da hiçbir şey anlaşılmıyor. Türkçeyi gördükten sonra sormak hata olabilir ama, İngilizceniz varsa bahsettiğim konuyla ilgili İngilizce kaynaklar atabilirim.
Siz benim anladığım dili boş verin. Devrik cümleler, anlam ve noktalama hataları olmadan, kurallarıyla doğru bir Türkçe kullanabilirseniz ben anlarım. Hatta daha iyisi siz yazmayın; bahsettiğiniz konu ile ilgili bana referansları olan bir makale atabilir misiniz? Türkçe veya İngilizce.konuya uzak yazı yazdığınız için anlayacağınız dilde yazayım dedim ama bunu bile anlamadı iseniz ben napim?
Evet yine de baya düşük kalıyor. Q8400 RX 550'yi besleyebilen bir işlemci. RX 550, R7 240'dan 3-4 kat daha güçlü bir kart.
Ssd alırsan hız artışı olur ama anakartın sata3 desteklemiyordur. bu durumda ssd'nin hızından da max derecede faydalanamayacaksın ama yinede hdd'den 2-3 kat hızlı olacağını söyleyebilirim. Demem o ki ssd tarafında da fazla yüksek hızlı bir şey almana gerek yok giriş model ssdler veya adata su 630 veya su650 işini görecektir fazlasıyla.
gpu nun frenine limitleme denir. ya da gpu brake mi ne işte. ekran kartı freni. işlemci nin 20 lerde gezinse de ekran kartı yakasıya çalşıyorsa olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
o işlemciye o ekran kartı düşük kalabiliyormuş. gtx750 ti olmasa da 750 falan oluyor sanırım.
sata 3 olmadığı için sata 2 portunda 1 tb hdd de aynı performansı daha ucuza daha yüksek boyutlara verebilir. ama hdd doldukça yaz sil yaptıkça defragging işlemi yapmak zorunda bırakıyo. o yüzden isterseniz hdd isterseniz ssd alın. ssd daha az uğraştırır sadece.Anladım dostum. Yazın ekran kartı değişecek galiba. Teşekkür ederim.
Evet sata 2 destekli anakartım. Sata 3 performansı alamam evet ama hdd'den daha hızlı olacağından eminim.
Peki dostum teşekkür ederim.
sata 3 olmadığı için sata 2 portunda 1 tb hdd de aynı performansı daha ucuza daha yüksek boyutlara verebilir. ama hdd doldukça yaz sil yaptıkça defragging işlemi yapmak zorunda bırakıyo. o yüzden isterseniz hdd isterseniz ssd alın. ssd daha az uğraştırır sadece.
ekran kartı anakartınızda 8 gb a da çıkmabnızı şiddetle öneririm. artık 8 gb alt limit. 2 sdn sayfası, bi feys ve bi youtube açık. tabii 5+! ses sistemi ve çift monitör de azıcık rami etkiliyo. ama durum bu. yani 4 gb la sınırda yaşarsınız. tavsiyem 6 8 e yükseltin o ekran kartı ile de sorunsuz pek çok oyunu oynarsınız.
rami yükselticeksiniz. bi de gtx740 750 falan. tamamdır.Anlamadım 8gb'a yükseltmem gereken şey ne? Ram ise evet rami 8 yapacağım 4+4 ile. Ssd konusunda ise 120gblik 1 ssd birde 1Tb'lik bir hdd düşünüyorum. Sistemi ssdye kurarım ıvır zıvırı hdd'ye. Bence mantıklı.
rami yükselticeksiniz. bi de gtx740 750 falan. tamamdır.
güncel oyunlarda 50 fps i en düşük gtx960 verirGtx 740 dediğim gibi yaza dogru halledilecek işler. Dolar yukselmeden hemen toplasam ilerde biraz düserse yenilerim bilgisayari tekrardan. Bana güncel oyunlarda 50-60 fps verse yeter zaten.
Bence abartıyorsun. Tamam R7 240 ölü bir kart ama daha yeni, canlı, diri. O kadar düşük bisey olacağını sanmam. Herneyse yarın kargo ile işlemcimi alacağım. Dener buraya söylerim sonuçlar nedir ne değildir.güncel oyunlarda 50 fps i en düşük gtx960 verir![]()
abartmakla ne alakası var=? 240 dediğin kart kaç yıllık? ayrıca elimde 960 var. 240 dan çok daha güçlü hd6850 vardı elimde. o bile yetersizdi. güncel oyundan kastın gtav ise oynatır. ama bf da çok düşük ayarlarda kasılıyo.Bence abartıyorsun. Tamam R7 240 ölü bir kart ama daha yeni, canlı, diri. O kadar düşük bisey olacağını sanmam. Herneyse yarın kargo ile işlemcimi alacağım. Dener buraya söylerim sonuçlar nedir ne değildir.
dostum onların nesigüncel? tabi oynanıyo ama sonuçta birinin motoru 2004 yapımı. onlara 240 fazla bile gelir. ben x1950gt ile oynuyordum o oyunlarıGüncel oyundan kastım LoL, Cs:Go, Gta V evet. Battlefield serisinde gözum yok zaten dostum. Biliyorum o tarz oyunları. Internet kafede bile 40-50 fps alıyordum. Halbuki 1060 Ti ve 16gb ram ile birlikte.
dostum onların nesigüncel? tabi oynanıyo ama sonuçta birinin motoru 2004 yapımı. onlara 240 fazla bile gelir. ben x1950gt ile oynuyordum o oyunları![]()