İ7 8700 İşlemci Soğutucu Önerisi (Hava)

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Merhaba arkadaşlar. Yılbaşı indirimlerinden işlemci soğutucu almayı planlıyorum. Başlıkta da görüldüğü gibi i7 8700 işlemci kullanmaktayım. Kasa olarak Dark N10 Advanced kullanıyorum. Maksimum 16cm cpu desteği sunabiliyor. Yük altında işlemci yoran oyunlarda stok fanla şuanda 80 dereceleri görebiliyor, yormayan normal oyunlarda genelde 50-60 arası seyrediyor. Çok aşırı bir soğutucu ihtiyacı olduğunu sanmıyorum ama 200 TL civarlarında çok fazla seçenek olduğundan dolayı karar veremedim. Önerileriniz neler acaba?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
coolermasterin 212 evo soğutucusunu kullandım ve hemen sattım. Abartıldığı gibi soğutmuyor.Zaten aldıktan sonra,hacim ve kütlesini görünce,anlamıştım.led de ,aynı soğutucu gibi görünüyor.
silent 12 ninde ,ço k bi farkı yok.
Bu soğutucularda,öncelikle, ,fansız ağırlığına bakın.
Çok üst seviye markalı hava soğutmalarda,ısı borularının imalat yapı ve teknolojisi de ön plana çıkabiliyorsada, orte segmentte,ağırlık önemli.
Akasa aynı performanstta ve ucuz.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
coolermasterin 212 evo soğutucusunu kullandım ve hemen sattım. Abartıldığı gibi soğutmuyor.Zaten aldıktan sonra,hacim ve kütlesini görünce,anlamıştım.led de ,aynı soğutucu gibi görünüyor.
silent 12 ninde ,ço k bi farkı yok.
Bu soğutucularda,öncelikle, ,fansız ağırlığına bakın.
Çok üst seviye markalı hava soğutmalarda,ısı borularının imalat yapı ve teknolojisi de ön plana çıkabiliyorsada, orte segmentte,ağırlık önemli.
Akasa aynı performanstta ve ucuz.
Anladım teşekkür ederim. Be Quiet ve Arctic hakkında ne düşünüyorsunuz? Arctic çift fanlı değil ama tek fanlı 200 tl bandında.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
be quiet ve artict bu konuda çok iyiler. Hngi soğutucularını düşünüyorsun. Tek fanlı Olmasının bi mahzuru yok. Çift fanlı olunca en çok bi -iki derece fark ediyor zaten.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
be quiet ve artict bu konuda çok iyiler. Hngi soğutucularını düşünüyorsun. Tek fanlı Olmasının bi mahzuru yok. Çift fanlı olunca en çok bi -iki derece fark ediyor zaten.

Çift fan için bende öyle düşünüyorum. Sonuçta çift fan takınca 6-7 derece düşerecek şeyi yok. En fazla 3 derece düşürür. artict veya be quiet almayı düşünüyorum sanırım. Ama bu fiyat bandındaki çoğu ürün muhtemelen aynı performansı vericektir gibime geliyor. Ama daha da önemli bir sorunum var. İşlemci soğutucuyu nasıl takacağımı bilmiyorum ve bu konularda hiç deneyimim yok. İlk defa ekran kartı aldığımda bile aşırı derecede korkarak taktım. Onu da youtube'dan izleye izleye 100 tane video. O yüzden pek de ellemek istemiyorum kendim. Ama dışarda taktırsam kime taktıracağım. Soğutucu almak önemli değil, parayı veriri alırız ama bu ondan daha büyük bir sorun şuan benim için :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bakırı bol, metali bol F/P soğutucu alman yeterlidir:

Ne yalan söyliyim görüntüsü ef-sa-ne duruyor. Sırf görüntüsü için bile alınır bu ahahah. Bi bakıcam araştırıcam bunu da, yük altında boşta sıcaklık değerlerini. Teşekkür ederim dostum.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
İzmir de olsaydın,takıverirdim.:)
shift delete ofisine yakınsan,götürüver,takarlar.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
İzmir de olsaydın,takıverirdim.:)
shift delete ofisine yakınsan,götürüver,takarlar.

Ofisin nerede olduğunu bilmiyorum. Bir işlemci soğutucu için rahatsız etmek ayıp olur gibime geliyor açıkcası :) Bu arada teşekkür ederim eksik olma dostum :)

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Ofisin nerede olduğunu bilmiyorum. Bir işlemci soğutucu için rahatsız etmek ayıp olur gibime geliyor açıkcası :) Bu arada teşekkür ederim eksik olma dostum :)
Estağfurullah :). Bize istediğin kadar soru sormak serbestsin, merak etme. ;)