Türkiye özgürlük tablosu

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
tabloya bakarsak özgürlük anlamında en fazla gerileyen ülkelerin başını çekiyoruz

buda detaylı türkiye tablosu

bu tabloya göre türkiye 2017 tarihinde kısmi özgür bir ülke iken yılı 2018 e getirdiğimizde özgür değil statüsüne alınmış

akp iktidara gelmeden hemen önce gösterilen 2002 yılında sivil özgürlükler anlamında 2018 e kadar ciddi puan kayıpları yaşanmış

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
bu adam kayırmacılık torpil liyakatsizlik oldukça çok daha düşeriz

nasreddin hoca fıkrasını bırakıyorum

Hoca yolda giderken adamın biri arkasından yaklaşıp ensesine bir tokat atmış. Hoca kadıya başvurmuş. Meğer kadı bu adamın yakın dostuymuş. Onları barıştırmayı denemiş, ama başaramamış.

Mecbur kalan kadı:

- "Haksız yere tokat vuranın bir akçe ceza ödemesine karar verdim." demiş. Adama dönüp kaş göz işareti yaparak, "git bir akçe getir" diye emretmiş.

Adam gitmiş. Hoca da oturup akçenin gelmesini beklemiş. Aradan uzun bir süre geçip de adamın gelmeyeceğini anlayan Hoca, önündeki kâğıdı okumaya çalışan kadıya yavaşça yaklaşıp ensesine iki tokat şaplatmış. Kadı efendiye bir akçe uzatmış, peşinden de eklemiş:

- "Benim işim var kadı efendi, şu bir akçe benden, bir akçe de getiren adamdan alırsın. Hesap tamam olur."

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Şu yazacağım kural her ülkede veya her toplumda geçerliliği olan birşeydir. Her sınırsız denilen şeyin bir sınırı vardır. Daha ilerisine insan istese de gidemez.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Devlet yöneticilerini kolayca eleştirebiliyorsan, oldukça özgür bir ülkede yaşıyorsun demektir.
Bugün çizdikleri tabloyu kabul edersen, yarın da çizdikleri haritayı kabul ettirirler.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Atatürk zamanında ülkenin gelişmesini düşünen 3 - 4 kişi ( adını tam hatırlamıyorum ), din değiştirmeyi bile refah görmüşler ve mecliste bu konuyu açmışlar.

Özgürlük, demokrasi tırıvırı zart zurt aga. Normalde bu başlığı açıyor olamazdın burada. Burayı bile kapatırlardı. :)
Şu bir gerçek utanmasan devleti değiştirelim diyeceksin. Diyeceksin diyeceksin de yeni Türkiyeyi kime devretmeyi düşünüyorsun oradan emin değilim.
Söyle bakalım sen kimlerdensin ?

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Atatürk zamanında ülkenin gelişmesini düşünen 3 - 4 kişi ( adını tam hatırlamıyorum ), din değiştirmeyi bile refah görmüşler ve mecliste bu konuyu açmışlar.

Özgürlük, demokrasi tırıvırı zart zurt aga. Normalde bu başlığı açıyor olamazdın burada. Burayı bile kapatırlardı. :)
Şu bir gerçek utanmasan devleti değiştirelim diyeceksin. Diyeceksin diyeceksin de yeni Türkiyeyi kime devretmeyi düşünüyorsun oradan emin değilim.
Söyle bakalım sen kimlerdensin ?

iyi güldürdün konuyu nerden nerelere çekmeye kalkmışsın mantığa bak ( Normalde bu başlığı açıyor olamazdın ) e burası internet kaldı ki ekşide olsun twitterde olsun kaç kere mahkeme kararıyla silinen konular var onu ne yapacağız ?

''Şu bir gerçek utanmasan devleti değiştirelim diyeceksin.'' yok sistemi değiştirelim senatoyla birlikte daha güçlü siyasetçinin görev süresini seçilmesini kısıtlayan yeni bir sistem+ bireysel özgürlüklerin esas olduğu bir anayasa getirelim

''Söyle bakalım sen kimlerdensin ?''
Circumstantial Ad Hominem
Bir önerinin reddedilmesini sağlamak için, önerinin kendisi yerine öneriyi yapan kişinin etnik kökeni, politik tutumu, dini görüşü gibi niteliklerine saldırmak

Örnekler:

''Söyle bakalım sen kimlerdensin ?''
Başkan bu konuda haklı olamaz. Çünkü kanının son damlasına kadar liberal.

Onun önerisini kabul edemeyiz, çünkü o karşı partiden.
''yeni Türkiyeyi kime devretmeyi düşünüyorsun oradan emin değilim.''

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Özgürlük nasıl değerlendiriliyor? Kullanılan kriterlere göre değişir tabii ki. O tabloyu çizenlerin PKK'lıları örgürlük savaşçısı olarak değerlendirdiklerini de hesaba katarsak, bizim kriterlerimize uymadığını varsayabiliriz.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Özgürlük nasıl değerlendiriliyor? Kullanılan kriterlere göre değişir tabii ki. O tabloyu çizenlerin PKK'lıları örgürlük savaşçısı olarak değerlendirdiklerini de hesaba katarsak, bizim kriterlerimize uymadığını varsayabiliriz.
cumhurbaşkanı alehinde konuştu diye açılan davaların sayısı mesela

bu davaların çoğu sanığı hakaret bile etmemiştir
mahkemeye getirilen şehit anası mesela
eleştirdi diye 2 sene hapse mahkum edilen işçi mesela
karikatür paylaştı diye işten atılan emekçi mesela

diyeceksin hakaretten öyle hak etmişler

e bu adam neye hakaret etmiş?

şehit anası neye hakaret etmiş ?

hükümet alehinde konuştu diye açılan davalar mesela

bu mesela

7/24 muhalefete sallayan bizim mahalledeki uzun abi kendisine eleştiri yöneltilince hemen hakaret hapis davaları açıyor

mesela.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
7/24 muhalefete sallayan bizim mahalledeki uzun abi kendisine eleştiri yöneltilince hemen hakaret hapis davaları açıyor

mesela.
Muhalefetin eli armut mu topluyor hakaret ettiyse uzun adam gidip onlarda dava açsın. Sen Cumhurbaşkanı sabah akşam bana kim hakaret etmiş ona dava açayım diye kolluyor mu sanıyorsun ? Cumhurbaşkanının 10-15 tane avukatı vardır kime ne dava açılmış bilmez bile cumhurbaşkanı onlar gelen ihbarlar doğrultusunda veya danışmanların yönlendirmesi ile dava açarlar. 2015 ten sonra dava olaylarının artmasının sebebi FETO muhabbeti ile Trol hesapların sürekli Cumhurbaşkanına hakaret etmeside olabilir.
Ayrıca çok sol görüşlü kanal izlemekten aldığın haberler hep taraflı olmuş senin. Albayrak'ın o konuşmasını full izlemiştim Ekonomi kötü diyen insanlara terörist demedi adam sabah akşam dolar 10 TL olacak 20 TL olacak TL almayın Türkiye'ye yatırım yapmayın yaptırmayın paranızı Dolara çevirin diye milleti kışkırtmaya çalışanların teroristten farkı yoktur dedi.
Ayrıca Şehit annesi davasını ilk duruşmada geri çektiler Cumhurbaşkanının isteği ile. Şehit annelerine saygımız sonsuz ama bir şehit annesinin CHP buluşmasında resmen miting vermesi hoş değil.
İnşaat işçisi haberindede dosya içeriği bilinmediğine pek birşey diyemiyecem. Başka Terör ile bağlantılı paylaşımlarıda olabilir. Yoksa bile bu cezayı üst mahmeye giderek yada anayasa mahkemesine giderek bozabilir. İnşaat işçisi haklı olsa emin ol muhalefet 10 kere meydanlarda bu adamı neden aldın diye söylerdi demek ki belli gerekçeleri var. Doğru dürüst haberde çıkmıyor bu konuda hepsinde aynı şey kopyalamış yapıştırmışlar.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Şurada konu açabilmeyi özgürlük sanıyorsanız, maalesef özgürlük anlayışınız kısıtlıdır. Özgürlüğü siz birde içerideki gazetecilere sorun bakalım. Ergenekon yüzünden suçsuz yere yıllarca içeride kalan, darp edilen ve dövülen komutanlara sorun. Fetö soruşturması sebebiyle hiçbir açıklama yapılmadan alınıp sonra pardon yanlış anlamışız diyerek salınan kişilere sorun. Sokakta gönül rahatlığıyla yürüyemeyen kadınlara sorun. Özgürlük, bir forumda devlet yöneticilerini eleştirebilmek değildir. O zaman Kuzey Kore'den farkımız kalmazdı zaten. He birçok kişiye göre de bu araştırmaları hep dış mihraklar hazırlıyor maalesef.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Muhalefetin eli armut mu topluyor hakaret ettiyse uzun adam gidip onlarda dava açsın. Sen Cumhurbaşkanı sabah akşam bana kim hakaret etmiş ona dava açayım diye kolluyor mu sanıyorsun ? Cumhurbaşkanının 10-15 tane avukatı vardır kime ne dava açılmış bilmez bile cumhurbaşkanı onlar gelen ihbarlar doğrultusunda veya danışmanların yönlendirmesi ile dava açarlar. 2015 ten sonra dava olaylarının artmasının sebebi FETO muhabbeti ile Trol hesapların sürekli Cumhurbaşkanına hakaret etmeside olabilir.
Ayrıca çok sol görüşlü kanal izlemekten aldığın haberler hep taraflı olmuş senin. Albayrak'ın o konuşmasını full izlemiştim Ekonomi kötü diyen insanlara terörist demedi adam sabah akşam dolar 10 TL olacak 20 TL olacak TL almayın Türkiye'ye yatırım yapmayın yaptırmayın paranızı Dolara çevirin diye milleti kışkırtmaya çalışanların teroristten farkı yoktur dedi.
Ayrıca Şehit annesi davasını ilk duruşmada geri çektiler Cumhurbaşkanının isteği ile. Şehit annelerine saygımız sonsuz ama bir şehit annesinin CHP buluşmasında resmen miting vermesi hoş değil.
İnşaat işçisi haberindede dosya içeriği bilinmediğine pek birşey diyemiyecem. Başka Terör ile bağlantılı paylaşımlarıda olabilir. Yoksa bile bu cezayı üst mahmeye giderek yada anayasa mahkemesine giderek bozabilir. İnşaat işçisi haklı olsa emin ol muhalefet 10 kere meydanlarda bu adamı neden aldın diye söylerdi demek ki belli gerekçeleri var. Doğru dürüst haberde çıkmıyor bu konuda hepsinde aynı şey kopyalamış yapıştırmışlar.
e muhalefet zaten söylüyor veren medya varmı ?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
e muhalefet zaten söylüyor veren medya varmı ?
Onuda mı Hükümet bulsun :) Halk TV FOX Sözcü gazetesi Cumhuriyer Gazetesi Birgün vb irili ufaklı yayın organları var. En olmadı ücretsiz bir şekilde Youtube kanalı açsınlar vatandaşa yanlış birşey varsa anlatsınlar derdini bile anlatamıyorsa ben ne anladığım o muhalefetten. Veya O kadar zengin CHP'li vekil veya vatandaş var açsınlar kendi kanllarını yayınını yapsınlar tutan mı var.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Onuda mı Hükümet bulsun :) Halk TV FOX Sözcü gazetesi Cumhuriyer Gazetesi Birgün vb irili ufaklı yayın organları var. En olmadı ücretsiz bir şekilde Youtube kanalı açsınlar vatandaşa yanlış birşey varsa anlatsınlar derdini bile anlatamıyorsa ben ne anladığım o muhalefetten. Veya O kadar zengin CHP'li vekil veya vatandaş var açsınlar kendi kanllarını yayınını yapsınlar tutan mı var.
off

isteyene bahane çok ben sana eleştirdi diye atılan işçiyi gösteririm sen terör paylaşımı yapmıştır dersin kapatmaya çalışırsın

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
isteyene bahane çok ben sana eleştirdi diye atılan işçiyi gösteririm sen terör paylaşımı yapmıştır dersin kapatmaya çalışırsın
Ya arkadaşım ne sen adliyede çalışıyorsun nede ben dosya içeriğini bilmiyoruz 1-2 yanlı haber sitesinde çıkan haber var sadece dosya içerini bilmeden ne ben suçlu diyebilirim nede sen suçsuz.
Benim gördüğüm Cumhurbaşkanına direk ana avrat sosyal medyada sövdü diye mahkemelik olanlar var onlar bile hapis cezası almamışken sadece karikatür paylaştı diye hapse altınmaz bir insan onun altında başka gerekçeler vardır atıldıysa bile diyorum.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Ya arkadaşım ne sen adliyede çalışıyorsun nede ben dosya içeriğini bilmiyoruz 1-2 yanlı haber sitesinde çıkan haber var sadece dosya içerini bilmeden ne ben suçlu diyebilirim nede sen suçsuz.
Benim gördüğüm Cumhurbaşkanına direk ana avrat sosyal medyada sövdü diye mahkemelik olanlar var onlar bile hapis cezası almamışken sadece karikatür paylaştı diye hapse altınmaz bir insan onun altında başka gerekçeler vardır atıldıysa bile diyorum.
adliyede çalışmama gerek yok o mantıkla şehit anasıdamı terör paylaşımı yaptı ?

evine ekmek götürmeye çalışan şantiye işçisidemi terör paylaşımı yaptı ?

ne kolay dimi işinemi gelmedi bu terör sempatizanı de bitsin

hatta zengin vekil yokmu yaa kanal açsın olur biter

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
adliyede çalışmama gerek yok o mantıkla şehit anasıdamı terör paylaşımı yaptı ?
Ya sana dert anlatmakta zor. Bilmeden araştırmadan yazıyonda yazıyon. Tek taraflı kanallarda gördüğün haberleri kopyalayıp yapıştırıyon.
Sadece youtube Pakize Alp Akbaba yaz yaptığı konuşmarı ve söylemleri izle son 15 yılda ki. Tamam şehit annesidir acılıdır saygımız var. Ama CHP sözcüsü gibi her mitlingte toplantıda çıkıp Cumhurbaşkanı şerefsizdir hırsızdır vatan hainidir vb cümleler Cumhurbaşkanlığı makamına sevsende sevmesende söylenemiyecek sözlerdir ve yasa gereyi Cumhurbaşkanına hakaretten davalar açılır. ( Terör suçu ile hakaret suçu aynı şey değil.) Dava otomatikman açılır ve Cumhurbaşkanı sonradan davayı geri aldırmıştır şehit annesini mahkemeye vermek bize yakışmaz diyerek.
Bak mesela şu kızı hatırladın mı ? CHP milletvekilleri meclise soktu konuşturdu YPG terör örgütü değildir masum bir öğrenci bu kız falan flan diye. Sonra ne oldu Suriye'de Türk askerine ateş ederken bulundu ve öldürüldü bu kız.

Ekmek deyince başka bir konu daha geldi ama yazmayacam şimdi konu uzayacak Elmak almaya giderken ...

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Ya sana dert anlatmakta zor. Bilmeden araştırmadan yazıyonda yazıyon. Tek taraflı kanallarda gördüğün haberleri kopyalayıp yapıştırıyon.
Sadece youtube Pakize Alp Akbaba yaz yaptığı konuşmarı ve söylemleri izle son 15 yılda ki. Tamam şehit annesidir acılıdır saygımız var. Ama CHP sözcüsü gibi her mitlingte toplantıda çıkıp Cumhurbaşkanı şerefsizdir hırsızdır vatan hainidir vb cümleler Cumhurbaşkanlığı makamına sevsende sevmesende söylenemiyecek sözlerdir ve yasa gereyi Cumhurbaşkanına hakaretten davalar açılır. ( Terör suçu ile hakaret suçu aynı şey değil.) Dava otomatikman açılır ve Cumhurbaşkanı sonradan davayı geri aldırmıştır şehit annesini mahkemeye vermek bize yakışmaz diyerek.
Bak mesela şu kızı hatırladın mı ? CHP milletvekilleri meclise soktu konuşturdu YPG terör örgütü değildir masum bir öğrenci bu kız falan flan diye. Sonra ne oldu Suriye'de Türk askerine ateş ederken bulundu ve öldürüldü bu kız.

Ekmek deyince başka bir konu daha geldi ama yazmayacam şimdi konu uzayacak Elmak almaya giderken ...
al konuyu chp ye getirdin şimdide

sen bana chp de terör destekçileri var dersen bende sana habur derim diyarbakırda söylenen megri megri derim, barzaninin celal talabaninin kırmızı halıyla karşılanması derim, hepsini geçtim osman öcalanı televizyona çıkartanları derim

istatistik yalan söylemez ülkeyi 17 senede chp bu hale getirmedi

chp eğitimi bitirmedi
chp kısmı özgürden,özgür değil duruma getirmedi
chp şehitlere kelle demedi
chp cumhuriyet değerlerini satıp betona gömmedi ülkeyi

varınız yoğunuz chp banane chp den ülkeyi chp mi yönetiyor 17 senedir

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
O haritayı başka bir gözle incelersek, Amerikanın dost saydıkları yşil, düşman gördükleri mavi, sömürge altında inleyenler de sarı renkte gösterilmişler.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Ağzınızda bir Amerika amariga...

Amerika nasıl olmuş hiç derinlemesine baktınız mı?

Size güzel bir kitap önerisi: Why Nations Fail / Ulusların Düşüşü

Daron Acemoğlu ve James Robinson yazmış. Türkçesi de var.

Koloni zamanlarından iç savaşa kölelik uygulamalarından diğerlerine kadar Amerika nasıl amerika olmuş. Nasıl dünyaya hükmetmiş. Orta çağların sonunda Avrupa kendi içinde savaşırken ne şekilde büyümüş gelişmiş. İngiltere bile Fransa ve İspanya'nın gerisindeyken 1688'deki büyük gelişmeye nasıl başlamış. Biraz okuyun derim.

Sonra amerika tu kaka.

he tu kaka he. Elimizde amerikan malı yazılım ve donanımlarla, amerikan malı internetini kullanarak anca havanda su döveriz.

Sonra?

Sonra CeHaPe şöyleydi böyleydi.

?

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
"Bir önerinin reddedilmesini sağlamak için, önerinin kendisi yerine öneriyi yapan kişinin etnik kökeni, politik tutumu, dini görüşü gibi niteliklerine saldırmak "

Bir diğer tabir ile yav heeee! Ne çok seviyorsunuz gavurun size söven, sizi gömen tabirlerini. Ulan kim gelmiş benim memleketime de bana sormuş ne var ne yok ? Adama düşman olanları, sizde hemfikirsiniz diye tutuyorsunuz. Ulan bu adam CUMHUR başkanı! Atatürk gibi bir zamanlar! Sizin sisteminiz, demokrasi ile gelmiş bir adam! Oy ile indirin gönderin adamı, gönderemezseniz de zaten herşeyin ömrü olduğu gibi bu adamın partisi de ömrünü dolduruyor. Saygınız olsun biraz be. Bu adama değil ünvanına! Onuda geçtim bastığınız toprağa.

Adamı, devleti başka devlete şikayet etmek nedir ? Abilerinizi tanıyoruz bu sayede diye mi üzülsün bu millet, yoksa vatanını başka vatanlar karşısında küçük düşürmelerine mi ?

Gitmişsin bir tane kaynak göstermeden rapor paylaşıyorsun. Ne resmin kaynağı var ne sitenin ? Bu adamlar ne memleketinde geziyor anket yapmak için ne birşey ?

CHP'nin getirdiği zamana geri dön. Çok değil çok yakın bir sürede insanlar hastaneden çıkamıyordu hap alma sıralarından. Benim annem babamı fakir diye, leşper çocuğu diye derse almayan adam yine chpli, türban takıyor diye okulda bırakan yine aynı zihniyet. Ula sizin bu abuk subuk CHP zihniyetinizin Atatürkle hiçbir alakası yok, AKP'li sağcı görünen kişilere din dersi veriyorsunuz sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu da nacizane bir hediye olsun. Eğer gerçekten Türk vatandaşı isen, cüzdan da değil yüreğinde taşıyor isen, Atatürk'ün kelimelerinden vakti zamanında devleti başkalarına teslim etmek isteyen kişileri hangi devletlere ne satmaya çalıştıklarını OKU'yamıyorsan bile DİNLE!

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Ben kendimi özgür his ediyorsam, özgürüm. Başkalarının bana dayatmaya çalıştığı özgürlük anlayışı ve seviyesi beni bağlamaz.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Ben kendimi özgür his ediyorsam, özgürüm. Başkalarının bana dayatmaya çalıştığı özgürlük anlayışı ve seviyesi beni bağlamaz.
Ben hissetmiyorsam ne olacak?

Özgürlük tek bir zümreye mi bağlıdır?

Tek bir kesim özgür ise o zaman default olarak herkes özgür müdür?

Gençleri hiç dinlediniz mi son zamanlarda?

İnsanlar neden goygoy yapıyor düşündünüz mü?

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
tabloya bakarsak özgürlük anlamında en fazla gerileyen ülkelerin başını çekiyoruz

buda detaylı türkiye tablosu

bu tabloya göre türkiye 2017 tarihinde kısmi özgür bir ülke iken yılı 2018 e getirdiğimizde özgür değil statüsüne alınmış

akp iktidara gelmeden hemen önce gösterilen 2002 yılında sivil özgürlükler anlamında 2018 e kadar ciddi puan kayıpları yaşanmış

Bu kadar komik olmayın gerçekten. Ben Rusya'da ve Türkiye'de yaşamış birisi olarak söylüyorum. Hem Rusya'da, hem Türkiye'de özgürlük çok var. Bu dedikodular Türkiye'yi kötü göstermek ve güçsüz yapmak için bir tertiplerden başka hiç bir şey değil. Rusya'da din konusunda, ırk falan filan konusuna karışmıyor. Türkiye de öyle, hatta ülkemizde herkese çok hak verilmiş. İlköğretim bedava mesela bu bir, gayrimüslim ya da yabancı uyruklu olsan da bile vatandaş olabilirsin o iki, üç ise özgürlük yok dediğiniz şey tekrar ediyorum tertiplerden başkası alsa olamaz. Bir bak bakalım, ABD'de çocuklara eziyet ediliyor eziyet. Bize kıskandılar sürekli tarih boyunca. ;)

Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Ben hissetmiyorsam ne olacak?

Özgürlük tek bir zümreye mi bağlıdır?

Tek bir kesim özgür ise o zaman default olarak herkes özgür müdür?

Gençleri hiç dinlediniz mi son zamanlarda?

İnsanlar neden goygoy yapıyor düşündünüz mü?
Anlatın da öğrenelim.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bu ülkede eğer özgürlük yoksa hiçbir ülkede özgürlük yoktur, ve hatta daha da ileri gidiyorum bu ülkede özgürlük çok abartıldı hatta, bazı kesimler özgürlüğü sonsuz ve sınırsız sanıyor, o yüzden özgürlüğün sınırları biraz daha belirgin olacak şekilde sınırlandırılmalı diye düşünüyorum.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Bu ülkede eğer özgürlük yoksa hiçbir ülkede özgürlük yoktur, ve hatta daha da ileri gidiyorum bu ülkede özgürlük çok abartıldı hatta, bazı kesimler özgürlüğü sonsuz ve sınırsız sanıyor, o yüzden özgürlüğün sınırları biraz daha belirgin olacak şekilde sınırlandırılmalı diye düşünüyorum.
haritaya bakmadın hadi

bu söylediğine cidden içtenlikle inanıyormusun?

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
"Bir önerinin reddedilmesini sağlamak için, önerinin kendisi yerine öneriyi yapan kişinin etnik kökeni, politik tutumu, dini görüşü gibi niteliklerine saldırmak "

Bir diğer tabir ile yav heeee! Ne çok seviyorsunuz gavurun size söven, sizi gömen tabirlerini. Ulan kim gelmiş benim memleketime de bana sormuş ne var ne yok ? Adama düşman olanları, sizde hemfikirsiniz diye tutuyorsunuz. Ulan bu adam CUMHUR başkanı! Atatürk gibi bir zamanlar! Sizin sisteminiz, demokrasi ile gelmiş bir adam! Oy ile indirin gönderin adamı, gönderemezseniz de zaten herşeyin ömrü olduğu gibi bu adamın partisi de ömrünü dolduruyor. Saygınız olsun biraz be. Bu adama değil ünvanına! Onuda geçtim bastığınız toprağa.

Adamı, devleti başka devlete şikayet etmek nedir ? Abilerinizi tanıyoruz bu sayede diye mi üzülsün bu millet, yoksa vatanını başka vatanlar karşısında küçük düşürmelerine mi ?

Gitmişsin bir tane kaynak göstermeden rapor paylaşıyorsun. Ne resmin kaynağı var ne sitenin ? Bu adamlar ne memleketinde geziyor anket yapmak için ne birşey ?

CHP'nin getirdiği zamana geri dön. Çok değil çok yakın bir sürede insanlar hastaneden çıkamıyordu hap alma sıralarından. Benim annem babamı fakir diye, leşper çocuğu diye derse almayan adam yine chpli, türban takıyor diye okulda bırakan yine aynı zihniyet. Ula sizin bu abuk subuk CHP zihniyetinizin Atatürkle hiçbir alakası yok, AKP'li sağcı görünen kişilere din dersi veriyorsunuz sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu da nacizane bir hediye olsun. Eğer gerçekten Türk vatandaşı isen, cüzdan da değil yüreğinde taşıyor isen, Atatürk'ün kelimelerinden vakti zamanında devleti başkalarına teslim etmek isteyen kişileri hangi devletlere ne satmaya çalıştıklarını OKU'yamıyorsan bile DİNLE!

hadi muhterem hadi masal okuma kaynak yokmuş