İntel'ci Misiniz, AMD'ci misiniz?

Seçin:

• Kullanılan toplam oy
    40

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
11 yıl İntel Core 2 Quad kullandım. Efsane bir işlemci hala taş gibi. Laptop almak zorunda kalmasam kullanmaya devam ederdim. AMD Athlon 64 de kullandım rezalet bir işlemciydi ondan sonra birdaha AMD kullanmadım. Laptop alırken de İ7 8750H ye bir rakip yoktu. Pahalı da olsa ben intel diyorum
Eski işlemciler gibi değil artık AMD . Zen mimarisiyle intele fark attı masaüstünde .
Mesaj otomatik birleştirildi:

İntel mi ? Sjsjsjs . Tablette zaten tek çözüm o da desktopta kesinlikle AMD . Siz hala 4/8 i7 almaya devam edin . 10. nesil i3 ler 4/8 olacak . Intel iyi dolandırdi insanları .

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
İAx86_64 Bunun anlamı ne?

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
Komut seti

Mobil cihazda ben Qualcomm tercih ederim. Içinde kendi GPU'su var ve ARM çekirdeklerini barındırıyor.
"İntel ve Amd 3/4/5 veya 686_ 64 bit mimarisi." Onlar ortak çalışıyorlar. Fiyatları da birbirlerinin aralarında anlaşarak belirliyorlar.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Eski işlemciler gibi değil artık AMD . Zen mimarisiyle intele fark attı masaüstünde .

İntel mi ? Sjsjsjs . Tablette zaten tek çözüm o da desktopta kesinlikle AMD . Siz hala 4/8 i7 almaya devam edin . 10. nesil i3 ler 4/8 olacak . Intel iyi dolandırdi insanları .
İntel alicağimi nerden çikardin? Amd istiyorum da kaynak yok.

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Hangisi işime gelirse onu tercih ederim.Butceme hangisi uyuyorsa o yani.Su anlık f/p olarak AMD yi tercih etmek daha mantıklı geliyor hem işlemci hemde ekran kartinda.Ama ölümüne fan boyu değilim,Intel ya da Nvidia AMD den daha iyi bir atilim yaparsa tercihim değişir tabi ki,en sağlıklısı da bu olsa gerek.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
4.nesil ryzen de taşlar iyice yerine oturur, performans pik yapar,veya intelin 10 nesil bol çekirdekli işlemcilerini de,bi görmek lazım.
Ben esasen 4.nesli bekliyorum.Nasıl olsa anakart-soket değişmeyecek.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,241
Hangisi fiyatına göre daha iyisini sunuyorsa.
Mesela 14nm önermek yerine 7nm öneriyorum şu an.
İntel 11. Nesildemi, 12. Nesildemi geçer artık 7nm'ye bilmiyorum. Ahirete saklıyorlar teknolojilerini. AMD 7nm+ işlemcileri getiriyor. İntel izlesin bakalım.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Normal silisyum tabanlı transistörler en fazla 5 nm civarına kadar küçültülebiliniyor, daha küçük olursa elektronlar "kuantum tünelleme" adı verilen olaya sebep oluyolar ...! İşte sınır burası :D

Peki ne yapacaklar, bunun için silisyum tabanlı transistörlerden karbon bazlı transistörlere geçiş sağlanması düşünülüyor ama bu iş baya maaliyetli imiş... Yani çok hızlı bilgisayar istiyorsak ileride daha çok "PAMUK ELLER CEBE" şeklinde dayatmalara rastlayabiliriz.

Bakalım ilk 5 nm lik silisyum tabanlı işlemcileri kim üretecek, intel süpriz yapıp amd yi vuracak mı acaba ? :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Zor onuda amd yapicak.
Normalde intel amd yi çarpar ya da böler ama ters giden bi şeyler var... Ya mühendisleri kaçıyor ya da farklı tuzaklara çekiliyolar, malum kaç yıldır (yaklaşık 30 - 35 yıla yakın) liderlik etmiş bir şirketin bi anda kendi sonunu getirecek politikalar izlemesi ya da bir yol izleyememesi, strateji geliştirememesi çok garip. Ben işin içinde iş olduğu kanısındayım.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,911
Hiçbirini secmiyorum acikcasi, hangisi işimi daha iyi görecekse ondan yana oluyorum (mesela suan bir Xeon kullanıyorum ama bugün sistem toplasam ryzen’lere bakarım çünkü ne kadar bir Xeon kadar işimi görmeyecek olsa da ardaki farkı oc ile kapatırım ve yari fiyatına işlemci almış olurum)

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
4.nesil ryzen de taşlar iyice yerine oturur, performans pik yapar,veya intelin 10 nesil bol çekirdekli işlemcilerini de,bi görmek lazım.
Ben esasen 4.nesli bekliyorum.Nasıl olsa anakart-soket değişmeyecek.
En sonunda senin yazıların geldi, en büyük hayalim onu Konu Dışı'ya mıgnadızz gibi cegmeg... :D :D :D

Ben Allah Kulucuyum
Beni mi tercih ettin? Beni bir tak uygun anakarta o zaman, ağzım bip sesi çıkartan yerim olacak ve uygun anakart her halde Konu Dışı. ??

Son düzenleme:

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Bana göre eskiden Intel AMD'den her zaman daha iyiydi. Çünkü bildiğim kadarıyla AMD'ler çok ısınıyor (du) diye biliyordum ama Zen serisi işlemciler çıktıktan sonra ve H81 anakartlı bilgisayarımın güncelliği yetirmeye başladığı için AM4 sistem kurmaya karar verdim, böyle böyle (yaklaşık 2 yıl) geçtikten sonra en sonunda bu zamana denk geldi, topladım ve şu anda çatır çatır kullanıyorum. Zen serisi çıktıktan sonra artık hep AMD tercih ediyorum.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Tamam, yanlış bilgi ise doğruyu söylediğin için teşekkür ederim @ConfickerBelasi. ? O video aklıma gelince bu video aklıma geldi, ah nostalji ah :) :

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Tamam, yanlış bilgi ise doğruyu söylediğin için teşekkür ederim @ConfickerBelasi. ?
Aynı olay ,AMD işlemci ve anakartlar içinde geçerli .Bu bi sorun değil. Anakartlar kendilerini ve sistemi stabil tutmak için ,olması gerektiğinden fazla voltaj veriyorlar,diye düşünüyorum. Hiç sorun değil. Biosa az buçuk hakim birisi,bu işi anında çözer.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Aynı olay ,AMD işlemci ve anakartlar içinde geçerli .Bu bi sorun değil. Anakartlar kendilerini ve sistemi stabil tutmak için ,olması gerektiğinden fazla voltaj veriyorlar,diye düşünüyorum. Hiç sorun değil. Biosa az buçuk hakim birisi,bu işi anında çözer.

Aynen, AMD normalde 370 C°'ye kadar çıkmaması lazım. AMD' ye çok fazla voltaj verilmiş. 1.6V rahat yani.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Bu senin yanlisin degil kotu niyetli intelin ayibi.

Bana Intel Pentium'u (I586) ve AMD am586'nın davasını anımsattı gerçekten. Intel'i beğeniyorum ama biraz fahiş fiyat var ve AMD kadar uzun destek verilmiyor (en fazla 2 nesil).

Geleceğin bilgisayar teknolojileri KUANTUM BİLGİSAYARLAR VE İŞLEMCİLER olacaktır (Gelecek dediğim 25 sene içerisinde de olabilir 50 sene içerisinde de olabilir...) Askeri alanda gizliden gizliye zaten desteklenen bir teknoloji ve son kullanıcılara 50 yılda ancak sunulur...

TÜM HER ŞEY KUANTUM TEKNOLOJİSİNDE BİR ADIM ÖNDE OLMAK VEYA GERİ DE KALMAMAK İÇİN ALTYAPI VE İNSAN KAYNAĞI OLUŞTURABİLMEK VE YETİŞTİREBİLMEK İÇİNDİR. yani çinin ana amacı yarı iletken teknolojili normal çiplerden ziyade kuantum bilgisayarlara tam hakim olmak, geleceğin teknolojisi varken çöp diye nitelendirilebilinecek yarı iletken çip teknolojisi sadece insan yetiştirme amaçlı ve geleceğe yatırım olsun diye desteklenir kanısındayım. Kuantum bilgisayarların en baba kurumu da IBM dir, ve IBM kolay kolay bu konuda ortaklık yapmıyor... (BU Bilgiler benim düşüncelerimdir, hatalı da olabilir ? )

?? 4000FPS Ultra Kalite Fortnite!! ??

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
İntel acgozlulugunden baticak patentlerin kazanci olmasa...

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
İntel acgozlulugunden baticak patentlerin kazanci olmasa...
Katılıyorum. Bir de artık yarı iletken tahtında Intel oturuyor, daha neyine aç gözlülük yapacak merak ediyorum. Böyle giderse iflas eder ve diğer firmalar (IBM, ARM, Qualcomm vs.) yerini kapabilir. (En iyisini Allah bilir) Onun dışında Qualcomm 8xx serisi için Windows 10'da 32bit x86 emulatörü var ve Intel Qualcomm'a kıskanıyor bu yüzden:

Son düzenleme: