web güvenliği & hack

我喜欢人

Asistan
Reaksiyon puanı
75
değerli arkadaslar,

html & css çalışmalarımın %40 veya daha fazlasını yada ihtiyacım kadarını tamamladım diyebilirim. akademik çalışıyor olduğumdan , hazırlayacağım web sitesinin güvenliği son derece önem arzettiğinden kıymetli arkadaslarımdan yardımlarunı rica etmekteyim .(hangi yazılı dökümanı kullanacağımıza karar veremedik,yol gösterirseniz seviniriz)

hackin kendisi aslında benim için gerekli değil fakat olası saldırılardan korunabilmek için bu konuda ve teferruatıyla web güvenliği hakkında uzmanlaşmak istiyorum.

bu konuda UZMAN değerli arkadaslardan öneride bulunmalarını rica ediyorum.

saygılarımla.

我喜欢人

Asistan
Reaksiyon puanı
75
selamlar , şu kitabı buldum ama ... ne kadar tabbiyet sağlayabilirm emin değilim neticede hem eski bir kitap (2009a ait) hemde ben bu kitabın henüz muhtevasını anlayacak kapasitede miyim bilmiyorum.

dediğim kitap şu:

HACKING EXPOSED 6:
NETWORK SECURITY
SECRETS & SOLUTIONS
TM

ST UART M C CLU RE
JOEL SCAMBRAY
GEORGE K U RTZ

Mc-graw hill

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,971
değerli arkadaslar,

html & css çalışmalarımın %40 veya daha fazlasını yada ihtiyacım kadarını tamamladım diyebilirim. akademik çalışıyor olduğumdan , hazırlayacağım web sitesinin güvenliği son derece önem arzettiğinden kıymetli arkadaslarımdan yardımlarunı rica etmekteyim .(hangi yazılı dökümanı kullanacağımıza karar veremedik,yol gösterirseniz seviniriz)

hackin kendisi aslında benim için gerekli değil fakat olası saldırılardan korunabilmek için bu konuda ve teferruatıyla web güvenliği hakkında uzmanlaşmak istiyorum.

saygılarımla.
Uzman arkadaş gerek değil size bu bölümde okumak lazımdır...

我喜欢人

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Hayır. C+ C++ Java vs yazılımları öğrenmeniz lazım
ok ,teşekkürler. java zaten öğrenmeye merak saldığım bir dil.
çok kaliteli kaynaklar da var wileyin ,üstteki yayıncının.

ama java yetecek mi acaba. sadece üstteki kitabın bile kapsamı 700 sayfayı aşkın java 1000 sayfaya yakın bi kitap..
şu aralar javascript baktığım için javaya ne kadar vakit ayırabilirim pek fikrim yok ama az az bakmam mumkun gibi.

yinede teşekkür ederim.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,971
ok ,teşekkürler. java zaten öğrenmeye merak saldığım bir dil.
çok kaliteli kaynaklar da var wileyin ,üstteki yayıncının.

ama java yetecek mi acaba. sadece üstteki kitabın bile kapsamı 700 sayfayı aşkın java 1000 sayfaya yakın bi kitap..
şu aralar javascript baktığım için javaya ne kadar vakit ayırabilirim pek fikrim yok ama az az bakmam mumkun gibi.

yinede teşekkür ederim.
C'ye yönelmenizi tavsiye ederim.İyi forumlar...

Reaksiyon puanı
0
değerli arkadaslar,

saygılarımla.
Dostum bak naçizane fikirlerimi paylaşacağım , alınmak gücenmek yok . Yaptığın ve ya yaptığınız çalışmalar ister "Nasa'yı ilgilendirecek kadar önemli konular olsun" ister kendini geliştirmek için yazdığın kod satırları ... Ne yaptığını bilmiyorum ama kendi <koruma paneli> ni kurmazsan hiç bir zaman başarılı olamayacaksın . Ve diğer arkadaşın da dediği gibi . Ciddi şeylerden bahsediyorsun . Bunları okulunu okumadan tek başına ve ya ekibinle yapman hiç etik ve ya mantıklı olmaz. Başkalarına bağımlı olmak bu meslekte biliyorsun her daim başına bela açar. Her şekilde kendini korumak istiyorsan projen %100 oluncaya kadar bunu tasarı olarak hiç bir yere yükleme. Onun dışında internetten alıntılar yaparak yazdıysan. Zaten ağaçtan seni bulacaklar ve ya yaptığın şeyin ne olduğunu ... Onun dışında bu iş tecrübe işi , Lise son sınıfta kendi internet sitelerini çoktan yaratmış - işleyişe sokmuş arkadaşlarım var. Bu senin yaptığın işe ne kadar saygı gösterdiğin ile alakalı . Ayrıca unutma . Hiç bir şey ulaşılmaz değil ... Bu iki taraf için de geçerli ^_^ . Başarılar Dilerim . Soruların olursa konuşuruz tabii ...

我喜欢人

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Dostum bak naçizane fikirlerimi paylaşacağım , alınmak gücenmek yok . Yaptığın ve ya yaptığınız çalışmalar ister "Nasa'yı ilgilendirecek kadar önemli konular olsun" ister kendini geliştirmek için yazdığın kod satırları ... Ne yaptığını bilmiyorum ama kendi <koruma paneli> ni kurmazsan hiç bir zaman başarılı olamayacaksın . Ve diğer arkadaşın da dediği gibi . Ciddi şeylerden bahsediyorsun . Bunları okulunu okumadan tek başına ve ya ekibinle yapman hiç etik ve ya mantıklı olmaz. Başkalarına bağımlı olmak bu meslekte biliyorsun her daim başına bela açar. Her şekilde kendini korumak istiyorsan projen %100 oluncaya kadar bunu tasarı olarak hiç bir yere yükleme. Onun dışında internetten alıntılar yaparak yazdıysan. Zaten ağaçtan seni bulacaklar ve ya yaptığın şeyin ne olduğunu ... Onun dışında bu iş tecrübe işi , Lise son sınıfta kendi internet sitelerini çoktan yaratmış - işleyişe sokmuş arkadaşlarım var. Bu senin yaptığın işe ne kadar saygı gösterdiğin ile alakalı . Ayrıca unutma . Hiç bir şey ulaşılmaz değil ... Bu iki taraf için de geçerli ^_^ . Başarılar Dilerim . Soruların olursa konuşuruz tabii ...

ben üniversite mezunuyum. 2 adet tezli master programını yarıda bıraktım. zaten başkalarına bağımlı olmamak için tek başıma çalışmak istiyorum.
matematik mezunuyum (lisans).iyi derecede ingilizce bilmekteyim biraz çince biraz rusça biliyorum. çince (yazı dilini sadece) geliştrmeyi amaçlıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dergilere gönderdiğiniz (ve dergi editörleri tarafından kabul edilmiş) akademik yazılarınızın sorumluluğu dergi yönetimine aittir ancak kendi web sitenizin güvenliğinden siz sorumlu olursunuz. bu başlık tecrübeli ve bilgili arkadaslardan bildikleri - kullandıkları kaliteli kaynakları paylaşmaları için açılmıştı yalnızca

iyi çalışmalar

. Bunları okulunu okumadan tek başına ve ya ekibinle yapman hiç etik ve ya mantıklı olmaz.
(bir not: bu yaklaşım (eğer doğru anladıysam) yanlıştır. (eğitim bilimlerine bakınız)(ayrımlar klasik eğitim-çağdaş eğitim vs.,çağdaş eğitim ilkesine göre mümkündür ve etiktir.)

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
0
ben üniversite mezunuyum. 2 adet tezli master programını yarıda bıraktım. zaten başkalarına bağımlı olmamak için tek başıma çalışmak istiyorum.
matematik mezunuyum (lisans).iyi derecede ingilizce bilmekteyim biraz çince biraz rusça biliyorum. çince (yazı dilini sadece) geliştrmeyi amaçlıyorum.

dergilere gönderdiğiniz (ve dergi editörleri tarafından kabul edilmiş) akademik yazılarınızın sorumluluğu dergi yönetimine aittir ancak kendi web sitenizin güvenliğinden siz sorumlu olursunuz. bu başlık tecrübeli ve bilgili arkadaslardan bildikleri - kullandıkları kaliteli kaynakları paylaşmaları için açılmıştı yalnızca

iyi çalışmalar
Anladım dostum anladım . Oto biyografik eserini paylaşmana gerek yok insanlarla. Umarım bunu kendini iyi hissetmek için yapmıyorsundur. Ve istediğin kaynağı ben '' yapmak istediğim Web site verilerinin güvende kalmasını istiyorum '' olarak algıladım ve sana yardım etmek istiyordum ama edemeyeceğim sanırım .. Çünkü anlamak da bile güçlük çekiyorum.. Sanırım sizin arkadaş grubunuz arasında bilinen birşey.. Rahatsızlık ettik. Ayrıca üniversite okumuş bitirmiş adamsın. Hayatı bilirsin. Kendi ayaklarının üstünde durma değimini de pek fazla anlamadım desem sanırım yeridir. Çünkü zaten mantıklı ve kayda değer şeyler başarmışsın ve sadece dijitale taşımak istiyorsun. (anladığım bu, anlamadı isem de anlatmana gerek yok) Normalde yazmayı tercih etmezdim ama iyi bir insan olduğunu varsayımım ile göz önüne alırsak. Eğer istediğin Web sitenin verilerinin korunması ve ya "dll" lerin ve erişime kapalı olan dosyaların, çalınmasına engel olmaksa yardımcı olabilirim. (kaynak önermem yani kaynağın kendisini atardım, ama bu da güvenilir olmaz, o yüzden kaç okulda bitirsen anlamıyorsun beni, şahsına ait olması derken bunu kastediyordum). Ama başka bir şeyler olduğunu göz önüne alırsak ise ilgi ve bilgi alanıma girmez. Yaptığın işin saygı değer olduğu düşüncesi içerisinde olduğum için yazdım. Ayrıca kimseye kendini kanıtlamak zorunda değilsin kuzen. İster okul bitir ister bitirme. Bu başladığın işi bitirebiliyor isen. Hayatta kendi ayaklarını kullanmaya başlayacaksın. Benim gördüğüm en azından o ^_^ sana da iyi geceler

iyi çalışmalar

(bir not: bu yaklaşım (eğer doğru anladıysam) yanlıştır. (eğitim bilimlerine bakınız)(ayrımlar klasik eğitim-çağdaş eğitim vs.,çağdaş eğitim ilkesine göre mümkündür ve etiktir.)
Yanlış anlamışsın dostum. WEB SİTESİNİ EĞİTİM ALMADAN YAPMANI ETİK BULMUYORDUM hala bulmuyorum kimseninkini bulmayacağım. Bu senin şahsına olan güven duygunun yeteri düzeye ulaşmadan bir şeye kalkışman ile alakalı. Ayrıca o kadar dili çevirirken, çağdaşlığın ve bu ilkelerin Evrensel ana yasada size karşı bakış açının nasıl olacağını düşünerek yazmıştım, sonucunda bilimsel dergiler, akademik değil mi ? Evet ben yanlışım... Gayeniz her daim başkalarından üstün olduğunuz düşüncelerinizi şüphesiz korumak olmasın... Size artık yardımcı olmayacağım. Başarılar.

Son düzenleme:

我喜欢人

Asistan
Reaksiyon puanı
75
ahahaahah gülmekten öldümm :) :) :) :) ne yazdınız yahu.

neyse ... ben vakit kaybetmek istemiyorum açıkçası (yani başka (uygun) başlık olursa ve vaktim de varsa..yazarım belki ama şimdi..)
kusura bakmayın size deha cevap yazmayacağım
.....

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,392
Madem ingilizce diliniz güzel,bu kitaplara göz atın,aradıklarınız burada olabilir(bilirsiniz bu tür işlerde,empati önemlidir,düşmanı yenmek için onun gibi düşünmek lazımdır)
link 1
link 2

link 3
link 4
link 5
daha çok link bulup ekleyebilirim