Mi 9 lite vs Redmi Note 8 pro

Memphis depay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben mi 9 lite a daha yakınım amoled olsun ekran parmak izi olsun metal cerceve olsun kameralar zaten aynı tasarım olarak mi 9 lite daha guzel gibi sizin yorumlariniz nelerdir hangisi alinmali neden

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Ben mi 9 lite a daha yakınım amoled olsun ekran parmak izi olsun metal cerceve olsun kameralar zaten aynı tasarım olarak mi 9 lite daha guzel gibi sizin yorumlariniz nelerdir hangisi alinmali neden

Öncelikle Mi 9 Lite'ın rakibi RN8 Pro:)

Seçim yaparken önemli olan şey sizin kriterleriniz. Örnek vermek gerekirse, ben 2 hafta önce RN8 Pro aldım çünkü kriterlerim performans, iyi bir kamera ve bataryaydı. Sizin için amoled ekran ve ekrandan parmak izi önrmliyse Mi 9 Lite seçebilirsiniz.

Detaylı karşılaştırma:

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Çok zor bir soru eğer amoled ekran ve ekrandan parmak izi senin önceliğin ise Mİ9 Lite ama ben oyun oynayacam benim için performans önemli dersen Note 8 Pro güzel bir seçenek ayrıca dün 2000'e düştü bu yılın en iyi f/p telefonu RN8 Pro nokta

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Çok zor bir soru eğer amoled ekran ve ekrandan parmak izi senin önceliğin ise Mİ9 Lite ama ben oyun oynayacam benim için performans önemli dersen Note 8 Pro güzel bir seçenek ayrıca dün 2000'e düştü bu yılın en iyi f/p telefonu RN8 Pro nokta
Amoled ekranlı yapıp 200 lira daha pahalıya satsalar daha güzel olabilirdi.

Cihazın ekranı gayet canlı ve güzel ama amoled olmamasından dolayı enerji tüketimi ve AOD konusu düşüncürüdüydü. Bence sırf Mi 9T ile az çok aynı skorları alması için 4500mAh batarya koydular. AOD kişiden kişiye gerekli ya da gereksiz bir özellik, onu değerlendirmek çok mantıklı olmaz.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Amoled ekranlı yapıp 200 lira daha pahalıya satsalar daha güzel olabilirdi.

Cihazın ekranı gayet canlı ve güzel ama amoled olmamasından dolayı enerji tüketimi ve AOD konusu düşüncürüdüydü. Bence sırf Mi 9T ile az çok aynı skorları alması için 4500mAh batarya koydular. AOD kişiden kişiye gerekli ya da gereksiz bir özellik, onu değerlendirmek çok mantıklı olmaz.
Benim yorumumda Always on Display ile ilgili bir şey geçti mi saçmalama istersen ben amoled ekran dedim sırf always on display özelliği için telefon alınmaz ayrıca 4500 mAh bence gayet güzel bir değer

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Benim yorumumda Always on Display ile ilgili bir şey geçti mi saçmalama istersen ben amoled ekran dedim sırf always on display özelliği için telefon alınmaz ayrıca 4500 mAh bence gayet güzel bir değer

Size karşılık verdiğimden değil hocam, sadece açıklamada bulundum, konu sahibinin aklında soru işareti kalmasın:) :)

RobertoSoldado

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Hocam ben de sizinle aynı fikirdeyim gerek ekranı gerek tasarımı gerek kamera olsun hemen hemen her konuda Mi9 Lite, Redmi Note 8 Pro’dan iyi. Redmi Note 8 Pro’nun kamerasında Samsung sensör kullanılması bile telefonu almamak için yeterli bir sebep yani en azından ben çektiğim fotoğrafla gözümün gördüğü arasında pek fark olsun istemem o yüzden böyle diyorum.

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Oyun benim için önemli değil diyorsan mi 9 lite al derim amoled ekran olması bile tercih sebebi olabilir..

Raizell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Mi 9 lite önde olduğunu düşünüyorum artıları ;
Süper amoled
Daha iyi sensör
Rgb aydınlatma ve çoklu renk
Tasarım
Hi-res ses sertifikası
Note 8 pro ise sd730dan daha iyi olan performanslı bir işlemcisi var bir de makro çekim var meraklısına. Aynı fiyatta olsalardı Kesinlikle mi 9 lite ancak rn8pro 2000tl fiyatıyla şuan daha alınabilir telefon olmuş.

Nymphext

Asistan
Reaksiyon puanı
189
bende bu ikisi arasında kaldım haftaya telefon alıcam ama daha karar veremedim eğer mi storeda mi 9t 2500-2600 civarına düşerse onu alıcam ama düşmezse bu ikisinin arasında kalıcam gibi gözüküyor

önceliklerim ; tasarım , ekran , kamera , instagram stabilizasyonu çünkü aktif kullanıyorum , çok oyun oynayan birisi değilim ama pubgyi kasmadan oynatsın

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
bende bu ikisi arasında kaldım haftaya telefon alıcam ama daha karar veremedim eğer mi storeda mi 9t 2500-2600 civarına düşerse onu alıcam ama düşmezse bu ikisinin arasında kalıcam gibi gözüküyor

önceliklerim ; tasarım , ekran , kamera , instagram stabilizasyonu çünkü aktif kullanıyorum , çok oyun oynayan birisi değilim ama pubgyi kasmadan oynatsın

Mi 9 lite kriterlerinize daha çok uyuyor.

İnsanlar iki cihazdan biri çok iyi diğeri çok kötüymüş gibi karşılaştırma yapıyorlar. İki cihaz da gayet iyi ama kriterleri farklı olan kesimlere hitap ediyorlar. Oyun ve fotoğraf performansı yanı sıra büyük ekran, büyük batarya ve suya karşı dayanıklılık isteyen RN8 Pro, amoled ekran, ekrandan parmak izi ve video performansı isteyen Mi 9 Lite alır.

Bu arada son güncellemeden sonra Mi 9T ve Mi 9 Lite'larda bataryanın daha hızlı tükendiği söyleniyor. Şuanlık bataryada RN8 Pro önde. Yarın öbür gün yazılım güncellemesi getirip düzeltebilirler.

Nymphext

Asistan
Reaksiyon puanı
189
Mi 9 lite kriterlerinize daha çok uyuyor.

İnsanlar iki cihazdan biri çok iyi diğeri çok kötüymüş gibi karşılaştırma yapıyorlar. İki cihaz da gayet iyi ama kriterleri farklı olan kesimlere hitap ediyorlar. Oyun ve fotoğraf performansı yanı sıra büyük ekran, büyük batarya ve suya karşı dayanıklılık isteyen RN8 Pro, amoled ekran, ekrandan parmak izi ve video performansı isteyen Mi 9 Lite alır.

Bu arada son güncellemeden sonra Mi 9T ve Mi 9 Lite'larda bataryanın daha hızlı tükendiği söyleniyor. Şuanlık bataryada RN8 Pro önde. Yarın öbür gün yazılım güncellemesi getirip düzeltebilirler.
aslında Rn8pro almayı düşünüyordum ama mtk işlemci beni düşündürüyor çok güçlü fakat performans düşer mi ondan korkuyorum

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
aslında Rn8pro almayı düşünüyordum ama mtk işlemci beni düşündürüyor çok güçlü fakat performans düşer mi ondan korkuyorum
Buraya da bakabilirsiniz.

Şuana kadar beni gayet memnun etti. Oyun oynarken bişe farkedilir bir ısınma yaşamadı. Uzun vade için konuşmak zor ama konuda da dediğim gibi Xiaomi'nin en çok sattığı serisinde riske gireceğini sanmam.

Bu arada yazılımsal açıdan Mi 9 Lite'dan iyi gidiyor. Son güncellemeden sonra çoğu kişinin şarjı hızlı bitiyor. Mi 9T/ Pro kullanıcıları kulübünde bir tane arkadaş dolu cihazı sabah şarjı bitik olarak bulmuştu.

Nymphext

Asistan
Reaksiyon puanı
189
Buraya da bakabilirsiniz.

Şuana kadar beni gayet memnun etti. Oyun oynarken bişe farkedilir bir ısınma yaşamadı. Uzun vade için konuşmak zor ama konuda da dediğim gibi Xiaomi'nin en çok sattığı serisinde riske gireceğini sanmam.

Bu arada yazılımsal açıdan Mi 9 Lite'dan iyi gidiyor. Son güncellemeden sonra çoğu kişinin şarjı hızlı bitiyor. Mi 9T/ Pro kullanıcıları kulübünde bir tane arkadaş dolu cihazı sabah şarjı bitik olarak bulmuştu.
Rn8pro kafama oturdu gibi ama alıcağım zaman mi 9 lite ve rn8proyu deneyip alıcam

teşekkürler yorumların için

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Rn8pro kafama oturdu gibi ama alıcağım zaman mi 9 lite ve rn8proyu deneyip alıcam

teşekkürler yorumların için

Rica ederim, oturduğunuz şehirde Mi Store varsa oradan incelemenizi öneririm. Kendim Mi Store'a gidip RN8 Pro, Mi 9T ve Mi 9 Lite'ı inceleyip ardından sipariş vermiştim:)

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942

Mi 9T öneririm önceliklerinin hepsinde mi 9t önde sadece megapiksel konusunun dışında buna kamera da dahil inanmayan hwp'nin ya da başka kanalların yaptığı karşılaştırma videolarına bakabilir

Nymphext

Asistan
Reaksiyon puanı
189
Mi 9T öneririm önceliklerinin hepsinde mi 9t önde sadece megapiksel konusunun dışında buna kamera da dahil inanmayan hwp'nin ya da başka kanalların yaptığı karşılaştırma videolarına bakabilir
mi 9t`nin fiyatı eğer yetkili satıcılarda veya mi storeda 2500 civarı olursa alırım olmazsa alamam çünkü bütçem 2500 ve internetten almayı düşünmüyorum