Low Profil Soğutucu Tavsiyesi

ecylan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Ultra Slim kasam için aldığım 3400G islemcim ile gelen soğutucu kasama sığmıyor. Ryzen Wraith Spire isimli boyutu yüksek olan bu soğutucu yerine yine AMD nin Wraith Stealth isimli veya benzeri düşük profil soğutucuya ihtiyacım var. Yeni bir soğutucu 130tl den başlıyor.

Ayrıca amazondan anakart sipariş etmeyi düşünüyorum. Bu anakartida update etmem için Ryzen 1000serisi işlemci lazım.

Şimdi ben hem soğutucusu için hemde update için 330Tl ye satılan R3 1200 işlemci almam mantikli mi? Satmasi kolay olur mu? Bu stelath soğutucu 3400G için yeterli olur mu?

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Anakart MSI ise USB ile işlemci olmadan Bıos update yaparsın.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
MSI IN max serisi var. B450 gaming plus max ve B450A pro max diye. Yeni biosla geliyorlar. Hiç uğraşma. Düz serilerinden çok az daha pahalı. Bellek falan uğraştırır.Asrock anakartı iade ettinmi.
Stealth alüminyum bloğu daha hacimsiz. Haliyle ısı transferide daha az olacak. Isıların bi miktar artacağı kesin bu durumda.Zaten nereden bulacaksın ki. Ancak 2.elden.

ecylan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
MSI IN max serisi var. B450 gaming plus max ve B450A pro max diye. Yeni biosla geliyorlar. Hiç uğraşma. Düz serilerinden çok az daha pahalı. Bellek falan uğraştırır.Asrock anakartı iade ettinmi.
Stealth alüminyum bloğu daha hacimsiz. Haliyle ısı transferide daha az olacak. Isıların bi miktar artacağı kesin bu durumda.Zaten nereden bulacaksın ki. Ancak 2.elden.
İade ettim, sonuç bekliyorum. Sonuç gelir gelmez sipariş edecegim. Yurt içinde Nanokatolog harici yine teknobiyotik var. Yurt dışına baktım, Amazon da temiz 2.el buldum. MSI in Max serisinin itx boyutunda bulamadım. Siz bulursanız link bırakın.

Soğutucu için 2.el bulmam çok zor. N11 de stealth modelini 140a satıyorlar. İşlemci zaten 330..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart MSI ise USB ile işlemci olmadan Bıos update yaparsın.
İtx boyutta am4 MSI tavsiyeniz var mı?

Edit: Benim bulabildiğim tek bu var, bu anakart bahsettiğiniz gibi islemcisiz bios update destekliyor mu?: Link

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
İade ettim, sonuç bekliyorum. Sonuç gelir gelmez sipariş edecegim. Yurt içinde Nanokatolog harici yine teknobiyotik var. Yurt dışına baktım, Amazon da temiz 2.el buldum. MSI in Max serisinin itx boyutunda bulamadım. Siz bulursanız link bırakın.

Soğutucu için 2.el bulmam çok zor. N11 de stealth modelini 140a satıyorlar. İşlemci zaten 330..

İtx boyutta am4 MSI tavsiyeniz var mı?

Edit: Benim bulabildiğim tek bu var, bu anakart bahsettiğiniz gibi islemcisiz bios update destekliyor mu?: Link
İTX kısmında Asusun B450 Rog modeli vardı. Ona da bakabilirsin. B350 eskidi artık.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247

Asus olanı bulamadım ama AsRock var. Fena değil. Satın alırken satıcıya BIOS güncellemesi istediğinizi söyleyin yeter.

AMD kısmında Mini ITX biraz dar seçeneklerin olduğu bir yer. Pek tavsiye etmem.

ecylan

Asistan
Reaksiyon puanı
9

Asus olanı bulamadım ama AsRock var. Fena değil. Satın alırken satıcıya BIOS güncellemesi istediğinizi söyleyin yeter.

AMD kısmında Mini ITX biraz dar seçeneklerin olduğu bir yer. Pek tavsiye etmem.

İlgi için teşekkürler. Trendyol için teknobiyotik bu ürünü satıyor. Aynı bu ürünü dün iade ettim çünkü arızalı göndermişler. Yine aynı satıcıdan ürün almak istemiyorum. 3 gün boyunca türlü yerden gönderdiğim mesajlar ile telefon numaraları ile kendilerine ulaşamadim.

Amazondan uyguna su ürünü buldum. Ne derdiniz sipariş vereyim mi? Kullanılmış ve 78$ GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
İlgi için teşekkürler. Trendyol için teknobiyotik bu ürünü satıyor. Aynı bu ürünü dün iade ettim çünkü arızalı göndermişler. Yine aynı satıcıdan ürün almak istemiyorum. 3 gün boyunca türlü yerden gönderdiğim mesajlar ile telefon numaraları ile kendilerine ulaşamadim.

Amazondan uyguna su ürünü buldum. Ne derdiniz sipariş vereyim mi? Kullanılmış ve 78$ GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI
B350 almayın bence. B450 alternatif arayın.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
B350 anakartlara da bios güncellemesi şart. Yani bu olacak bi iş değil senin için. Tek çaren var. İŞlemciyide iade edeceksin. ITX formunda intele döneceksin. Biosla ,falan filanla uğraşmazsın.

ecylan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
B350 anakartlara da bios güncellemesi şart. Yani bu olacak bi iş değil senin için. Tek çaren var. İŞlemciyide iade edeceksin. ITX formunda intele döneceksin. Biosla ,falan filanla uğraşmazsın.

İşlemci iadesi imkansi oldu. Ayrica Intel kuramamamin sebebi AMD'nin grafik biriminin cazibesi. Çünkü kasaya gpu takılmiyor.

Suanki seçeneklerim, Hangisini Seçmeli? Başka da bulamadım?
1- Amazon TR' den MSI B350I PRO ITXITX 1050₺
2- Hepsiburada dan Asrock FATAL1TY B450 ITX 1120₺ (İade ettiğim kart)(930₺'ye almıştım)
3-Trendyol dan Teknobiyotik Asrock FATAL1TY B450 ITX 999₺ (Aynı Ürünü Arızalı Gönderen Firma)
4-Nanokatolog Çok Seçenek
5-Yurt Dışı Çok Seçenek

Edit:
Lazimbana Gigabyte B450 Aurous itx 1067₺ (Site Güvenilir mi bilmiyorum)

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Bu anakartların hangisini alsan, bios update gerekecek. :(
Bi yerlerden ,emaneten bi işlemci bulman şart.

ecylan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Bu anakartların hangisini alsan, bios update gerekecek. :(
Bi yerlerden ,emaneten bi işlemci bulman şart.

Şimdi Hepsiburada da daki anakart 950ye indi. N11'de de %11 indirimim var, R3 1200 310₺ ye geliyor. Hem soğutucu almış olacağım, hem bios güncellenecek. Sonra rahat 250ye falan satarım heralde? Yada 1200ü iade ederim, şu cooler i alırım

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Ya,biyerlerden bi bilgisayarcılarda falan ryzen işlemci bulma imkanı hiçmi yok.

ecylan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Karabük'teyim. Hem burada hem Kastamonu da hiçbiryerde AMDye dair ne işlemci ne anakart bulamadım. Eskide yok yeni de yok.

Anakartı siapris ettim. Asrock un servisi de teknobiyotik mis. Yani dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum gibi. İnşallah bios güncellemesi yaparlar.

Son düzenleme: