Babam Gitar Çalmama İzin Vermiyor!

UmutKymc

Asistan
Reaksiyon puanı
32
Merhaba arkadaşlar gitara merakım var gitar alıcam önce klasikle başlayıp sonra elektroya geçmeyi düşünüyorum kursa yazılacağım annem tabiki beni destekliyor ama babam çok cahil ilkokul mezunu bir fabrika işçisi. gitar almaya durumumuz var çok şükür ama babam masraf çıkarıyorsun tek işin o diyor oysaki ben para gitmesin diye evden dışarı çıkmıyorum harçlık bile almıyorum. arada bi 5-10tl veriyor tabi o parayıda gitara biriktirdim kendi paramla alcam ama babam ne işin var bikaç gün kullanır atarsın diyor oysaki benim birkaç senedir gitara merakım var arkadaşlarım okula getiriyor bazen mesela neyse işte nasıl ikna edicem babamı 200tl klasik gitar zaten
o parayıda kendim vericem

Son düzenleyen moderatör:

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Hocam 20 TL'yi de bana verin. Offff bu telefon beni kanser ediyor!!!!!!!!!

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Merhaba arkadaşlar gitara merakım var gitar alıcam önce klasikle başlayıp sonra elektroya geçmeyi düşünüyorum kursa yazılacağım annem tabiki beni destekliyor ama babam çok cahil ilkokul mezunu bir fabrika işçisi. gitar almaya durumumuz var çok şükür ama babam masraf çıkarıyorsun tek işin o diyor oysaki ben para gitmesin diye evden dışarı çıkmıyorum harçlık bile almıyorum amk. arada bi 5-10tl veriyor tabi o parayıda gitara biriktirdim kendi paramla alcam ama babam ne işin var bikaç gün kullanır atarsın diyor oysaki benim birkaç senedir gitara merakım var arkadaşlarım okula getiriyor bazen mesela neyse işte nasıl ikna edicem babamı 200tl klasik gitar zaten

Cahil babam ne demek ya gitar almana karşı çıktı diye mi? Ne üniv mezunları kara cahil afedersin ama sen babana bunu yakıştırıp da buraya yazıyorsan baban, senin kendisine olan duygularını seziyor olabilir. Yahu insan babasının ağzından girer burnundan çıkar şebeklik yapar, ne bileyim keyfini yapar kabul ettirir. Sanki yolda geçen birini ikna edeceksin.

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,124
Öncelikle babana cahil demen çok yanlış. Fakat bunu anlık bir öfkeyle yazdığını varsayıp üzerinde çok durmayacağım.

Uğraş biraz daha. Dersleri aksatacağını düşünüyordur belki. Paranı biriktir ve bu sürede derslerine iyice çalış. Senin gitarı gerçekten istediğini ve bunun için çalıştığını görürse muhtemelen izin verecektir.

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Cahillik eğitimle ölçülebilen bir şey değildir fabrika işçisi diye küçümsemek en büyük cahilliktir evine ekmek getiriyorsa ne mutlu seni bu yaşa kadar getirmiş babana kızabilirsin ama bunu hiç kimseye bu şekilde lanse etmemen gerekiyor bak sen okumuşsun ama hala cahilce hareketler yapıyorsun..

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Öncelikle, o cahil dediğin vasıfsız gördüğün insan seni bu yaşına getirmiş babalık yapmış. İyi ya da kötü onun adı babadır, annedir onlar kutsaldır. "Babam çok cahil ilkokul mezunu bir fabrika işçisi" şu söylediğini kesinlikle kabul etmiyorum ve kimseninde bunu kabul edeceğini sanmıyorum. Çocuk değilsin, ergen değilsin biraz olgun düşün. Baban hayatta, annen hayatta en önce. Kıymetlerini bil nankörlük yapma ki, bu konuda senin kadar şanslı olan insanlar yok hayatta.

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,275
Anasına Babasına Saygısı oLmayan Bir Birey Topluma Nede Kendine Bir Faydası olur, Baba veya Anne ye Konusurken Saygı Edep Hörmet vereceksin, Bu Dünyada Giden Gelir ama Aile Bireyi 1 Daha Gelmez, Yasarken az Saygı Sevgı GösteriN O Cahil Gördüğünüz İnsanlara...

Diger Konuya Gelınce Hayatının Her Karesınde Yapabılırsın, Bunun Icın Formuller var ama Söylemeyeceğim.. Kendin Bul..

macindows

Asistan
Reaksiyon puanı
56
tarihte nice müzisyenler vardı müzik aşkıyla tutuşup ebeveynleri izin vermeyen, onlar başardılar, sende başar bilader! başar... ama onlara karşı herzaman saygılı ol muhakkak.

Oriolus Belası

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Merhaba arkadaşlar gitara merakım var gitar alıcam önce klasikle başlayıp sonra elektroya geçmeyi düşünüyorum kursa yazılacağım annem tabiki beni destekliyor ama babam çok cahil ilkokul mezunu bir fabrika işçisi. gitar almaya durumumuz var çok şükür ama babam masraf çıkarıyorsun tek işin o diyor oysaki ben para gitmesin diye evden dışarı çıkmıyorum harçlık bile almıyorum. arada bi 5-10tl veriyor tabi o parayıda gitara biriktirdim kendi paramla alcam ama babam ne işin var bikaç gün kullanır atarsın diyor oysaki benim birkaç senedir gitara merakım var arkadaşlarım okula getiriyor bazen mesela neyse işte nasıl ikna edicem babamı 200tl klasik gitar zaten
Babana cahil demen konusu ile ilgili uzun bir paragraf yazabilirim ancak yazmayacağım zaten arkadaşlar gereken cevabı vermiş. Ben direk konuya gireceğim.

Elektro çalmak için Klasik ten başlamak dünyanın en saçma şeyi. Bu iki gitarın çalım teknikleri tamamen farklı. Klasik gitar çalmayı öğrenmek sana sadece vakit kaybettirir.

Eğer elektro gitar pahalı diye klasik gitar almayı düşünüyorsan akustik gitarı araştırmalısın. Çünkü akustik gitar ile elektro gitarın çalım teknikleri birbiri ile çok benzerdir. Elektro gitar aldığında akustik gitar çalıyor olmak sana çok şey kazandırır.

KamtariR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,904
Bence sen kendi cehaletinin farkında değilsin küçük dostum. Umarım hamlığının farkında olur ve pişersin. Baban hayır diyorsa konu kapanmıştır.

Unknown User

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,238
Baba olsam ben de oğlumun hırsızlık yapmasına izin vermezdim yahu :D

extronaction

Asistan
Reaksiyon puanı
56
0 alma 2. el bak hem sesi daha iyi olur hemde ucuz...

UmutKymc

Asistan
Reaksiyon puanı
32

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Sevgili Umut kardeşim, burada arkadaşlarımız sana ailene karşı nasıl davranman konusunda bir kaç söylemde bulunmuş ve bunları dikkate aldığını düşünmüyorum. Çünkü senin konuşma tarzının nasıl olduğu bu söylemlerden sonra değişmediğini ve daha kötü bir hal almış olduğunu gördüm.

Eğer kendi bütçeniz varsa bence gidip alabilirsiniz, bu konuda aileniz ile görüşüp "kendi bütçemden karşılayacağım" deseniz bile yeterli olacaktır.