Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Yandex ayrıydı sanırım türkiyenin bir arama motoru vardı neydi hatırlamıyorum o ise yandex'i taban alıyor çok karışık. :D

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Yandex Browser, Chromium'u taban almıyor mu? Ben mi yanlış biliyorum? O zaman Google'yi kötülemenin anlamı nedir?
Almıyor. Yandex, tamamen çöp Google'dan farklı. Bakın hocam,bir Google'ın harcadığı alana,bir de Yandex'in harcadığı alana bakın. Kim daha iyi? Yandex.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yandex ayrıydı sanırım türkiyenin bir arama motoru vardı neydi hatırlamıyorum o ise yandex'i taban alıyor çok karışık. :D
Yaani.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Ekran Alıntısı.PNG

%25-30 luk bir fazladan kullanımı var %13 CPU ise resim alıntıdan öyle oldu ama 20-30 tane sekme açınca da çok olmuyor %25 demek ise 750 mb civarı ve bu 64 bit için iyi seninki 1GB RAM olduğu için yavaş gelmiştir sana.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
@VECTORRR şimdi siz Google'u savunmuyor musunuz? Her yerde Google en iyi Yandex çöp diyen kim? @VECTORRR devamlı Intel'i kötüleyip AMD'yi savunan kim? @VECTORRR hocam burada size söz düşmüyor. Siz çöp Google'u alın,başınıza çalın. Başka bir şey demiyorum!

Bence biraz abartıyorsunuz. ?

Google belki bazı konularda kötü olabilir ama bence bu konuda en iyi şirketlerden bir tanesi. Bence "çöp" ifadesi biraz ağır. Çok şey başardıklarını düşünüyorum.

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Bence biraz abartıyorsunuz. ?

Google belki bazı konularda kötü olabilir ama bence bu konuda en iyi şirketlerden bir tanesi. Bence "çöp" ifadesi biraz ağır. Çok şey başardıklarını düşünüyorum.
Doğru hocam. Çöp, Google için hafif kalır. Bakın,tek artısı tüm cihazlara kurulu geliyor Google. Bir de Google'ın sadece Google Asistan isminde ki programı işe yarıyor.

Yandex'in yaygınlaşamamak konusunda hiç mi hatası yok?
Hocam, Yandex sadece 3-4 güncelleme ile mükemmel olur. Google dibe batar. Bir de hocam,okuyun yorumları Google için. Birde Yandex için okuyun. Hangisi daha iyi? Yandex.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Doğru hocam. Çöp, Google için hafif kalır. Bakın,tek artısı tüm cihazlara kurulu geliyor Google. Bir de Google'ın sadece Google Asistan isminde ki programı işe yarıyor.

Bazı şeylerin basit kalması bence önemlidir. Bu noktada deneyimsiz kullanıcıları düşünmek gerekebilir. Bu yüzden yazılımlar bence karmaşık olmamalı ve işini yapmalıdır. Google Chrome işini yapıyor mu, bence yapıyor. O zaman benim için tartışma bitmiştir.

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Buyurun. İlk Google,diğeri Yandex.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-09-02-17-04-53.png
    Screenshot_2019-09-02-17-04-53.png
    101.7 KB · Görüntüleme: 189
  • Screenshot_2019-09-02-17-07-38.png
    Screenshot_2019-09-02-17-07-38.png
    119.9 KB · Görüntüleme: 213

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
bu arada chromium açık kaynağı kullanıyor chrome, yandex ne peki? kapalı kaynak mı? bence herhangi bir sorun yaratmıyorken açık kaynak daha mantıklı.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
bu arada chromium açık kaynağı kullanıyor chrome, yandex ne peki? kapalı kaynak mı? bence herhangi bir sorun yaratmıyorken açık kaynak daha mantıklı.

Chromium bildiğim kadarıyla genel olarak özgür yazılım. Google Chrome ve Yandex Browser sahipli yazılım. Chromium kullanmak daha mantıklı gibi dursa da en azından Microsoft Windows'ta kullanmanın ne kadar doğru bir fikir olduğu bence tartışılabilir. Chromium, birçok GNU/Linux dağıtımının deposunda bulunuyor.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Ekran Alıntısı.PNG

burada daha iyi anlatmış
Ekran Alıntısı.PNG

sence hangisi mantıklı? D:D:D:D:D:D:D:D::D:DD:D::D:D:D:DD:D:

Chromium bildiğim kadarıyla genel olarak özgür yazılım. Google Chrome ve Yandex Browser sahipli yazılım. Chromium kullanmak daha mantıklı gibi dursa da en azından Microsoft Windows'ta kullanmanın ne kadar doğru bir fikir olduğu bence tartışılabilir. Chromium, birçok GNU/Linux dağıtımının deposunda bulunuyor.
Bu arada şimdi fark ettim neydense android gibi açık kaynakta chrome filan hazır gelirken İOS ve windows gibi kapalı olanlarda internet explorer ve safari geliyor yani kendilerine özgü bir uygulama o yüzden açık kaynak bir artı.

Yani bir insan neden explorer kullansın ya da neden chrome kullansın sorusunu sorarak neden windows ya da linux gibi bir şey sanırım anladım bunu. :D

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Ekli dosyayı görüntüle 78158
burada daha iyi anlatmış
Ekli dosyayı görüntüle 78159
sence hangisi mantıklı? D:D:D:D:D:D:D:D::D:DD:D::D:D:D:DD:D:

Bu arada şimdi fark ettim neydense android gibi açık kaynakta chrome filan hazır gelirken İOS ve windows gibi kapalı olanlarda internet explorer ve safari geliyor yani kendilerine özgü bir uygulama o yüzden açık kaynak bir artı.

Google Chrome sahipli yazılım. Bence bilmiyorsan sahipli yazılımın ne demek olduğunu araştır.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
İşte ondan bahsetmeye çalışıyorum explorer ile chrome arasındaki fark gibi.

Ben bu konuda aralarında pek fark göremiyorum. Zaten sanırım Android'in her ne kadar özgür yazılım olduğundan bahsetsek de sahipli yazılımlarla geliyor. Belki Android'in azımsanmayacak bir kısmının özgür yazılım olmasından bahsedebiliriz. Android'i özgür olmayan yazılımlar olmadan kullanmak bence biraz zor.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...