İşlemcinin Isınması Turbo Frekansını Düşürürmü?

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
i5 9400F işlemcim var termal macun siparişi verdim fakat elime ulaşmadı şuan. Şuan macunsuz kullanıyorum ve FiveM oynarken araba sürerken çok aşırı drop yiyorum ve bu saniyelik dropların sebebi işlemciymiş öyle duydum. Isınınca frekans düşürdüğü içinmi oluyor? Sunucuda arkadaşım var i5 6500 1060 ile oynuyor o benden çok fps alıyor anlayamadım ayarları ne yapsam düzelmiyor. Macun sürdükten sonra ısınma sorununu çözdüğümde bu droplar azalacakmıdır?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
İşlemci ısınınca Throttle oluyor ve sıcaklık artışını engellemek için frenkansını düşürüyor hatta bu düşürme seviyeleri 1 GHz seviyelerine kadar olabiliyor bu da oyun için droplara yol açıyor. İyi bir macun ve ortalama bir hava soğutucu işini görür. Mümkünse stok soğutucuyu kullanma.

BilgisayarUzmani

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
640
İşlemci ısınınca Throttle oluyor ve sıcaklık artışını engellemek için frenkansını düşürüyor hatta bu düşürme seviyeleri 1 GHz seviyelerine kadar olabiliyor bu da oyun için droplara yol açıyor. İyi bir macun ve ortalama bir hava soğutucu işini görür. Mümkünse stok soğutucuyu kullanma.
Ben 1.6 Voltaj Verince İşlemci 800Mhz oluyor.
:)
Pentium G4560
Sıcaklık 99 derece.
Nedense hiç 100 görmedim.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Konuyu direkt işlemciye bağlama,mesela ram de yetersiz geliyor olabilir.İşlemci sıcaklığını ölçtün mü ?