Babam Alay Ediyor :(

BilgisayarUzmani

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
640
Merhaba. Bilindiği üzere freelancer olarak site tasarımı ve grafik tasarım yapıyorum.
Ve babam benimle alay ediyor, bu da beni üzmüyor değil.
Şimdiye kadar anca 270TL kazanabildim.
Hergün 600-700TL'lik iş buluyorum. Paranı yarın göndereceğim diyorlar, bakıyorum, bekliyorum tık yok. :(
Babam; Ne Kadar Para Kazandın Bizi Zengin Ettin diyerek alay ediyor. :(
Bu sorunu çözmek için ne yapabilirim,yardımlarınızı bekliyorum.

BilgisayarUzmani

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
640
Böyle işlerin bir kuralı vardır. Paranın yarısı peşin alınır, kalanı iş bitiminde alınır. Kurallarını en başında konuş.
Kimse güvenmiyor, maalesef. Türkiye ne hale gelmiş, insanlar artık annesine babasına bile güvenmiyor :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman beğenmedikleri bir şey var kendinizi geliştirin sürekli bu alanda araştırma yapın kendi alanınızda en iyisi olmaya çalışın babanı en iyi siz tanırsınız daha çok gaz vermek için yapıyor olabilir.
Olabilir...

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
İş başı yarısı, iş sonu yarısı. Web tasarımlarda kod içine böceği koyacaksın, paranı alamazsan rezil edeceksin. Zamanında bir sendika böyle bir şey yapmaya kalkmıştı, biraz pişman olmuştu :)

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Yaş kaç hocam , eğer küçükseniz iyi bir işte ilerliyorsunuz hemen para kazanacaksın diye birşey yok , siz işinizi iyi yapın insanlar sizi bulur

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Maşallah dostum. Bu yaşta bu şekilde birşeyler öğrenip üstüne para kazanman çok güzel bence. Babanın seninle gurur duyacağı yerde dalga geçiyor olması üzücü. Ama bunu senin iyiliğin için de yapıyor olabilir, daha azimli veya hırslı çalışman için...

Sen kendini geliştirmeye bak. :)

BilgisayarUzmani

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
640
Maşallah dostum. Bu yaşta bu şekilde birşeyler öğrenip üstüne para kazanman çok güzel bence. Babanın seninle gurur duyacağı yerde dalga geçiyor olması üzücü. Ama bunu senin iyiliğin için de yapıyor olabilir, daha azimli veya hırslı çalışman için...

Sen kendini geliştirmeye bak. :)
Yorumunuz için teşekkürler. Moralimi düzelttiniz. :)

saarkadaslar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu işlerle pek alakam yok yaşıtım olman ve böyle bişiler yapman çok gurur verici bence insanlar senin küçük yaşta olduğunu anlıyor ve seni kandırıyor olabilir sen kendini olabildiğince olgun bir şekilde görüntülemen lazım bu sayede daha ciddiye alınırsın ve istersen bu insanları şikayet edebilirsin bu dolandırıcılıktır başka bir taktikte para dan önce %50 sini almak çok mantıklı ve mutlaka ulaşmak için bir ulaşım bilgisi al telefon no su gmail ı gibi bu şekilde sana telefonu açmasa bile sen polise şikayet edersen telefonundan kişiyi bulabilirsin ülkeye senin gibi insanlar lazım ve bence bi youtube kanalı açıp bu bilgini herkes e yayabilirsin

Veresiye iş yapmıyorum. Adam yarın paranı göndereyim yarın işe başla diyor, bana sorular soruyor zamanımı alıyor, sonra haber kesiliyor.
hiç bi bilgi paylaşma ve paranın en az yarısını bu gün gönderip işin bitimde kalanı alması gerektiğini ve bunu yapmasa işe başlamadığını söyle

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
- Şimdi yazılımda nasıl para kazanırız ?
- Hade ozaman biraz gerçekçi olup gerekli yetkinlikleri konuşalım..

1- Bir dili temel konuları ile öğrenmiş olup bilmek ( console ve dil destekliyorsa winform )
2- Datebase bilmek ( işte access, mysql, msssql orale vs gibi ama temelde access i kesin bilmelisinki db mantığını anlayasın sonrası sana kalmış dile göre db seçersin öğrenirsin )
3- Dilde varsa web programlama öğrenmek bilmek
3.1 - Frontend bilmek ( arayüz tasarımı için photoshop + html + css + js ( jquery kütüphaneside )
3.2 - Backend bilmek ( burda mesela asp.net te C# bilmek gibi )
3.3 -Sadece webform değil MVC de bilmek ( model - view - controller )
3.4 - Dil de mevcut ise Entitiy framework bilmek ( repository patternleride bilmek )
4- Webservis ( webapi ) yapısını öğrenmen ve yazman ( ayrıca webten veri çekmeyi yazmayacağım zaten buna dahildir. )
5- Eğer dil destekliyorsa mobile development kısmında da kendini geliştirmen.

Tabi ekleme yapayım sadece frontend developer de olmak isteyebilirsin ozaman sadece 3.1 maddeyi argo tabirle yalayıp yutman lazım

Şimdi bu 5 madde den en az 1-2-3-4 maddelerini bilmeden yazılımdan doğru düzgün hatırı sayılır paralar kazanamazsın. Tabikide wordpress opencart gibi hazır cmsleride bilmen güzel ama dili öğrenmek edit yapmaktan daha önemlidir. Her edit yapabilen dili biliyor anlamına gelmez çünkü.
Sen ne kadar biliyorsun bu maddelerden bilmiyorum ama bu maddeler para kazanmanın tek yoludur. Yaş ta bir yere kadar etki eder.

NOT: İŞ ALIMLARINDA BAŞLAMADAN TAM NE İSTENDİĞİNİ ÖĞREN VE KARŞIYA TEYİT ETTİRDİKTEN SONRA EĞER KENDİ SUNUCUNDA BARINDIRACAKSAN İŞE BAŞLARKEN YARISI BİTİNCE GÖSTERDİKTEN SONRA YARISINI ALIRSIN. AMA KARŞIDAKİLERİN SUNUCUSUNDA İSE DİREK ÖNCE TÜM ÖDEMEYİ ALMAISIN.

iyi forumlar

Birde eğer yukarıdaki yetkinliklere sahip olduğunda Github üstünden hesap açıp orda kaynak kodlu projeler paylaşki seni işe alacak yada iş verecek kişi bilgi düzeyin hakkında direk kesin bilgiler edinsin.

iyi forumlar

Son düzenleme:

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
- Şimdi yazılımda nasıl para kazanırız ?
- Hade ozaman biraz gerçekçi olup gerekli yetkinlikleri konuşalım..

1- Bir dili temel konuları ile öğrenmiş olup bilmek ( console ve dil destekliyorsa winform )
2- Datebase bilmek ( işte access, mysql, msssql orale vs gibi ama temelde access i kesin bilmelisinki db mantığını anlayasın sonrası sana kalmış dile göre db seçersin öğrenirsin )
3- Dilde varsa web programlama öğrenmek bilmek
3.1 - Frontend bilmek ( arayüz tasarımı için photoshop + html + css + js ( jquery kütüphaneside )
3.2 - Backend bilmek ( burda mesela asp.net te C# bilmek gibi )
3.3 -Sadece webform değil MVC de bilmek ( model - view - controller )
3.4 - Dil de mevcut ise Entitiy framework bilmek ( repository patternleride bilmek )
4- Webservis ( webapi ) yapısını öğrenmen ve yazman ( ayrıca webten veri çekmeyi yazmayacağım zaten buna dahildir. )
5- Eğer dil destekliyorsa mobile development kısmında da kendini geliştirmen.

Tabi ekleme yapayım sadece frontend developer de olmak isteyebilirsin ozaman sadece 3.1 maddeyi argo tabirle yalayıp yutman lazım

Şimdi bu 5 madde den en az 1-2-3-4 maddelerini bilmeden yazılımdan doğru düzgün hatırı sayılır paralar kazanamazsın. Tabikide wordpress opencart gibi hazır cmsleride bilmen güzel ama dili öğrenmek edit yapmaktan daha önemlidir. Her edit yapabilen dili biliyor anlamına gelmez çünkü.
Sen ne kadar biliyorsun bu maddelerden bilmiyorum ama bu maddeler para kazanmanın tek yoludur. Yaş ta bir yere kadar etki eder.

NOT: İŞ ALIMLARINDA BAŞLAMADAN TAM NE İSTENDİĞİNİ ÖĞREN VE KARŞIYA TEYİT ETTİRDİKTEN SONRA EĞER KENDİ SUNUCUNDA BARINDIRACAKSAN İŞE BAŞLARKEN YARISI BİTİNCE GÖSTERDİKTEN SONRA YARISINI ALIRSIN. AMA KARŞIDAKİLERİN SUNUCUSUNDA İSE DİREK ÖNCE TÜM ÖDEMEYİ ALMAISIN.

iyi forumlar

Birde eğer yukarıdaki yetkinliklere sahip olduğunda Github üstünden hesap açıp orda kaynak kodlu projeler paylaşki seni işe alacak yada iş verecek kişi bilgi düzeyin hakkında direk kesin bilgiler edinsin.

iyi forumlar

14 yaşındaki bir delikanlı için bunlar hedef olur ancak. Bunları bildikten sonra profesyonel olur gider.

vedat_1966

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Bir baba olarak (yaş 53) babanıza hak veriyorum. 24 ve 27 yaşlarında 2 oğlum var ve böyle bir işle ilk sırada uğraşmaları nı asla istemezdim. Diyelim ki devam ettin başarılı olamadın. Gençlikte her şey toz pembe görünür ancak gerçekler bambaşkadır. Bence Bu işe hobi olarak devam etmeli ancak öncelik okul olmalıdır. Meslek olarak hobine uygun bir bölüm seçebilirsin.

Babalar için çocukları anlamak zor olduğu kadar çocuklar içinde babaları anlamak zordur.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
14 yaşındaki bir delikanlı için bunlar hedef olur ancak. Bunları bildikten sonra profesyonel olur gider.
Amaç para kazanmak ise olması gerekende odur.

Bir baba olarak (yaş 53) babanıza hak veriyorum. 24 ve 27 yaşlarında 2 oğlum var ve böyle bir işle ilk sırada uğraşmaları nı asla istemezdim. Diyelim ki devam ettin başarılı olamadın. Gençlikte her şey toz pembe görünür ancak gerçekler bambaşkadır. Bence Bu işe hobi olarak devam etmeli ancak öncelik okul olmalıdır. Meslek olarak hobine uygun bir bölüm seçebilirsin.

Babalar için çocukları anlamak zor olduğu kadar çocuklar içinde babaları anlamak zordur.
Vedat beye katılıyorum bu yaşlarda öncelik ders ve okul olmalı nasılmpara kazanır köşeyi dönerim tarzı şeyler değil ( konu sahibi böyle demiyorum ). Üniversite hayatına kadar başarılı bir öğrenci olmalısın tabikide boş zamanlarında da spor ( ruhsal be bedensel anlamda iyi gelir ) Sosyal be kültürel aktivitelere katılmalısın tabi günde 1-2 saate yazılım alanında dersler videolar izleyip okuyup kendini geliştirmelisin.hem böylelikle üniversite seçimlerin daha sağlıklı olur.
Baba meselesine gelince babalar çocuklarının kötülüğünü istemez sana takılıyordur seni sevdiğinden aksi olsa bu bu yaşta bu kadar şanslı olmazdın ( hiç bilgisayarı telefonu olmayan çocukları düşün )
Bu arada ben baba değilim ama bunu bilmek anlamak için daha gençsin büyüyünce sende anlayacaksın genç delikanlı.

İyi forumlar

Son düzenleme:

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Amaç para kazanmak ise olması gerekende odur.

Vedat beye katılıyorum bu yaşlarda öncelik ders ve okul olmalı nasılmpara kazanır köşeyi dönerim tarzı şeyler değil ( konu sahibi böyle demiyorum ). Üniversite hayatına kadar başarılı bir öğrenci olmalısın tabikide boş zamanlarında da spor ( ruhsal be bedensel anlamda iyi gelir ) Sosyal be kültürel aktivitelere katılmalısın tabi günde 1-2 saate yazılım alanında dersler videolar izleyip okuyup kendini geliştirmelisin.hem böylelikle üniversite seçimlerin daha sağlıklı olur.
Baba meselesine gelince babalar çocuklarının kötülüğünü istemez sana takılıyordur seni sevdiğinden aksi olsa bu bu yaşta bu kadar şanslı olmazdın ( hiç bilgisayarı telefonu olmayan çocukları düşün )
Bu arada ben baba değilim ama bunu bilmek anlamak için daha gençsin büyüyünce sende anlayacaksın genç delikanlı.

İyi forumlar

Amaç para kazanmak ise daha önce yazdıklarınızı yapacak vakti pek olmaz 14 yaşındaki bir öğrencinin. Önceliği eğitimine vermeli arta kalan zamanlarda ailesine, arkadaşlarına sosyal yaşamına ayırıp hobi olarak bunları sürdürmelidir.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
Amaç para kazanmak ise daha önce yazdıklarınızı yapacak vakti pek olmaz 14 yaşındaki bir öğrencinin. Önceliği eğitimine vermeli arta kalan zamanlarda ailesine, arkadaşlarına sosyal yaşamına ayırıp hobi olarak bunları sürdürmelidir.
Bir önceki mesajımı yani yorumumu okumanız dileğiyle
iyi forumlar

Reaksiyon puanı
5,163
Hayatta her şeyin bir sırası var. Bu sıraya uyan vakti geldiğinde hem başarıyı hemde parayı elde ediyor.

Malesef bu hayatta iyi yada kötü bir üniversite bitirmeden iyi bir yazılımcı olmak bana göre madden ve manen imkansıza yakın. Eğer amaç genel anlamda asgeri ücretten okuduğuna değecek kadar yüksek bir ücret ile çalışmaksa malesef en azından sınava giren iki milyon öğrenci arasında 20 bin e girmek gerekiyor. Eğer kendine güvencin tam ve cebinde yatırım yapacak 3 5 kuruşun varsa bu sefer en azından İngilizce eğitim verilen yurtdışı denkliği bulunan kıytırık bir üniversite okumak için en az 2 milyon kişi arasından 55 bine girmek gerekiyor.

Reaksiyon puanı
5,163
Ayrıca yaptığın projeler birbirinden çok bağımsız. Mesela rom geliştireceğim diyorsum hazır tool kullanıyorsun. Tamam çabalıyorsun eyvallah ama bu iş öyle kolay iş değil ki. En azından düzgün bir şeyler yapacaksan android dizin yapısına hakım olmalı log okuyabilmeli ve smali vs düzenleyebilmelisin. Bunları yapabilmek için ilk başta dil öğrenmeli sonrasında ise en az 2 3 yıl bunlar üzerinde çalışmaşısın.

Mesela aynı durum geliştireceğim dediğin linux dağıtımı içinde geçerli. Forumda 10 yıllık linux kullanıcıları var hiçbiri böyle bir şeye kalkışmıyor bilindik dağıtımlar kullanıyor. Sen daha 3 gün linux kullanmadan dağıtım yapacağım diyorsun.

Bunların yanısıra grafik tasarımla ve mobil uygulama geliştiriciliği ve seo ilede ilgileniyorsun.

Dünya geneline göre eğitim sistemimiz niye kötü biliyor musun? Çok dağınık olduğundan. Mesela ömrü boyu hiçbir işine yaramayacak mühendise edebiat öğrettiği için. Yada hukukçuya fizik yapma zorunluluğu verdiği için. Eğer kendini geliştireceksen tek bir alana yönelmelisin. Yadeyse yok olur gidersin.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Hocam birbirinize laf atacağınız yere beyin fırtınası yapsanız şuan çocuk Türkiye'yi temsil ediyordu.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
Katılıyorum heves etmen güzel çabalaman güzel ama doğru şekilde ilerlemelisin bununda başı dili her yönden inceleyip öğrenmendir.

Hocam birbirinize laf atacağınız yere beyin fırtınası yapsanız şuan çocuk Türkiye'yi temsil ediyordu.
Birbirimize laf attığımızı kim söyledi burada konu sahibini bilgilendiriyoruz bence siz yorumları tam dikkatli okumuyorsunuz. Burada konu sahibine nasihatlar verip tecrübelerimizden yola çıkarak yol göstermeye çalısıyoruz. Yazılım öğrenmek isteyen her kimse yukarıda paylaştıklarımızı dikkate almadıkça hiç birşey öğrenip ilerleyemez.

Herzaman söylerim 2 kere düşün 1 kere söyle
Yorumları iyi ve dikkatli okumanız dileği ile.

iyi forumlar