İphone telefonumdaki arızalar

kirazlioglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba Dostlar,

Telefonda birkaç sorun var ve tamire vermeden önce sizin fikrinizi almak istedim, telefondaki arızalar;

- Touch İD çalışmıyor tık tık görevini görüyor ama parmak okuyucu özelliğini görmüyor ben Touch İD yi değiştirsem düzelirmi ?

- Telefonla birisiyle görüşürken sesim karşı tarafa gidiyor lakin görüntülü görüşürken, siri ye birşeyler söylerken veya mikrafona basıp birşeyler anlatırken mikrafon çalışmıyor sebebi ne olabilir değiştirmek gereklimi ?

- Telefona kulaklık takınca uğultu ve cızıltı geliyor, belli ki daha önce o tarafa doğru düşmüş, çünkü orada hafif bir eğik var.

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Hocam bu telefon yaptırmaya değmez. Sizin sorunlar gibi benim de eski telefon GM Discovery idi. Dile kolay sizden 2 kat fazla sorunu var. Ben yaptırmıyorum. İkisi de eşit telefon değil ama ya yaptırdığınız zaman bir daha bozulursa?

kirazlioglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben ihtimal sormadım bunları yaptırsam max zaten 100 tl tutuyor sadece fikrinizi sordum eğer bunları değiştirirsem sorun çözülürmu

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Hatta hocam bilin size söyleyeyim sorunlarını;
Batarya- arka kapak
Yazılım (PC'den atacağım.)
Güç tuşu- şarj soketi
Orijinal kulaklık+şarj.

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Ben ihtimal sormadım bunları yaptırsam max zaten 100 tl tutuyor sadece fikrinizi sordum eğer bunları değiştirirsem sorun çözülürmu
Hocam daha fazla sorun çıkabilir. Yaptırın bakalım, ama başka bir sorunu çıkarsa sorumlusu ben değilim ama.

kirazlioglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sorumlusu siz siniz demedim zaten konuyla ilgili bilginiz yoksa lütfen yorum yapmayınız

kirazlioglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet öyle ama konu parası değil konuda yazdıklarıma cevap verirseniz daha iyi olur

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Hocam değiştireceğiniz parçalar az sayıda. Touch ID, mikrofon,kulaklık girişi. Ve ya hocam,telefonunuza yeni bir yazılım gelmişse onu yükleyip bir deneyin.

kirazlioglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yazılımı yükledim değişen birşey yok beni asıl merak konusu eden niye normal konuşurken sesim gidiyorda görüntülü konuşurken gitmiyor o

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Hocam güncelleme ile telefondaki touch ID sorunu çözülebilir. Siri ile konuşurken ses seviyesini yükseltmeyi deneyin. Ama kulaklık girişi kesin değişmeli.

kirazlioglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Zaten sürüm güncel durumda nasıl düzeltebilirim Touch id yi pc den felan yazılım mı yüklemem gerek

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Tamam hocam. Yaptırmak kesinleşti. Hocam PC'den yazılım ile normal yazılım aynı. Telefon güncel olduğu için güncelleme yapamazsınız. Yaptırın hocam. Başka çare kalmamış.

kirazlioglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yaptırırsam bu sorun çözülürmu yani Touch id felan

kirazlioglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kulkalığı değiştirdim aynı sorun var ama neden normalde konuşurken sorun yok ta görüntülüde var anlamış değilim hala

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Hocam konuşurken bazen ara sıra kesilmeler oluyor mu? Aklımda bir tahmin var da hocam doğrulamanız gerekli.

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Mic sağlamdır konuşurken ses gidiyorsa yazılımsal olabilir

Kulaklık sorununa gelince jack ta eğilme kırılma vb var mı

Telefon modeli nedir 5s ise touch ıd sürekli bozuluyor