PSU'dan Dolayı Ciddi Sorun Yaşıyorum

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Merhaba arkadaşlar. Sorunu özetlemek gerekirse 2 gün önce bilgisayarı açmaya çalıştığımda bilgisayar çalışıyor 2 sn sonra kapanıyor sonra yine çalışıyor 2 sn sonra kapanıyor sürekli böyle bir döngü oldu ve korktum. Prizin tuşundan direk kapattım. Sonra açmaya çalıştığımda ekran gelmedi fakat bilgisayar normal çalışıyor. Anakartın üzerindeki ışık normalde beyaz yanması gerekirken turuncu yanıyordu, bir sorun olduğu belliydi. Sonrasında biraz denedim ve bilgisayaı açmayı başardım açarken bios için F1 filan diyordu. Biosa gittim geldim sorun olmadı pc açıldı ve hiç sorun yokmuş gibi çalıştı. Akşam kapattım sabah açınca pc'yi yine aynı şey ekran yok filan. Garantisi devam ediyorken hazır götüreyim dedim servise. Götürmeden önce bi psu kablosunu çıkartıp takmak istedim. O kadar çok içine sokmuşum ki çıkartırken zorlandım ve kablonun girdiği yuvanın kopacağından korktum. Tekrar takarken o kadar sokmadım, daha nazik ve zorlamadan taktım. Bu sefer bilgisayar sorunsuz çalıştı. Mavi ekran filan verdi ama bir daha o sorunu yaşamadım. Ayrıca eskidrn çok ciddi cızırtı geliyordu bu da azaldı fakat hala cızırtı gelmeye devam ediyor güç kablosunun o girdiği yerden. Ve eskiden bi aralar kasaya ayağım çarptığında çok hafif bile olsa pc kitleniyordu aniden ve kalıyordu. Sanırım güç kablosunda bi sorun var. Sizce ne yapmalıyım hala bi cızırtı gelmeye devam ediyor oradan. Fakat bilgisayar açılıyor. Öneriniz nedir? Teşekkür ederim.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Güç kablosu değiştirin öncelikle. o cızırtı hayra alamet değil. Yine devam ederse,powerin giriş soketinde bi sorun olma ihtimali yüksek. Elektronik tamirinden anlayan bi yere baktırın.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Güç kablosu değiştirin öncelikle. o cızırtı hayra alamet değil. Yine devam ederse,powerin giriş soketinde bi sorun olma ihtimali yüksek. Elektronik tamirinden anlayan bi yere baktırın.

Eski bilgisayarımın güç kablosunu taksam herhangi bir sorun yaşar mıyım ? Sonuçta güç kaynakları watt değildi

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
standarttır onlar,takabilirsin.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
standarttır onlar,takabilirsin.

Sorun kesinlikle güç kablosunda ya da güç kaynağının girişinde. Çünkü kabloyu hafif ittirince cızırtı da bi noktada kesiliyor fakat çokta ileri ittirmek istemyorum yine aynı sorunlar çıkar diye korkuyorum. Zaten girebileceği de maksimum nokta bu gibi. Acaba garantisi devam ederken hazır direk kabloyla psu'yu garantiye mi göndersem boş bir vakitte?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
kabloyu bi dene önce.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
kabloyu bi dene önce.

Şuanda ses gitti. Fakat eminim ki tekrardan aynı ses olacaktır. Olduğu anda pc'yi kapatıp o kabloyu deneyeceğim. Sonrasında buraya tekrardan ne olup bittiğini yazacağım. Yine başka önerisi fikri olan arkadaş yazarsa sevinirim. Teşekkürler.