İş Bankası, Profilo AVM'yi 425 Milyon TL'ye Satıyor!

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
1998 yılında açılan ve duayen sanayici Jak Kamhi’nin şirketi Profilo Sanayi tarafından işletilen Profilo Alışveriş Merkezi, satılığa çıkarıldı.
İSTANBUL- 1998 yılında açılan ve duayen sanayici Jak Kamhi’nin şirketi Profilo Sanayi tarafından işletilen Profilo Alışveriş Merkezi, satılığa çıkarıldı. Türkiye’nin en köklü alışveriş merkezlerinden biri olan Profilo Alışveriş Merkezi 425 Milyon TL'ye satılık.
1998 yılında açılan ve duayen sanayici Jak Kamhi’nin şirketi Profilo Sanayi tarafından işletilen Profilo Alışveriş Merkezi, son yıllarda bölgede açılan yeni alışveriş merkezleriyle rekabette zorlanmaya başlamıştı.
is-bankasi,-profilo-avm.jpg
Özellikle son birkaç yılda ziyaretçi trafiğinin azaldığı merkezde perakende mağazalarının sayısı azalmış, hatta bazı katlar ofise dönüştürülmüştü.
İş Bankası'nın web sitesinde Profilo AVM teklif usülü satılığa çıkarıldı. AVM için 425 Milyon TL isteniyor. İhaleye girmek için 8.5 Milyon TL teminat yatırılması gerekiyor.
Verilen bilgilere göre AVM'nin yüzde 71'i dolu durumda. AVM için 5 yıl önce Kamhi Ailesi 150 Mİlyon Dolar istiyordu.

ORTAĞINA KIZIP HİSSELERİ SATMIŞTI

Kamhi Ailesi, 2003 yılında da büyük bir satış yapmıştı. Alman ortak BSH ile yollarını ayıran Kamhiler; BSH Profilo’daki hisselerini ortağı yerine Deutsche Bank’a sattı. Kamhi’nin şirketteki yaklaşık yüzde 25’lik hissesini 159.2 milyon dolara satışıyla 8 yıllık ortaklık sona erdi.
Kısa bir süre önce oğlu Hayati Kamhi’nin intiharı ile sarsılar duayen sanayici Jak Kamhi, geçen yıl verdiği bir röportajda “Kuruluşlarımızın en önemli yöneticisi olan oğlum Hayati’nin hayatına son vermesinde BSH’nin Profilo Grubu’na ve tüm hissedarlarımıza verdiği zarardan duyduğu üzüntünün önemli bir payı olduğunu düşünüyorum” şeklinde ilginç bir değerlendirme yapmıştı.


Kaynak: Patronlardunyasi.com
 

KamtariR

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2019
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
2,697
Puanları
113
hey gidi profilo avm, güzel zamanlarımız geçti seninle.
 

KamtariR

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2019
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
2,697
Puanları
113
e tabiki. Profilo AVM ye çok yakın bir konumda çalıştım uzun zaman. Öğle aralarını hep orada değerlendirirdik. Sonra farklı bir konuma taşındık. Nostalji oldu.
 
Üst