büyük bir sistem özelliği derken nasıl birşey yani?Genellikle bir sistem dosyasını "başka bir program bu dosyayı kullanıyor" hatası olmadan silebiliyorsanız o sistem dosyasını bir uygulama kullanmıyor demektir yani sildiğiniz anda büyük bir sistem özelliğinin çalışmaması mümkün değil, geri dönüşüm kutusundanda geri yüklediniz zaten bir uygulama olursa hemen o dosyaya sorunsuz bir şekilde erişebilir diye düşünüyorum.
Microsoft Windows [Version 10.0.18362.267]
(c) 2019 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.
C:\WINDOWS\system32>sfc /scannow
Beginning system scan. This process will take some time.
Beginning verification phase of system scan.
Verification 83% complete.
örneğin, winlogon.exe(önemli birşey ama bilmiyorum) ve explorer.exe(masaüstünü yönetir) gibi gibibüyük bir sistem özelliği derken nasıl birşey yani?
bu nedir modum?Ürünü ve sorunu sahibine sormak ya da danışmak :
Kod:Microsoft Windows [Version 10.0.18362.267] (c) 2019 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır. C:\WINDOWS\system32>sfc /scannow Beginning system scan. This process will take some time. Beginning verification phase of system scan. Verification 83% complete.
Microsoft Windows [Version 10.0.18362.267]
(c) 2019 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.
C:\WINDOWS\system32>sfc /scannow
Beginning system scan. This process will take some time.
Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.
Windows Resource Protection did not **** any integrity violations.
C:\WINDOWS\system32>
sfc /scannow
kullanabilmek için yönetici olmalısınız diyor.Bağlantıdaki 3. maddeye bakabilirsin.
Bende sorun yokmuş mesela:
Kod:Microsoft Windows [Version 10.0.18362.267] (c) 2019 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır. C:\WINDOWS\system32>sfc /scannow Beginning system scan. This process will take some time. Beginning verification phase of system scan. Verification 100% complete. Windows Resource Protection did not **** any integrity violations. C:\WINDOWS\system32>
Arama kısmına cmd yazın ve sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın.
gelen komut satırına
yazın ve ENTER tuşuna basarak sistem dosyaları kontrol işlemini başlatın, bitmesini bekleyin.Kod:sfc /scannow
.dll adlı bir dosya sildiyseniz, DLL ler içinde bilgiler barındırır örneğin C# için FastColoredTextBox.dll var bununla programına daha güzel metin kutucukları ekleyebiliyorsun. Bazıları API olarakda adlandırılabilir. Bir program bu dosyaya erişmeye çalışınca, hata verir bulunamadı diye falan filan.birde sistem dosyasını sildiğimizde bilgisayar nasıl davranışlar sergiler?
Onun için programı yönetici olarak çalıştırmanız lazım. Klasik, sağ tıklayıp yönetici olarak başlat'a basın.birde sistem dosyasını sildiğimizde bilgisayar nasıl davranışlar sergiler?
Mesaj otomatik birleştirildi:
kullanabilmek için yönetici olmalısınız diyor.
kullanabilmek için yönetici olmalısınız diyor.
Arama kısmına cmd yazın ve sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın.
gelen komut satırına
...
Sistem dosyasını silemezsin bir kere hata verir sen directx filan silmişsindir.
Hayır hayla hata veriyor.Ekli dosyayı görüntüle 76732
Gelişmişe basarak kendine tam denetim özelliği verebilir, bu kadar basit.
Gelişmişden dosya sahipliğini aldım, başarılı bir şekilde dosya silebiliyorum şuanda.Hayır hayla hata veriyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu yolu çok denedim orda bile hata veriyor isterseniz deneyin.
yani kolay kolay silinmezGelişmişden dosya sahipliğini aldım, başarılı bir şekilde dosya silebiliyorum şuanda.
Manuel yani el ile olarak öyle, ama o dosyalara erişim isteyen bir virüs kendisini durduran birşey yok ise kesinlikle bir yol bulup o dosyalara erişecektiryani kolay kolay silinmez
teşekkürler. Birde sistem dosyaları silindiğinde pc nasıl tepkiler verir?Manuel yani el ile olarak öyle, ama o dosyalara erişim isteyen bir virüs kendisini durduran birşey yok ise kesinlikle bir yol bulup o dosyalara erişecektir
teşekkürler. Birde sistem dosyaları silindiğinde pc nasıl tepkiler verir?
.dll adlı bir dosya sildiyseniz, DLL ler içinde bilgiler barındırır örneğin C# için FastColoredTextBox.dll var bununla programına daha güzel metin kutucukları ekleyebiliyorsun. Bazıları API olarakda adlandırılabilir. Bir program bu dosyaya erişmeye çalışınca, hata verir bulunamadı diye falan filan.
.exe adlı bir dosya sildiyseniz, her sistem dosyasına göre farklılık gösterebilir. explorer.exe olmayınca ekrandaki duvar kağıdınız, başlangıç menünüz, masaüstü ikonlarınız vb. gider. Hepsinin ayrı bir özelliği var diyebilirim.
yönetici olarak çalıştırınca geri nasıl eski haline getireceğim?Onun için programı yönetici olarak çalıştırmanız lazım. Klasik, sağ tıklayıp yönetici olarak başlat'a basın.
Yönetici olarak çalıştırdığınızda, o program için yönetici olarak çalıştırırsınız(Kapatıncaya kadar program yönetici olur.). Kapatınca eski haline döner, eğer programın uyumluluk sekmesinden her zaman yönetici olarak çalıştırı seçmediyseniz ve sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmadıysanız program yönetici olarak açılmaz.yönetici olarak çalıştırınca geri nasıl eski haline getireceğim?
tamam yönetici olarak çalıştırdım ve taramayı yaptım hiçbir ihlal bulmadı diyor.Yönetici olarak çalıştırdığınızda, o program için yönetici olarak çalıştırırsınız(Kapatıncaya kadar program yönetici olur.). Kapatınca eski haline döner, eğer programın uyumluluk sekmesinden her zaman yönetici olarak çalıştırı seçmediyseniz ve sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmadıysanız program yönetici olarak açılmaz.