Windows 8.1 Pro Oyun Performansı Arttırma ?

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Arkadaşlar oyunlarda FPS artışı ve normal kullanımda hızlı bir sistem istiyorum neler yapabilirim acaba ? Görsel efektleri en iyi performansa alma harici neler yapılabilir detaylı şekilde ? Windows 8.1 Pro kullanıyorum.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Para harcamadan dediğin şey biraz zor ayrıca windows 10 kullanmanı tavsiye ederim.

Sistem iyi sadece program ile biraz daha hızlandırmak istiyorum. Windows 10'u kurduk gördük denedik 5 para etmez yarı yarıya performans düşüyor gerek yok kullanmaya.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Arkadaşlar oyunlarda FPS artışı ve normal kullanımda hızlı bir sistem istiyorum neler yapabilirim acaba ? Görsel efektleri en iyi performansa alma harici neler yapılabilir detaylı şekilde ? Windows 8.1 Pro kullanıyorum.
windows 8.1 experience veya windows 8.1 single language (8. sl daha iyi) kur

omer2402

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
14
1) Windows + R tuşuna bas ve sırasıyla temp %temp% prefetch recent yazıp açılan klasörleri temizle. Silinmeyenleri atla.
2) Bilgisayarımı aç C diskine sağ tıkla diski temizle de. Biraz sonra açılan yerde hepsine tik at tamama bas eğer sistem dosyalarını temizle seçeneği varsa ona bas. Ccleaner kullanabilirsin ayrı olarak.
3)Görev yöneticisineen gereksiz hizmetleri kapatıyorsun. Adobe Update google update veya skype falan kullanmadığın ne varsa.
4) Güç seçeneklerinden yüksek performansa alıp gelişmiş seçeneklerden işlemci performansı en düşük : 40 en fazla:95 olarak ayarla. Sistem soğutma ilkesi etkin olsun.
5) Masaüstüne sağ tıklayınca ekran kartınla ilgili bir seçenek varsa tıkla amd için mobily center nvidia için nvidia denetim masası falan oluyor. Gir ve performans için ayarları kendine göre ayarla.
6) Görev yöneticisinden başlangıç yerinde windows başlayınca açılacak uygulamalar var. Bunlar sistemi çok yorar ve pc nin geç açılmasına sebep olur. Sistem uygulamalari harici hepsini devre dışı bırak.
7) Oyunu yonetici olarak baslat ve arkaplan olabiliyorsa siyah olsun.
8) Oyunu açtıktan sonra alta al ve görev yöneticisinden oyuna sağ tıkla işlem önceliğini yüksek seç.
9) Format atma imkanın var ise windows 7 yada windows 10 oyun için en iyi sistemlerdir.