Kararsızlıkla Mücadele

Ağırİşsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Merhabalar,
Anneme hediye olarak telefon alma niyetindeyim. Seçenekler arasında kararsız kaldım. Sizlere sebeplerini yazayım:

Fiyat olarak 2300-4000 arası düşünüyorum. Hali hazırda Iphone 5S kullanıyor ancak telefon ufaktan yorulmaya başladı. Şükür zerre sıkıntısı çıkmadı ama gelişen teknoloji ve etrafındakilerden gördükleri yüzünden telefon yetersiz kalıyor. Kendisi en başta sosyal medya hastası. Haliyle bataryadan taviz verilemez :) Buna mukabil kamera kalitesi fazlasıyla önemli ve kamera bu kadar önemliyken o kadar çekip paylaşılan videoların duracağı bir hafıza lazım :) Annem günlük kullanıcı olacağı için başta işlemci olmak üzere belli başlı tavizler verilebilir. Min. 2300 TL belirleme sebebim kendimce F/P modeli bulduğum Mate 20 Lite. Onun altında düşündüğüm söylenemez. Ancak yeni çıkan P30 Lite ise neden bilmiyorum annemin aklında yer etmiş durumda. 3500 TL o telefona çok gibi gözüküyor. Açıkcası 3500 P30 Lite'a vermektense gidip Mate 10 Pro almak çok daha iyi veya 350 daha koyar S9 alırım gibi bir düşüncem var. Hem amiral gemisi hem de diğerlerine göre IP 68'i Corning Glass'ı derken yani mantıklı geliyor bana sağlamlık açısından. Hatta fazla vermektense S8+ almak da akıl karı olabilir. Xiaomi'de ise Redmi 7 128 GB'lik modeli düşünüyorum.

Yukarıdaki paragrafta saçmalık olan kısımlar var farkındayım ama beni düşünceye iten kısımlar şunlar:
- Mate 20 Lite ve P30 Lite'da FM Radyo olması, şaka gibi gelebilir ama gerçekten önemli bir konu :)
- Samsung'un garanti servisi malumunuz dillere destan, Huawei'nin servisi ise duyduklarıma göre Apple gibi kaliteli, Xiaomi servisi konusunda zerre bilgim yok.
- Kamerada OIS olması önem arz eder ama yok onun yerine başka teknoloji varsa bilmediğim/atladığım lütfen yazın, okutun, araştırayım.
- Kendim Samsung fanatiğiyim ama hakikaten pahallı ayrıca kişisel görüşüm Samsung alınacaksa amiral gemisi modeller alınmalı. F/P konusunda Huawei yada Xiaomi.
- Mate 10 Pro'da kulaklık girişi yok o yüzden düşündürüyor. Çözüm bulabilirseniz gözüm kapalı onu alırım. Mutlaka kulaklık girişi olacak.
- IP 68 sertifikası önemli çünkü 5S şükür sağlam ama başına gelmeyen kalmadı. Ayrıca ekran sağlamlığı konusunda Corning Glass gerçekten değer mi diye düşünüyorum.

En nihayetinde hangi telefonu alırsam alayım teknoloji farkından dolayı Iphone 5S üzerinde bir telefon olacak. Dediğim gibi en önemli konular; batarya, kamera, hafıza ve sağlamlık. Vaktinizi ayırıp değerlendirirseniz ve hiç yoktan 6-7 olan tercih sayısını 2'ye indirirseniz teşekkür ederim. Sizlere iyi pazarlar diliyorum. Teşekkür ederim.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
lg v30plus araştır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

huawei alacaksan p30 al şuan fiyat civarında en mantıklı olan cihaz.

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,124
Lg V30+ tam aradığın telefon. Tek eksiği ön kamera. Ama onun dışında kriterlerinize göre mükemmel.

Ağırİşsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
lg v30plus araştır.

huawei alacaksan p30 al şuan fiyat civarında en mantıklı olan cihaz.
P30 gerçekten güzel bir cihaz katılıyorum ama daha önce belirttiğim üzere bütçe sınırımı aşan bir cihaz.

Lg V30+ tam aradığın telefon. Tek eksiği ön kamera. Ama onun dışında kriterlerinize göre mükemmel.
Açıkcası 2 Defa LG kullandım ve dumura uğradım. Kullandığım modeller G3 ve G5. Ön yargılıyım denilebilir. Ancak önerinizi araştıracağım teşekkür ederim.

Son düzenleme:

HYÇ

Doçent
Reaksiyon puanı
573
Merhaba dostum. Sizin için en uygun fiyatlı tercih Samsung A50 modeli olur diye düşünüyorum. Bataryası gayet yeterli, ekranı çok iyi diyebilirim, hafızası arttırılabiliyor ve kamerası da pişman etmez. Özellikle ilk çıktığı zamanki videoları izlediyseniz kamerası biraz kötüydü ama son gelen güncelleme ile kamerada birçok iyileştirme yapıldı. Hatta bu iyileştirmelerden sonra dxomark incelemesi bile yapıldı, 83 puan aldı. Hindistan için gelen haziran güncellemesinde ise gece çekimi, ultra ağır çekim gibi özellikler eklendi, yakında Türkiye için de bu güncelleme gelecektir. Ön kamerası o fiyata çok iyi diyebilirim. Eğer kamera yetersiz gelirse de gcam gibi uygulamalarla daha iyi hale getirebilirsiniz. Sağlamlık için de youtubedan videoları izleyerek siz karar verin derim. Cam/plastik karışımı glastik denilen malzemeye göre oldukça sağlam olmuş izlediğim kadarıyla. Bir diğer sıkıntısı parmak izi okuyucusu yavaştı ilk çıktığı zaman, onu da güncelleme ile daha iyi hale getirmişler. Sahibinden gibi sitelerde 2200 liraya bulabileceğiniz bir model. Eğer daha pahalı/performanslı cihazlar bakacak olursanız Huawei P30 modeli de gayet iyi deniliyor. LG G7 modelini de önerebilirdim ama bataryası memnun etmeyebilirim, iyi bir batarya arıyorsanız yanlış tercih olacaktır. Huawei'nin Lite modellerine bakmanızı tavsiye etmem. Özellikle P30 Lite fiyatını hiç hak etmiyor. Lite modelleri genellikle çok kısılmış oluyor Huawei modellerinde. Xiaomi modellerine de bulaşmamakta fayda var. Neredeyse bütün cihazlarında sıkıntılar mevcut ve garanti servisleri genellikle merdiven altı olduğu için muhatap bulma sıkıntısı yaşanıyor. Ayrıca bol video çekiyorsanız Xiaomi oldukça kötü bu konuda, hem ses kalitesi hem de 60fps video kaydındaki eis kalitesizliği göze batacaktır. 5000 liraya sattıkları Mi 9 bile 60fps video çekiminde berbat diyeyim, gerisini size bırakayım. Eğer ekran konusunda büyük ekran tercihi yapmak isterseniz de 2900 lira civarında internette bulabileceğiniz Samsung A70 modeli de aklınızda bulunsun derim, A50 modelinden bir tık daha iyi ve biraz daha büyük boyuta sahip.

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,340
Bütçeyi arttır A70 al derim

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Bence de A70 alın. Dediğiniz kriterlerde birtek sağlamlığa uymayabilir. O da önemsiz bir kırılmaz cam ile kılıf aldınız mı A70 diğer kriterlerin hepsine uyuyor. 2900-3000 Tl'ye rahatlıkla bulabilirsiniz.

Ağırİşsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Merhaba dostum. Sizin için en uygun fiyatlı tercih Samsung A50 modeli olur diye düşünüyorum. Bataryası gayet yeterli, ekranı çok iyi diyebilirim, hafızası arttırılabiliyor ve kamerası da pişman etmez. Özellikle ilk çıktığı zamanki videoları izlediyseniz kamerası biraz kötüydü ama son gelen güncelleme ile kamerada birçok iyileştirme yapıldı. Hatta bu iyileştirmelerden sonra dxomark incelemesi bile yapıldı, 83 puan aldı. Hindistan için gelen haziran güncellemesinde ise gece çekimi, ultra ağır çekim gibi özellikler eklendi, yakında Türkiye için de bu güncelleme gelecektir. Ön kamerası o fiyata çok iyi diyebilirim. Eğer kamera yetersiz gelirse de gcam gibi uygulamalarla daha iyi hale getirebilirsiniz. Sağlamlık için de youtubedan videoları izleyerek siz karar verin derim. Cam/plastik karışımı glastik denilen malzemeye göre oldukça sağlam olmuş izlediğim kadarıyla. Bir diğer sıkıntısı parmak izi okuyucusu yavaştı ilk çıktığı zaman, onu da güncelleme ile daha iyi hale getirmişler. Sahibinden gibi sitelerde 2200 liraya bulabileceğiniz bir model. Eğer daha pahalı/performanslı cihazlar bakacak olursanız Huawei P30 modeli de gayet iyi deniliyor. LG G7 modelini de önerebilirdim ama bataryası memnun etmeyebilirim, iyi bir batarya arıyorsanız yanlış tercih olacaktır. Huawei'nin Lite modellerine bakmanızı tavsiye etmem. Özellikle P30 Lite fiyatını hiç hak etmiyor. Lite modelleri genellikle çok kısılmış oluyor Huawei modellerinde. Xiaomi modellerine de bulaşmamakta fayda var. Neredeyse bütün cihazlarında sıkıntılar mevcut ve garanti servisleri genellikle merdiven altı olduğu için muhatap bulma sıkıntısı yaşanıyor. Ayrıca bol video çekiyorsanız Xiaomi oldukça kötü bu konuda, hem ses kalitesi hem de 60fps video kaydındaki eis kalitesizliği göze batacaktır. 5000 liraya sattıkları Mi 9 bile 60fps video çekiminde berbat diyeyim, gerisini size bırakayım. Eğer ekran konusunda büyük ekran tercihi yapmak isterseniz de 2900 lira civarında internette bulabileceğiniz Samsung A70 modeli de aklınızda bulunsun derim, A50 modelinden bir tık daha iyi ve biraz daha büyük boyuta sahip.
Önerileriniz için teşekkür ederim. Xiaomi için malum hep f/p cihazları dendi. Kalitesinden bahsedildi. En nihayetinde Türkiye'de de resmi olarak açıldıkları için de ben de ciddiye almaya başladım açıkcası. Ancak kamera performansı özellikle video kalitesi kötüyse direkt düşüncemden çıkartırım.

Bu arada Samsung'da A50-A70 tarzında orta-üst seviye düşünmüyorum. Hatta A50 denilen model bildiğiniz A7 2018 modelinin aynısı. Yeni jenerasyondan kaynaklı farklar var. A70 ise gerçekten çok büyük. Bir kez daha P30'un harika olduğuna katılıyorum ve fiyatının da sınırlarıma uymadığını belirtmek istiyorum.

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,124
Önerileriniz için teşekkür ederim. Xiaomi için malum hep f/p cihazları dendi. Kalitesinden bahsedildi. En nihayetinde Türkiye'de de resmi olarak açıldıkları için de ben de ciddiye almaya başladım açıkcası. Ancak kamera performansı özellikle video kalitesi kötüyse direkt düşüncemden çıkartırım.

Bu arada Samsung'da A50-A70 tarzında orta-üst seviye düşünmüyorum. Hatta A50 denilen model bildiğiniz A7 2018 modelinin aynısı. Yeni jenerasyondan kaynaklı farklar var. A70 ise gerçekten çok büyük. Bir kez daha P30'un harika olduğuna katılıyorum ve fiyatının da sınırlarıma uymadığını belirtmek istiyorum.

V30+ kaldı o zaman geriye

HYÇ

Doçent
Reaksiyon puanı
573

A50 ile A7 2018 arasında çok fark var ama karar sizin, iyi şanslar

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
P30 lite almayın (o fiyata değmez diye düşünüyorum)
Mate 10 pro almayın(Güncelleme açısından eskidiğini düşünüyorum)
Redmi hakkında fikrim yok.
S9 güzel ancak bataryanın birkaç ay sonra çabuk tükendiği söyleniyor(one ui kaynaklı olduğunu düşünüyorum)

Ağırİşsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
P30 lite almayın (o fiyata değmez diye düşünüyorum)
Mate 10 pro almayın(Güncelleme açısından eskidiğini düşünüyorum)
Redmi hakkında fikrim yok.
S9 güzel ancak bataryanın birkaç ay sonra çabuk tükendiği söyleniyor(one ui kaynaklı olduğunu düşünüyorum)
P30 Lite ile ilgili görüşünüze ben de katılıyorum. O telefon için gerçekten uçuk fiyat.
Mate 10 Pro güncelleme açısından ne gibi sorunlar doğurdu/doğurabilir ? Günlük bir kullanıcı için işlemcisiymiş, güncelleme ömrü vs. bana üzerinde durulmayacak konular gibi geliyor. Huawei Mate serisinde telefonun yazılımsal ve donanımsal performansına direkt etki edecek güncellemeler sunuyor mu ? Genelde emoji desteği, geliştirilmiş kullanıcı arayüzü deneyimi, batarya performansında %10'luk artış, güvenliğin arttırılması vb. gibi özellikler sunuyorlar güncellemelerde. Ben mi yanlış biliyorum/düşünüyorum ?
S9'u kuzenim kullandı 1 sene sonrasında Note 9'a geçti. Kullanım süresince hiç sıkıntı yaşamadığını söyledi batarya konusunda.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Mate 10 Pro güncelleme açısından ne gibi sorunlar doğurdu/doğurabilir ? Günlük bir kullanıcı için işlemcisiymiş, güncelleme ömrü vs. bana üzerinde durulmayacak konular gibi geliyor. Huawei Mate serisinde telefonun yazılımsal ve donanımsal performansına direkt etki edecek güncellemeler sunuyor mu ? Genelde emoji desteği, geliştirilmiş kullanıcı arayüzü deneyimi, batarya performansında %10'luk artış, güvenliğin arttırılması vb. gibi özellikler sunuyorlar güncellemelerde. Ben mi yanlış biliyorum/düşünüyorum ?
Haklısınız ancak yakında mate 30 serisi gibi güçlü seri gelecektir yani 2 senelik cihaz olduğu için mate 10 pro’nun güncelleme almama riski de var..(hala güçlü bir işlemcisi var tabii ki ama işte..)onu almak yerine daha yeni cihazlara yönelip p30 almak hem uzun süreli kullanım için hem de güncel cihaz kullanım için önemli..(kişisel görüş)

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
4000 civarına S9 ve P20 Pro bulunur ama bütçeni o kadar zorlamak yerine G7 almanı tavsiye ederim. İşlemcisi iki cihazdan da iyi fiyatına göre. G7’nin yanına bi tane de 10000’lik powerbank aldın mı işi çözersin.

Son düzenleme:

Ağırİşsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Haklısınız ancak yakında mate 30 serisi gibi güçlü seri gelecektir yani 2 senelik cihaz olduğu için mate 10 pro’nun güncelleme almama riski de var..(hala güçlü bir işlemcisi var tabii ki ama işte..)onu almak yerine daha yeni cihazlara yönelip p30 almak hem uzun süreli kullanım için hem de güncel cihaz kullanım için önemli..(kişisel görüş)
Doğru dediniz. Ağustos gibi tanıtılıp en geç ekim ayında satışa başlayacağını okumuştum. Ne yalan söyleyeyim Mate 30 çıktıktan sonra da gidip 3500 olan telefon 3000'e veya altına bir fiyata düşerse bir damacana soğuk su içerim artık. Güncellik açısından da Huawei de bildiğim kadarıyla Samsung gibi 2 güncelleme atıp bitiriyor diye biliyorum. Bak şimdi olmadı bu ya :)

4000 civarına S9 ve P20 Pro bulunur ama bütçeni o kadar zorlamak yerine G7 almanı tavsiye ederim. İşlemcisi iki cihazdan da iyi fiyatına göre. G7’nin yanına bi tane de 10000’lik powerbank aldın mı işi çözersin.
Bütçe sıkıntım yok aslında 4000 TL sınır belirlemiş olmamın sebebi kendime ekran kartı almaya niyetliyim. O kadar ter akıtmışken kendimi görmezsem olmaz :P

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Galaxy S9 un pili kötü önermem (oreo da idare ederdi pie da rezalet oldu.) 3 saat ekran süresini zor alıyordu.(pie dan sonra)

EMRE YONAT

Dekan
Reaksiyon puanı
5,459
Son düzenleme: