Asus Phoenix Rtx 2060 Ekran Kartım Sizce Fazla Mı Isınıyor?

hiddengems4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5 gün önce topladığım bilgisayarımda ekran kartım %100 yükte kasa fanlarını %90 hızda çalıştırmama rağmen oyunlarda 77-78 derecede maksimum 80 derecede çalıştığını tespit ettim. Asusun tek fanlı bir modelini uygun olduğundan tercih ettim. Kasanın önünde 3 adet hava çeken arkasında ise 1 adet kasa içindeki havayı dışarı atan fan var. Malum temmuz ayındayız 35 derece hava sıcaklığında bu değerler normal midir karta bir zarar verir mi? Boştayken 31-32 dereceleri görüyor kart.

Reaksiyon puanı
191
Benim 3 fanlı strix 1060, tam yükte %50-55 civarı fan hızına ulaşıyordu, o da hava henüz ılık iken. Bu sıcakta, tek fanla, o kadar soğutabilmesi normaldir.

Afterburner'dan fan eğrisini biraz değiştirmenizi öneririm aslında. %100'e karşılık 80 dereceyi ayarlarsanız fan biraz daha hızlı çalışıp ekran kartını daha fazla soğutacaktır. Ses sorun olmuyorsa, ekran kartının ömrünü uzatmak için yapılabilir.

hiddengems4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim 3 fanlı strix 1060, tam yükte %50-55 civarı fan hızına ulaşıyordu, o da hava henüz ılık iken. Bu sıcakta, tek fanla, o kadar soğutabilmesi normaldir.

Afterburner'dan fan eğrisini biraz değiştirmenizi öneririm aslında. %100'e karşılık 80 dereceyi ayarlarsanız fan biraz daha hızlı çalışıp ekran kartını daha fazla soğutacaktır. Ses sorun olmuyorsa, ekran kartının ömrünü uzatmak için yapılabilir.
Ses sorun değil kaliteli iyi bir kulaklığım var. Ancak asus gpu tweak 2 kullanıyorum msi afterburner hiç kullanmadım bilmiyorum.

Reaksiyon puanı
191
@hiddengems4 GPU Tweak yerine Afterburner kullanmanızı öneririm. Emin konuşmayayım fakat, reddit'de birkaç yerde okuduğum kadarıyla GPU Tweak pek önerilmiyordu. Afterburner zaten çok yaygın kullanılan, kaliteli bir program.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Cihazın kasası nedir?