Ekran kartımı yanlışlıkla kaldırdım ve artık gözükmüyor ne yapmam gerek

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
wddm de mi yazmıyor ?

insanimsi

Profesör
Reaksiyon puanı
450

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
reis alakasız bir mesaj atmışsın o görev yöneticisinde gözükmüyor diyor

Cevaba gelelim
Arkadaşım ilk önce o cpu wifi bellek vb yazan enlemesine bir satır var ya girişte işte o sarırın bulunduğu yere sağ tık yap sonra gpu yu seç
Bahsettiğim ekran bu ekran
ekran kartı denen şeyi görmüyor filan ne bilym ekran kartı olduğundan haberi yok bir yerden elektrik geliyor şeklinde neyse sen anladın onu bunu da sadece driver booster yapabilir başka hiçbir uygulama yapamaz .

detanaoq

Asistan
Reaksiyon puanı
71
ekran kartı denen şeyi görmüyor filan ne bilym ekran kartı olduğundan haberi yok bir yerden elektrik geliyor şeklinde neyse sen anladın onu bunu da sadece driver booster yapabilir başka hiçbir uygulama yapamaz .
windows update ile daha düzgün bulup yüklüyor o saçma program parazitten başka bir şey değil...

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
Aygıt Yöneticisi-Görüntü Bağdaştırıcılarından kartı bul. Sağ tıkla özellikler de.
3 seçeneğe gel ve donanım kimliğine tıkla. Çıkan kimliği Google üzerinde arat ve sürücüyü ona göre indir.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Herkes onu kullanıyor zaten, ilk kez bu forumda böylelerini gördüm.
Bu forumda Driver Booster'ı şiddetle öneren bir başka üye daha yok!
Herkes onu kullanıyor diyorsun ama programa güvenmeyenlerin tepkileriyle karşılaşıyorsun. Demek ki herkes kullanmıyor. Ayrıca, Malwarebytes bu programı potansiyel istenmeyen program (PUP) olarak değerlendiriyor ve kurulumuna bile izin vermiyor.

Reaksiyon puanı
76
Ekran karını çıkarıp takarsan olurdu aslında ama bu usb olmadığı için tavsiye etmem :P

detanaoq

Asistan
Reaksiyon puanı
71
virüs demişsin ama driver booster diyor yani program virüssüz
sonuçlar ortada 2 farklı sitede virüs de değil trojan deniyor... testler ortada...
73873
Screenshot_2019-06-29_01:41:18.png

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
virüs demişsin ama driver booster diyor yani program virüssüz
Ama diğerleri IObitDriverBooster diyor.
Malwarebytes bu programı potansiyel istenmeyen program (PUP) olarak değerlendiriyor ve kurulumuna bile izin vermiyor.
Potansiyel istenmeyen program (PUP) tanımına biraz açıklık getirelim o zaman. :)
Potansiyel istenmeyen program demek istenmeyen türden olabilecek herhangi bir programı belirtir; peki ne tür programlardır bunlar: reklam yazılımı (adware) içeren, araç çubukları (ask toolbar, Babylon toolbar gibi) yükleyen veya diğer belirsiz nesnelere (şüpheli kodlara) sahip programlardır.
Nitekim bu türden olabilecek programlar, birer virüs, birer truva atı, birer exploit veya casus yazılım gibi yüksek risk içermezler ve bunların tespiti ancak bu alanda geliştirilen yazılımlarca yapılabilir. Viristotal'deki sonuçlarda yer alan Malwarebytes ve Dr.Web'in tespitleri bu bağlamda göz ardı edilemez.

Reaksiyon puanı
76
Ulan bende de var Driver Booster? ben de hep ondan yaparım güncellemelerimi. Ne yapsam silebilirim virüsü?!

Reaksiyon puanı
76
73896

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu programı regeditte arattığımda acayip kayıtlar çıktı yardım edin laaaa

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Reaksiyon puanı
76
Revo Uninstaller FREEWARE ile (Advanced modunu kullanarak regedit ve diğer tüm konum girdilerini yok etmek için) onu kaldırabilirsin. Sonra bilgisayarı baştan başlatırsın. :)
Peki indirdiği driver'larda sıkıntı yoktur değil mi? Ben sürekli her hafta aratır indirirdim. Hatta bilgisayar performansını arttırdığına bile şahit oldum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Revo Uninstaller FREEWARE ile (Kaldır (sil) işlemi sırasında Advanced modunu kullanarak regedit ve diğer tüm konum girdilerini yok etmek için) onu kaldırabilirsin. Sonra bilgisayarı baştan başlatırsın. :)
Attığınız programa tamamen güvenebilir miyim?

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Peki indirdiği driver'larda sıkıntı yoktur değil mi? Ben sürekli her hafta aratır indirirdim. Hatta bilgisayar performansını arttırdığına bile şahit oldum
Sorun yaşamadım diyorsan, kullanmaya devam edebilirsin. Ama uzun vadede genelde sıkıntı yaşatan bir program ve yabancı forumlarda da driver indirme ve güncellemeleri için bu gibi programlar pek önerilmiyor. Önceden kurulum sırasında tarayıcıya müdahale ediyordu, bazen farklı sayfalar, reklamlar açılıyordu. Bu gibi şeyler halen var mı, şimdiki son durumu bilmiyorum. :)

Attığınız programa tamamen güvenebilir miyim?
Evet, bu işin ehli sayılır.

Reaksiyon puanı
76
Sorun yaşamadım diyorsan, kullanmaya devam edebilirsin. Ama uzun vadede genelde sıkıntı yaşatan bir program ve yabancı forumlarda da driver indirme ve güncellemeleri için bu gibi programlar pek önerilmiyor. Önceden kurulum sırasında tarayıcıya müdahale ediyordu, bazen farklı sayfalar, reklamlar açılıyordu. Bu gibi şeyler halen var mı, şimdiki son durumu bilmiyorum. :)

Evet, bu işin ehli sayılır.
Hocam ben direkt program kaldırdan kaldırmıştım driver booster'ı fakat sanırım şu an regeditte hala kalıntıları çökmüş vaziyette. Nasıl silerim ki yüklediğim Revo Uninstaller ile

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Hocam ben direkt program kaldırdan kaldırmıştım driver booster'ı fakat sanırım şu an regeditte hala kalıntıları çökmüş vaziyette. Nasıl silerim ki yüklediğim Revo Uninstaller ile
Driver Booster'ı sitesinden indirip tekrar kurduktan sonra RevoUninstaller'ı açıp onu kaldırmayı deneyebilirsin.