Endoskopi yaptıranlar buyursun

Mate40pro

Doçent
Reaksiyon puanı
148
Merbabalar dostlar

Bu konu hakkında bir konum vardı ama yeterli ve düzgün bilgi alamadım..
Benim bir yakınım endoskopi olacak yaşı 18 19 bu endoskopi videoları izlemiş herhalde 1 2 hasta öğürüp kusuyormuş 2 3 yorum da okumuş biryerlerden yaptırmayın korkunç birşey zart zurt demişler. Narkoz da yokmuş herhalde sakinleştirici ve boğazın bir sprey sıkıyorlarmış öyle yapıyorlarmış. Bunun doğrusu nedir yani korkulacak gerçekten birşeyi varmı

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Kız arkadaşım yaptırmıştı, korkulacak hiç bir şeyi yok. Yarı anestezi yapıyorlar yani hiç bişey hissetmiyorsun yarı baygın haldesin ama denilenleri duyuyorsun ve en önemlisi yutkun dedikleri zaman yutkunuyorsun. Gerisi zaten hayal meyal oluyormuş. Mide bulantısı ve kusma belki narkoz etkisiyle olur ama çoğu kişide olan bişey değildir.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ben endoskopi yaptırdım. İzah etti doktor ama hortum boğazımdan geçmeyeceğini söylediğim için o zaman anestesi ile uyutacağız dediler ve kabul ettim. endoskopi anını narkoz etkisi ile bilmem mümkün değil. Narkozun etkisi geçince baş ağrısı ve mide bulantısı ile istifra yaşadım. Oda vücuda giren anestesi yüzünden. Sonradan hiç bir şey olmamış gibi kalkıp gittim.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Hiçbi şey hissetmiyorsun. Boşuna narkoz yemeyin. Boğazın sprey ile kütük gibi oluyor. Sadece hortumu ,midenle ,gırtlağın arasında tıkaç gibi hissediyorsun. Ne bulantı,ne öğürme hiçbi şey olmuyor.

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
Anestezi veya sedasyon mutlaka uygulanır. İçeri girerken çok fazla bir şey hissetmezsin. Korkulacak bir durum yok. Sağlık için. Biyopsi yapılmıyor, şükret.

Mate40pro

Doçent
Reaksiyon puanı
148
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ben endoskopi yaptırdım. İzah etti doktor ama hortum boğazımdan geçmeyeceğini söylediğim için o zaman anestesi ile uyutacağız dediler ve kabul ettim. endoskopi anını narkoz etkisi ile bilmem mümkün değil. Narkozun etkisi geçince baş ağrısı ve mide bulantısı ile istifra yaşadım. Oda vücuda giren anestesi yüzünden. Sonradan hiç bir şey olmamış gibi kalkıp gittim.
Peki devlet mi özel mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiçbi şey hissetmiyorsun. Boşuna narkoz yemeyin. Boğazın sprey ile kütük gibi oluyor. Sadece hortumu ,midenle ,gırtlağın arasında tıkaç gibi hissediyorsun. Ne bulantı,ne öğürme hiçbi şey olmuyor.
Yorumlarınız için sağolun bana da aynısını dediler aslında doktorlar damar yoluyla sakinleştirici veriyorlarmış yarı baygın boğazına da bi sprey oldu bitti

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Hiç baygın bile olmadım. Sakinleştirici falanda almadım. Hiç çekinmeyin yani. Çok basit bi olay. :)

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Peki devlet mi özel mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yorumlarınız için sağolun bana da aynısını dediler aslında doktorlar damar yoluyla sakinleştirici veriyorlarmış yarı baygın boğazına da bi sprey oldu bitti
Devlet yani üniversite hastanesinde