Cpu kullanımı azaltmak

cgtyygt1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarıma bir ekran kartı alıp Ram takviyesi yapsam cpu kullanımı azalırmı?

Sistem özellikleri
-AMD athlox x64 dual core processor 5600+
-2 gb ddr2 Ram
--Biostar N68SA-M2S
-320 GB hdd

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Bilgisayarınıza ekran kartı alırsanız cpu kullanımı azalmaz.
Lakin ancak Cuda veya opencl gibi ekran kartı tabanlı paralel işlem yapan bir mimari kullanıyorsanız ki bu soruyu sorduğunuza göre kullanmıyorsunuz.
Ram takviyesi de cpu kullanımını azaltmaz.
Lakin ram'iniz çok düşük, ram takviyesi yapma imkanınız varsa yapın gerçi ddr2 ram bulmakta zorlanırsınız sanıyorum.
ayrıca zaten ekran kartı da alamazsınız çünkü bilgisayarınıza ait anakart çok eski olduğu için artık ona uygun ekran kartı yıllardır üretilmiyor, başka birinden anakarta uyumlu eski model ikinci el bir ekran kartı bulmanız lazım.
o yüzden yani bence imkanınız varsa yeni bir bilgisayar alın, sisteminiz oldukça geri kalmış gözüküyor.

cgtyygt1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarınıza ekran kartı alırsanız cpu kullanımı azalmaz.
Lakin ancak Cuda veya opencl gibi ekran kartı tabanlı paralel işlem yapan bir mimari kullanıyorsanız ki bu soruyu sorduğunuza göre kullanmıyorsunuz.
Ram takviyesi de cpu kullanımını azaltmaz.
Lakin ram'iniz çok düşük, ram takviyesi yapma imkanınız varsa yapın gerçi ddr2 ram bulmakta zorlanırsınız sanıyorum.
ayrıca zaten ekran kartı da alamazsınız çünkü bilgisayarınıza ait anakart çok eski olduğu için artık ona uygun ekran kartı yıllardır üretilmiyor, başka birinden anakarta uyumlu eski model ikinci el bir ekran kartı bulmanız lazım.
o yüzden yani bence imkanınız varsa yeni bir bilgisayar alın, sisteminiz oldukça geri kalmış gözüküyor.
Bilgisayar köyde duruyordu ihtiyacım olduğu için almıştım yapabileceğim tek şey ramini yükseltmek mi olur

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Rami toplam 4 gb yapın. Faydası olur.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Bende de Athlon 64 X2 215 2GB DDR2 RAM ve Dahili Radeon 2100 sistem vardı. Windows 10'a geçince İşlemci kullanımı %90 inmiyordu çözümünü bulamadım yerine yenisini aldım.
Bence boş yere masraf yapmayın imkanınız varsa yenisini alıp geçin.

Enes HCKYL

Doçent
Reaksiyon puanı
222
Bilgisayarıma bir ekran kartı alıp Ram takviyesi yapsam cpu kullanımı azalırmı?

Sistem özellikleri
-AMD athlox x64 dual core processor 5600+
-2 gb ddr2 Ram
--Biostar N68SA-M2S
-320 GB hdd
Ram takman performansı arttırır ama işlemciyi pek etkilemez benim önerim 2.el olarak letgo dan ram almandan yanadır (eğer şanslıysan brnim gibi 2x2 800mhz ddr2 ramleri 30tl ye bulabilirsin:D )