Sadece İnternette Dolaşarak Virüs Kapma İhtimali?

-Master

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Merak ettiğim bir konu. Örneğin Windows XP gibi desteği Microsoft tarafından resmi olarak bitmiş bir işletim sisteminde sadece internette bilinen belli, sitelere girerek (google, sdn vs.) virüs kapma, şifrelerin çalınma gibi bir ihtimal var mı? Sanal Bilgisayar üzerine Kaspersky Total Security kurduk diyelim ve hiçbir indirme yapmayıp sadece belli, bilinen sitelere girerek virüs kapma ihtimali var mı?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Bilindik sitelerden,bi sorun olmaz.

Reaksiyon puanı
5,164
Merak ettiğim bir konu. Örneğin Windows XP gibi desteği Microsoft tarafından resmi olarak bitmiş bir işletim sisteminde sadece internette bilinen belli, sitelere girerek (google, sdn vs.) virüs kapma, şifrelerin çalınma gibi bir ihtimal var mı? Sanal Bilgisayar üzerine Kaspersky Total Security kurduk diyelim ve hiçbir indirme yapmayıp sadece belli, bilinen sitelere girerek virüs kapma ihtimali var mı?
Virüs ayrı şey virüsün çözümü antivirüs ancak bu tarz sistemleri kullanmak bile doğrudan açık. Hiçbir şey yapmasanız bile toplu fidye saldırısı yeme yada ddos saldırısında kullanılma ihtimaliniz çok yüksek...

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Dediklerinden çıkmazsan virüs kapma ihtimalin düşük.

-Master

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Virüs ayrı şey virüsün çözümü antivirüs ancak bu tarz sistemleri kullanmak bile doğrudan açık. Hiçbir şey yapmasanız bile toplu fidye saldırısı yeme yada ddos saldırısında kullanılma ihtimaliniz çok yüksek...
Ddos, fidye saldırısı derken? Bunların zararı ne olabilir en fazla, zaten arada nostalji amaçlı kullanıyorum sanal pc nasıl bulunabilir ki?

Reaksiyon puanı
0
Ben hala Xp kullanıyorum bilgisayarımda. Şifre çalınması filan mümkün mü? Nasıl oluyor o?

marko_despair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Çok saçma sitelere girmezsen sıkıntı çıkmaz

Reaksiyon puanı
5,164
Ddos, fidye saldırısı derken? Bunların zararı ne olabilir en fazla, zaten arada nostalji amaçlı kullanıyorum sanal pc nasıl bulunabilir ki?
Bu kaçıncı konu daha nasıl anlatabilirim ki? Windows açıkları söz konusu olduğunda eski windows sürümu bulunan daha doğru ifadeyle açık bulunan windows sürümüne sahip olan herkes risk altına giriyor. Eğer sanal makine kullanıyorsanız ve sanal makinenizde önemli dosylar saklamıyorsanız bir tek fidyeden etkilenmeyebilirsiniz o kadar. Onun dışında sizi aracı olarak kullanıp yasal anlamda sizin adınıza suç işleyebilir yada ddios saldırısında aracı olarak kullananilir. Botnet dediğimiz yapılar senin gibi ne olabilir ki mantığı .