İş görüşmelerinde ilk 6 saniye çok önemli

Yataghan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Türkiye İş Kurumu (İşkur) Samsun İl Müdürü Öztekin Kaşukci, �İş görüşmelerinde işveren üzerinde ilk 6 saniyede bırakılan etki, o işi almada büyük rol oynuyor� dedi.

Kaşukci, iş arayan pek çok kişinin iş arama becerileri konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığını söyledi.

İş ararken sahip olunan nitelikler kadar, kişilik olarak karşı taraf üzerinde bırakılacak etkinin de son derece önemli olduğunu belirten Kaşukci, pek çok kişinin henüz CV hazırlamayı dahi bilmediğini ifade etti.

Kişilerin kendilerini anlatamadıklarını, bu nedenle yazılı anlatmak istediklerini, böyle olunca da CV'de pek çok bilgiye yer verdiklerini kaydeden Kaşukci, iyi hazınlanmayan bir CV'nin işveren tarafından ciddiye alınmayacağı uyarısında bulundu.

Kaşukci, iş arayanların ilk adım olarak iyi bir CV hazırlamakla işe başlamaları gerektiğine dikkati çekti.

İŞ GÖRÜŞMELERİNDE İLK 6 SANİYE

İş görüşmelerinde işveren üzerinde bırakılacak etkinin, diğer iş başvurusunda bulunanları geride bırakarak o işi almada önemli rol oynayacağını vurgulayan Kaşukci, bunun için iş arama becerilerinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Tokalaşmadan oturmaya, sorulan sorulara verilen yanıttan, gözle temas kurmaya kadar beden dilinin ve kişinin kendini ifade etmesinin önem olduğunu anlatan Kaşukci, şunları söyledi:

"İş görüşmelerinde işveren üzerinde ilk 6 saniyede bırakılan etki, o işi almada büyük rol oynuyor. Bunun için kişinin iş ararken, iş görüşmesine giderken hangi renk takım elbise giyeceğinden, orada nasıl bir etki bırakacağına kadar ayrıntılara dikkat etmesi gerekiyor. Bunun için de iş arama becerileri konusunda kendisini yetiştirmiş olması şart. Biz İşkur olarak bu konuda da hizmet sunuyoruz."

İşkur Samsun İl Müdürlüğü bünyesinde İş ve Meslek Danışma Merkezi bulunduğunu, burada uzmanlar tarafından gerekli bilgilerin verildiğinin altını çizen Kaşukci, meslek seçimi için de gerekli danışma hizmetlerinin bu merkezlerde alınabileceğini kaydetti.

kaynak

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bunu her kim öne sürdüyse saçmalamış, ne yani ilk 6 sn de ne yaptın yaptın ondan sonrası Allah kerim mi yani? Koca kurumun söylediği şeye bak ya. Önyargının daniskası...

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
doğru önyargı ilk 6 saniyede oluşuyor ve 20. sanyeye kadar gelişiyor. sonra ona göre bilinçaltı etkisiyle sana sualler soruyolar. ondan dış görünüm ve selamlaşma safhaları çok etkili görüşmelerde.

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bunu her kim öne sürdüyse saçmalamış, ne yani ilk 6 sn de ne yaptın yaptın ondan sonrası Allah kerim mi yani? Koca kurumun söylediği şeye bak ya. Önyargının daniskası...

"Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur…" (Albert Einstein)

6. sn bunun yeterli bir süre söylenenleri gözardı etmeyiniz bu işte profesyonel olmuş insanlar ile karşılasınca daha da anlarsınız olayın boyutlarını

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu işte profesyonel olsalardı adamın ilk 6 saniyede ne yaptığına falan bakmak yerine işe alınacak her kimse ne kadar faydalı olabilir diye düşünürlerdi. Edison ampülü bulmadan önce ne icat etmiş bileniniz var mı? Peki Edison ampülü bulmasaydı biz Edison diye bini tanıyacak mıydık? Şimdi düşünüyorum da Edison yaşasa bu adamların karşısına çıksa oldu ya ilk 6 saniye çok kötü geçti adamlar ilk izlenimi beğenmedi... Ama Edison bu adamlara Ben ampul diye bişey bulucam Dünyanız aydınlanacak dese? Bu adamlar da profesyonel ya; ilk 6sn ye ye bakıp hıhh senden bi mok olmaz dese haklılar mı yani???

turabkorkmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bazen cep telle konusuyorum.bir bakiyorum daha 6 sn bile olmamıs.uzun bir zaman bencede

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ne yazıkki doğamız gereği tüm insanlar bu şekilde hareket ediyor ilk izlenim her zaman önemlidir dediğiniz gibi işe al beğenmezsen çıkar mantığı zaman kaybı olarak değerlendiriliyor ki o yüzden ilk izlenim kişilik ile ilgili daha objektif veriler alabilmek için değerlendirliyor o yüzden ben yinede dikkat derim.

Edison örneği içinde sormuşlar ampülü yapana kadar 200 hata yapmışsın oda ampul yapamamanın 200 yolunu buldum diye pişkinlik yapmış.Bugün edison yaşasaydı da 200 örneğe varamadan kovmazlarmıydı yine tanıyamazdık ki ayrıca edison örneği çok uç bir örnek şuan ki iş hayatında insanların işçilerden istedikleri belli o yüzden ona uygun vasfı genel itibariyle belirlemeye çalışıyor ki bunda da ilk izlenim çok önemli..

Olaya duygusal yaklaşmamak lazım.

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
şahsen son 6 saniye de önemli :innocent:

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Başı sonu yok hepsi önemli :)