9700k için f/p anakart tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rakuy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
bütçem max 1500tl aklımda msi mpg z390 gaming edge ac var siyah rengin baskın azınlıkta da beyaz olmasını istiyorum anakartım şimdiden teşekkürler

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
gigabyte z390 aorus modeli çok hoşuma gitti daha önce gigabyte anakart kullanmıştım bir kere servise gitmedim üstündeki o yanan sarı ledleri beyaz yapabilirmiyim sarı ledler berbat duruyor bana göre
Rengi değişiyor diye biliyorum. İkinci ürünü yanlışlıkla Asus koymuşum MSI koyacaktım ona da bakmanızı tavsiye ederim hatta öncelik olarak Gaming Pro modelini önerebilirim.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Aorus tavsiye ederim ben.

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Daha önce gigabyte anakart kullandım taş gibiydi 1480 tl hb de şuan kdv indirimde 1200 e falan alabilirim diye düşünüyorum msın gaming pro ac modeli daha pahalı beni üzmez sanırım gigabyte o ledleri beyaz yapabileceğimden emin olsam kesin gigabyte

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Gigabyte, malzeme kalitesi ve soğutma konusunda çok başarılı lakin ben BIOS yazılımı ve kendi sunduğu yazılımları bek beğenmiyorum MSI'a göre geride kalıyor o konuda.

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Gigabyte, malzeme kalitesi ve soğutma konusunda çok başarılı lakin ben BIOS yazılımı ve kendi sunduğu yazılımları bek beğenmiyorum MSI'a göre geride kalıyor o konuda.
biraz daha açarmısınız yazılım konusunda ne tür sıkıntı yaşarım benim tek beklentim kalitesi ve istediğim frekansta işlemciyi kullanabilmem sistem bileşenlerimide yazayım buraya;
işlemci:i7 9700k
sıvı soğutma:corsair h115i pro rgb
güç kaynağı:corsair hx750i platinium
anakart: karar aşamasında
ram:corsair vengeance rgb pro 3200 mhz 2x8 gb
ekran kartı: msı armor gtx 1070ti
kasa:nzxt h500i black
depolama:seagate 2 tb hdd/ ilerde m2 ssd alınacak

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
biraz daha açarmısınız yazılım konusunda ne tür sıkıntı yaşarım benim tek beklentim kalitesi ve istediğim frekansta işlemciyi kullanabilmem sistem bileşenlerimide yazayım buraya;
işlemci:i7 9700k
sıvı soğutma:corsair h115i pro rgb
güç kaynağı:corsair hx750i platinium
anakart: karar aşamasında
ram:corsair vengeance rgb pro 3200 mhz 2x8 gb
ekran kartı: msı armor gtx 1070ti
kasa:nzxt h500i black
depolama:seagate 2 tb hdd/ ilerde m2 ssd alınacak
sistem 1080p 144 hz custom ayarlarda oyun oynamak için dizayn edildi

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Yazılım konusunda sıkıntı yaşamazsınız hocam ama MSI'ın sunmuş olduğu Gaming Center, Mystic Light, Nahimic vb. tarzı birçok yazılımı mevcut bu konularda daha önde. Yine BIOS sisteminin daha iyi olduğunu düşünüyorum. İki anakartta hiç pişman etmez ikisi de çok iyidir ama Z390 Gaming Pro modelinin i9 9900K işlemcili üst seviye birçok bilgisayarda kullanıldığını gördüm/biliyorum.

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Yazılım konusunda sıkıntı yaşamazsınız hocam ama MSI'ın sunmuş olduğu Gaming Center, Mystic Light, Nahimic vb. tarzı birçok yazılımı mevcut bu konularda daha önde. Yine BIOS sisteminin daha iyi olduğunu düşünüyorum. İki anakartta hiç pişman etmez ikisi de çok iyidir ama Z390 Gaming Pro modelinin i9 9900K işlemcili üst seviye birçok bilgisayarda kullanıldığını gördüm/biliyorum.
kağıt üstünde aorus pro daha üstün olabilir ama tercihim sizinde önerdiğiniz şekilde msi z390 gaming pro ac olacak gigabyte bios ve yzılım konusunda sıkıntılı baya metin okudum yazılım azımsanacak birşey değil kullanamayacağım veya stabil olmayacak özellikleri ne yapayım bir çok parçam dijital anakarta bağlanıyor sorun yaşamama lazım oc meraklısı da değilim game boost ile 5.0 ghz ulaştığınından bahsetti bir kullanıcı kesinlikle msi teşekkürler geriye indirim kovalıyıp almak kalıyor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
kağıt üstünde aorus pro daha üstün olabilir ama tercihim sizinde önerdiğiniz şekilde msi z390 gaming pro ac olacak gigabyte bios ve yzılım konusunda sıkıntılı baya metin okudum yazılım azımsanacak birşey değil kullanamayacağım veya stabil olmayacak özellikleri ne yapayım bir çok parçam dijital anakarta bağlanıyor sorun yaşamama lazım oc meraklısı da değilim game boost ile 5.0 ghz ulaştığınından bahsetti bir kullanıcı kesinlikle msi teşekkürler geriye indirim kovalıyıp almak kalıyor.
Rica ederim. Zaten O.C. meraklısı olsanız bile Z390 Gaming Pro çok rahat üstesinden gelecektir merak etmeyin.

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Rica ederim. Zaten O.C. meraklısı olsanız bile Z390 Gaming Pro çok rahat üstesinden gelecektir merak etmeyin.
Cidden siz diyince özellikle araştırdım çok teşekkür ederim.Yaşayacaklarım aklıma geldi sıvı soğutma nzxt usb hub psu da dijital hepsinin yazılımı var kesin bir sıkıntı yaşayacaktım erkenden kısa film şeridi gibi geçti önümden oc konusunda game boost ile iyi sıcaklık ve stabilite yakalarsam muazzam olacak onun haricinde uğraşmayacağımdan eminim tecrübeyle sabit tekrar teşekkür ederim