7000-TL'ye kadar telefon önerisi

Mahmut Bolat

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta olduğu gibi 7k gibi bir bütçeyi telefona ayırdım ( zorlarsam max 8 olur ) Bu fiyat bandında önereceğiniz bir cihaz var mı ? Ya da çıkacak olan telefonlardan öneriniz olan var mı ? Eğer ki varsa önerilerinizi bekliyorum .

Erkenekli

Asistan
Reaksiyon puanı
277
Note 9 öneririm 2000 tlde cebinizde kalır

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
20190130_190431.jpg
20190130_190431.jpg

S10 ları bekle hocam

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
S10 lite en düşük olan model ve 9000tl bekleniyor yani o civarda.
Bende konu sahibi arkadaşa xr öneririm.
Fiyatlar abartılıyor tamam pahalı olacak ama en düşük modelin vergisiz hali 4500 civarı olacak vergiyle beraber 5500 6000 arası olur normal s10 internette 6500 7000 tl arasında bulunabilir diye düşünüyorum plus model için bişey diyemem eğer xr la aynı fiyatta olursa xr ın yüzüne bile bakılmaz şahsen ben bakmazdım

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
S10 10.000 üzeri olacak.

Son düzenleme:

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
S10 10.000 üzeri olacak.
Samsung dolar 5.50 iken 1000 dolarlık note 9 u 6500 ten satışa sundu şuan kur 5.20 civarında geziniyo s10 1100 dolar olsa diyelim 5720 tl yapar samsung yine elini taşın altına koyarsa maksimum 7000 tl olur ama plus olan model için bişey diyemem

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta olduğu gibi 7k gibi bir bütçeyi telefona ayırdım ( zorlarsam max 8 olur ) Bu fiyat bandında önereceğiniz bir cihaz var mı ? Ya da çıkacak olan telefonlardan öneriniz olan var mı ? Eğer ki varsa önerilerinizi bekliyorum .
Önceliklerin nedir?

Selcukkor36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
iPhone ve Samsung dan vazgeçmelisiniz Apple Türkiye'de satış yapamadığı dan dolayı fiyat düşürüyor Samsung da kendi ürettiği işletim sistemini kullanıyor oda bir zaman sonra telefonu kasma donma gibi şeylerle maruz bırakıyor yeni çıkan modellere bakın fiyat performans telefonları var gayet te kullanışlı yani tercih sizin

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
iPhone ve Samsung dan vazgeçmelisiniz Apple Türkiye'de satış yapamadığı dan dolayı fiyat düşürüyor Samsung da kendi ürettiği işletim sistemini kullanıyor oda bir zaman sonra telefonu kasma donma gibi şeylerle maruz bırakıyor yeni çıkan modellere bakın fiyat performans telefonları var gayet te kullanışlı yani tercih sizin
O dediğin şey işletim sistemi değil arayüz ve şuanki one uı arayüzü çok stabil çalışıyo neye dayanarak söylüyosun bunu herkesin kendi zevki isteyen gidip 10.000 e xs max alır isteyen 2500 poco f1 alır

Melih B.

Asistan
Reaksiyon puanı
85
Mate 20 Pro alabilirsiniz. Geriye kalanlar zaten 3000-5000 bandında.

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Hocam açık konuşayım, 7000 tl lik telefonlar size ve çoğu kullanıcıya fazla gelen gereksiz pahalı telefonlardır. Hem cebinizde para kalması hemde sizi her şekilde tatmin etmesi açısından daha uygun fiyatlı modellere yönelin. Kısacası boşuna o kadar para ayırmayın derim, O yüzden şunu soruyorum. Ne tür bir kullanıcısınız telefonunuzda ne tür özellik istersiniz onları belirtin yardımcı olayım. :)

Mahmut Bolat

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Önceliklerin nedir?
Hocam öncelik olarak kamera ve pil performansı ilk tercihim bunların yanı sıra ekran çözünürlüğü , ses performansı gibi gibi özellikler

---- Mesajlar birleştirildi ----

Hocam açık konuşayım, 7000 tl lik telefonlar size ve çoğu kullanıcıya fazla gelen gereksiz pahalı telefonlardır. Hem cebinizde para kalması hemde sizi her şekilde tatmin etmesi açısından daha uygun fiyatlı modellere yönelin. Kısacası boşuna o kadar para ayırmayın derim, O yüzden şunu soruyorum. Ne tür bir kullanıcısınız telefonunuzda ne tür özellik istersiniz onları belirtin yardımcı olayım. :)

Hocam ilk 2 kriterim kamera ve pil performansı . Geceleri snap çekmeyi ve gece gündüz fark etmez fotoğraf çekmeyi seviyorum ve gerçekten bu konuda tatmin olmak için bu bütçeyi ayırdım diyebilirim. ( genel olarak telefondan tatmin olmak için sadece kamera olarak değil :) ) Zamanında note 8 kullanan birisi olarak illallah ettirdi bataryası. O yüzden bataryayı da baya önemsiyorum bunların dışında her kullanıcı gibi ekran çözünürlüğü stereo hoparlör deneyimi fena olmaz :) . 3,5mm girişi önemli değil benim için ama olmasını isterim ama olmasa da olur kafasındayım . Geriye kalanlar ise her kullanıcının istediği özellikler. Mate20 pro yu çok düşündüm ben fakat ekran yeşillenme problemi olduğu için s10 modellerini düşüneyim dedim de onlarda tahminimden bi tık yüksek oluyor fiyat bakımından o yüzden bir sormak istedim. Alacağım telefonun da garantisinin iyi olması tercihlerim arasındadır o kadar para verip rezil olmayı kimse istemez :)

Son düzenleme:

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Hocam öncelik olarak kamera ve pil performansı ilk tercihim bunların yanı sıra ekran çözünürlüğü , ses performansı gibi gibi özellikler
O zaman note 9 veya mate 20 pro güzel cihazlardır.

Fotoğraf performansında Mate 20 pro genel olarak daha çeşitli şeyler sunuyor(makro,5x zoom,geniş açı vb) Performansı ve batarya ömrü note 9’dan daha iyi.

Note 9 ise video performansında çok daha iyi. Ses performansı daha güzel. Birde çok daha ucuz.

İkisinin çözünürlüğü 2k olabiliyor ama bence VR kullanmadığın sürece 2k çözünürlük gereksiz.

Bence senin önceliklerine göre Mate 20 pro daha iy gibi geldi. Fakat çok pahalı.

BALAXIS

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Zaten bir telefonu cikar cikmaz almak parayi cope atmak gibi bir sey cunku 1-2 ay sonra illaki firmanın bir kampanyasi yada satici firmalarin bir kampanyasi oluyor. En yeni en guncel zaten ayak uyduramazsin cunku s10 15 gun sonra çıkcak 5-6 ay sonra note 10 cikcak 5-6 sonra bu sefer s11.. 1 yılda 2 defa telefon geliyor en gunceli en yenisi 6 ay olabiliyor yani en fazla

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Mate 20pro lg ekran denk gelirse yeşeriyor kronik sorun bu ayrıca note9 sizi her yönden memnun edecektir.

Mahmut Bolat

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Mate 20pro lg ekran denk gelirse yeşeriyor kronik sorun bu ayrıca note9 sizi her yönden memnun edecektir.

Ya reis mesela mate 20 pro aldık diyelim lg veya samsung görüntü olarak bi farkı oluyor mu ? çözünürlük parlaklık falan ? Hadi diyelim lg ekranlı bi cihazı aldık kesin yeşerme oluyor mu olursa garantiye giriyor mu ? Giriyorsa kullanılan uygulamalar alakalı diyerek garanti dışı bırakabiliyorlar mı ?

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Ya reis mesela mate 20 pro aldık diyelim lg veya samsung görüntü olarak bi farkı oluyor mu ? çözünürlük parlaklık falan ? Hadi diyelim lg ekranlı bi cihazı aldık kesin yeşerme oluyor mu olursa garantiye giriyor mu ? Giriyorsa kullanılan uygulamalar alakalı diyerek garanti dışı bırakabiliyorlar mı ?
LG ve BOE(Samsung değil) ekranları arasında parlaklık farkı var diyorlar. Dediklerine göre LG olanlar daha parlaklar. fakat LG ekranlar aynı zamanda o yeşil ekran sorunun kaynağı. Hatta bir kişi 6 kere üst üste LG ekran geldiği ve hepsinin de yeşil ekran sorunu çıktığını belirtmişti.

Kesinliği bilmiyorum ama LG ekranlısını aldığın an riske girmiş oluyorsun. Tahminimce tüm LG ekranlar sorunlu değil.

Doğrusu BOE ekranın olsa bile sorun çıkabilir. Bazı BOE ekranlarında,yeşil ekran yerine pembe ve mavi ekran sorunu çıktı fakat BOE ekranlı kullanıcıların çoğu böyle bir sorun yaşamadığını söyledi.

Kesin emin değilim ama bence garantiye giriyor. O tür saçma nedenlerden dolayı da garanti dışı yapacaklarını sanmıyorum.

Gördüğün gibi ekran çok sorunlu. Eğer risk almak istemiyorsan note 9’a yönelmek daha mantıklı olur derim.

Mahmut Bolat

Asistan
Reaksiyon puanı
9
LG ve BOE(Samsung değil) ekranları arasında parlaklık farkı var diyorlar. Dediklerine göre LG olanlar daha parlaklar. fakat LG ekranlar aynı zamanda o yeşil ekran sorunun kaynağı. Hatta bir kişi 6 kere üst üste LG ekran geldiği ve hepsinin de yeşil ekran sorunu çıktığını belirtmişti.

Kesinliği bilmiyorum ama LG ekranlısını aldığın an riske girmiş oluyorsun. Tahminimce tüm LG ekranlar sorunlu değil.

Doğrusu BOE ekranın olsa bile sorun çıkabilir. Bazı BOE ekranlarında,yeşil ekran yerine pembe ve mavi ekran sorunu çıktı fakat BOE ekranlı kullanıcıların çoğu böyle bir sorun yaşamadığını söyledi.

Kesin emin değilim ama bence garantiye giriyor. O tür saçma nedenlerden dolayı da garanti dışı yapacaklarını sanmıyorum.

Gördüğün gibi ekran çok sorunlu. Eğer risk almak istemiyorsan note 9’a yönelmek daha mantıklı olur derim.
note 9 çok mantıklı aslında ama işte tasarım yapısı pek hoşuma gitmiyor diğer cihazlara göre.

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,464
note 9 çok mantıklı aslında ama işte tasarım yapısı pek hoşuma gitmiyor diğer cihazlara göre.
LG G8 geliyor, Apple türkiye indirime gidiyor, s10'da gelicek, şuan birşey almayın bence efsane cihazlar gelicek bir amiral gemisi istiyorsanız beklemeniz Cok iyi olucaktır.

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108

---- Mesajlar birleştirildi ----

Hocam ilk 2 kriterim kamera ve pil performansı . Geceleri snap çekmeyi ve gece gündüz fark etmez fotoğraf çekmeyi seviyorum ve gerçekten bu konuda tatmin olmak için bu bütçeyi ayırdım diyebilirim. ( genel olarak telefondan tatmin olmak için sadece kamera olarak değil :) ) Zamanında note 8 kullanan birisi olarak illallah ettirdi bataryası. O yüzden bataryayı da baya önemsiyorum bunların dışında her kullanıcı gibi ekran çözünürlüğü stereo hoparlör deneyimi fena olmaz :) . 3,5mm girişi önemli değil benim için ama olmasını isterim ama olmasa da olur kafasındayım . Geriye kalanlar ise her kullanıcının istediği özellikler. Mate20 pro yu çok düşündüm ben fakat ekran yeşillenme problemi olduğu için s10 modellerini düşüneyim dedim de onlarda tahminimden bi tık yüksek oluyor fiyat bakımından o yüzden bir sormak istedim. Alacağım telefonun da garantisinin iyi olması tercihlerim arasındadır o kadar para verip rezil olmayı kimse istemez :)
Bence alabileceğin telefonlar sıralamasında şunlar var;

Oppo RX17 pro
Mate 20 pro
Note 9

Bu telefonlardan pili en dayanıklısı oppo ve mate 20 pro, Sen günlük kullanımda işimi görsün kaldıramadığı bir oyun olmasın diyorsan ve tasarıma önem veriyorsan ayrıca çok çok hızlı şarj olsun ( 35 dk'da %100 dolum) diyorsan oppo tavsiye ederim.