SSD Diski Birleştirmek Diskin Ömrünü Azaltırmı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan guncel0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

guncel0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bazı yerlerde ssd diski birleştirmek diskin ömrünü azaltır diyorlar doğrumu?

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Kanıtlanmış bir şey yok ama gerekte yok çünkü SSD içinde dönen bir disk yok (=

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Evet
Ancak sadece performansı belli oranın üzerinde etkileyecek ve minimum disk taşıma ile halledilebilecek ssd için özel algoritmalı kısıtlanmış disk birleştirme yapan programlar kullanılabilir.
Diğer türlü disk birleştirme programları normalde yapılacak okuma, kopyalama, taşıma gibi işlemleri kapasite olarak belki 3 ayda yapacağın işi 1 günde yaptırır o yüzden azaltır.

guncel0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet
Ancak sadece performansı belli oranın üzerinde etkileyecek ve minimum disk taşıma ile halledilebilecek ssd için özel algoritmalı kısıtlanmış disk birleştirme yapan programlar kullanılabilir.
Diğer türlü disk birleştirme programları normalde yapılacak okuma, kopyalama, taşıma gibi işlemleri kapasite olarak belki 3 ayda yapacağın işi 1 günde yaptırır o yüzden azaltır.
Peki bu yine kayıt defteri birleştirme içinde geçerlimidir.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Kayıt defteri de sonuçta diskteki bir dosya.
Lakin boyut olarak küçük olduğundan ötürü registry refrag'ın ssd ömrünü azaltacağını düşünmüyorum.

guncel0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kayıt defteri de sonuçta diskteki bir dosya.
Lakin boyut olarak küçük olduğundan ötürü registry refrag'ın ssd ömrünü azaltacağını düşünmüyorum.
Şimdi internette bu konuyu araştırırken yeni bir şey daha gördüm çöp dosyaları temizleme programıda zararlımı

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Zararlı değiller lakin CCleaner önermiyorum ben.
BleachBit indirin, ayarlardan komite paketlerini indirmeyi işaretleyin, iki kez açıp kapatın (ilkinde ayarı kaydedecek, ikincisinde komite paketleri indirilecek)
Bununla birlikte yan yetkileri var, misal mp3 açma programını AIMP olarak ayarlamış olabilirsiniz lakin temizleme programı bunu bozup farklı bir programa ayarlayabilir.
Bu yan etkiler düzeltilebilir elbet ama can sıkar bazen.

guncel0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Zararlı değiller lakin CCleaner önermiyorum ben.
BleachBit indirin, ayarlardan komite paketlerini indirmeyi işaretleyin, iki kez açıp kapatın (ilkinde ayarı kaydedecek, ikincisinde komite paketleri indirilecek)
Bununla birlikte yan yetkileri var, misal mp3 açma programını AIMP olarak ayarlamış olabilirsiniz lakin temizleme programı bunu bozup farklı bir programa ayarlayabilir.
Bu yan etkiler düzeltilebilir elbet ama can sıkar bazen.
Peki Advanced system care açıkçası bu programı beğeniyorum ama zaralı olup olmadığından emin olamadım