Niçin kavisli ekran

turbetfur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar kafama takıldığı için soruyorum : Samsung amiral gemisi modellerinde niçin hep kavisli ekran kullanıyor ? S serileri note serileri hep kavisli

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Teknoloji arsız bir gelişme satmak için farklı ilgi çekici tasarımlar var öncü bu sonrasıda farklı özellikler atama

Bluecry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hep baska seyler animsatiyor kavis lafı nedense.

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,810
Bu camı galiba başka hiç bir telefon markası yapamadığı için böylelikle havasını atıyor.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Arkadaşlar kafama takıldığı için soruyorum : Samsung amiral gemisi modellerinde niçin hep kavisli ekran kullanıyor ? S serileri note serileri hep kavisli
Önden bakınca yanlar kavisli olduğu için yan çerçeveler hiç yokmuş gibi görünüyor. Ve yanları daha ince gibi görünüyor. Hem de dikey şekilde kullanıldığından ergonomik.

Birde telefonu havalı yapıyor diyebilirim.

Fakat ondan başka sorunlar var. Mesela yatay şekilde(video izlerken-oyun oynarken mesela) ergonomik olmayabiliyor.

Yada kavisli ekrana uygun ekran koruyucusu bulmak yada onu tamir etmek çok daha zor/pahalı.

Birçok insan kavisli ekran istemiyor. Samsung da bu mesajı almış: S10 modellerinden birisi düz ekrana sahip olacak.

turbetfur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Hepinize teşekkürler. Bana çok ilginç geliyor bu konu ondan sordum. Samsung'un orta ve giriş seviye cihazlarında bu kavis yok. Ama inatla amiral gemilerinde devam ediyor. S10 daki bir modelde kullanmamasının nedeni bence tercih değil daha ekonomik olması . Çünkü o model lite olarak geçiyor. Gerçi S8 den itibaren kavis yok denecek kadar azalmış. S6 ve s7 de daha fazla . Dikkat ederseniz iphonun yeni modellerinde de bu kavis az da olsa var

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Hepinize teşekkürler. Bana çok ilginç geliyor bu konu ondan sordum. Samsung'un orta ve giriş seviye cihazlarında bu kavis yok. Ama inatla amiral gemilerinde devam ediyor. S10 daki bir modelde kullanmamasının nedeni bence tercih değil daha ekonomik olması . Çünkü o model lite olarak geçiyor. Gerçi S8 den itibaren kavis yok denecek kadar azalmış. S6 ve s7 de daha fazla . Dikkat ederseniz iphonun yeni modellerinde de bu kavis az da olsa var
Ekonomik ve tercih için. Onu unutmuşum :)

İphoneların yanında mı var? Sadece altında 180 derece küsür bir kıvrım olduğunu biliyorum