Öğrenci İçin Tavsiye Laptop - Photoshop / Illustrator / After Effect vs.

ahmetgundogdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar,

Öğrenciyim ve genellikle grafik ve video programlarıyla ilgileniyorum. Bilgisayarda oyun oynanmayacaktır sadece "Photoshop / Illustrator / InDesign ve video programları After Effect ve Premier Pro kullanımı yapılacak, aynı zamanda render'da alınacaktır. Bunun için fazla bir bütçem yok biliyorum ancak önerilerinizi almak isterim, benim bulduğum uygun bilgisayar olarakta şunlar var; bu programlar için işlemci olarak i5 ile i7 farkı çok olur mu onuda bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim.

Bütçem: 4.000'i aşmazsa iyi olur, o seviyelerde gezse'de olur, SSD ve 8 GB ram sanırım bu isteklerime göre gerekli olacak şeylerden ikisi.

Bulduklarım:
Lenovo V330 Intel Core i5 8250U 8GB 1TB + 128GB SSD Radeon Fiyatı
-------
Lenovo V330 Intel Core i7 8550U 8GB 1TB + 128GB SSD Radeon Fiyatı

Bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
2. seçenek daha mantıklı olacaktır.

ahmetgundogdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Acelem çok yok ancak bu ürün satışı yapılmamaktadır yazıyor hocam?

Bu konuda çok fark olur mu i5 ile i7 hızı arasında o yüzden pek seçim yapamamıştım hocam.
Şuan stoklarda yok hocam o yüzden öyle yazıyor 3-5 gün öncesine kadar vardı yakında yine gelir diye düşünüyorum.

tıgermsı

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Asus FX504GD-58050 Intel Core i5 8300H 8GB 1TB + 8GB SSD Fiyatı
özellikle önerim == gtx1050ti var
Asus FX553VE-DM416 Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB GTX1050Ti Fiyatı
grafik tasarım üniversite ögrencisiyim.
en az 8 ram ihtiyacın var. 12 öneririm
HQ işlemci olmalı. (u seriside iyi ama programlar gercekten güç istiyor. bazen 2-3 adobe programı aynı anda kullanmak gerekiyor.
ve gtx seri ekran kartı olmalı.
Aceleniz yoksa bu ürünü bekleyin derim. 4400 TL civarından satılıyor iki üründen de daha performanslı.

Dell Gaming G315 Intel Core i5 8300H 8GB 1TB 128GB SSD Fiyatı
bu üründe indirim olursa işinize yarar.

ahmetgundogdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Şuan stoklarda yok hocam o yüzden öyle yazıyor 3-5 gün öncesine kadar vardı yakında yine gelir diye düşünüyorum.

Anladım hocam o zaman gün gün takip edeyim ben bu ürünü, teşekkür ederim desteğiniz için.

Asus FX504GD-58050 Intel Core i5 8300H 8GB 1TB + 8GB SSD Fiyatı
özellikle önerim == gtx1050ti var
Asus FX553VE-DM416 Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB GTX1050Ti Fiyatı
grafik tasarım üniversite ögrencisiyim.
en az 8 ram ihtiyacın var. 12 öneririm
HQ işlemci olmalı. (u seriside iyi ama programlar gercekten güç istiyor. bazen 2-3 adobe programı aynı anda kullanmak gerekiyor.
ve gtx seri ekran kartı olmalı.

bu üründe indirim olursa işinize yarar.

Gösterdiğiniz ürünler ekran kartı açısından güzel görünüyor hocam ancak ssd'de şart gibi ek olarak takılıyor mu incelemek gerekiyor gibi? işlemci olarak pek bilgim yok tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım teşekkür ederim.

tıgermsı

Asistan
Reaksiyon puanı
37
boş ssd slotu var takılıyor. ben msı gp62m kullanıyorum. ama fiyat bandı 4.500 e bu ürünler en iyisi
işlemci u serisi = 2 çekirdek mobil HQ SERİ = 4 çekirdek performans
özellikle asus fx553ve o fiyata 1050 ti ile çok güzel. ayrıca arkadaşımda var kullandım asus o laptopa rog destegi vermiş yazılımlar programlar rog içerikli yani yarı rog sayılır.
programlar için ssd şart degil ben ssd siz kullanıyorum. harddisk okuma - yazma hızı rahat yetiyor.
Anladım hocam o zaman gün gün takip edeyim ben bu ürünü, teşekkür ederim desteğiniz için.

Gösterdiğiniz ürünler ekran kartı açısından güzel görünüyor hocam ancak ssd'de şart gibi ek olarak takılıyor mu incelemek gerekiyor gibi? işlemci olarak pek bilgim yok tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım teşekkür ederim.

ahmetgundogdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
boş ssd slotu var takılıyor. ben msı gp62m kullanıyorum. ama fiyat bandı 4.500 e bu ürünler en iyisi
işlemci u serisi = 2 çekirdek mobil HQ SERİ = 4 çekirdek performans
özellikle asus fx553ve o fiyata 1050 ti ile çok güzel. ayrıca arkadaşımda var kullandım asus o laptopa rog destegi vermiş yazılımlar programlar rog içerikli yani yarı rog sayılır.
programlar için ssd şart degil ben ssd siz kullanıyorum. harddisk okuma - yazma hızı rahat yetiyor.

Uzun uzun bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim hocam, dediklerinizle birlikte daha bir anlaşılır oldu peki sizin verdiğiniz 2. örnek ile birlikte Görkem Bey'in vermiş olduğu örnek arasında fark bandı çok yok gibi, ikisi arasında kalsak hangisi alınmalıdır sizce?

tıgermsı

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Uzun uzun bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim hocam, dediklerinizle birlikte daha bir anlaşılır oldu peki sizin verdiğiniz 2. örnek ile birlikte Görkem Bey'in vermiş olduğu örnek arasında fark bandı çok yok gibi, ikisi arasında kalsak hangisi alınmalıdır sizce?
dell 8.nesil işlemci ve 128gb ssd + ları var
ASUS 7.nesil işlemci ve 1tb hdd // 1050ti ekran kartı + tısı var.
ben olsam asus u tercih ederdim ssd eklenir ram eklenir ekran kartı degişmez. ve asus un tasarımı hoşuma gidiyor. kırmızı klavye ışıklandırması asabi kırmızı çizgiler gerçekten canavar gibi görünüyor. kıskanıyorum bazen arkadaşınkini :) dell biraz daha sade görünüm

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Asus servis yönünden zayıf. Kalite olarak G3 önde. Dediğiniz işlemler için işlemci daha önemli. i8-8300H küçük bir farkla i7-7700HQ işlemcisinden bile daha önde. 2 GB 1050 Ti yerine 4 GB 1050 tercih ederim. 2 GB çoğu oyunu yüksek ayarlarda çalıştırmak için yeterli değil.

tıgermsı

Asistan
Reaksiyon puanı
37
gördügünüz gibi bu konu kişiden kişiye degişir.
benim msı da 7300HQ ve gtx1050 2gb ama gel gelelim her oyunu ultrada oynuyorum.
i5-8300h gtx1050 4gb lı makinelerden de yüksek fps alıyorum. direkmen benim laptopun test videosu.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Bende de Dell 7567 kullanıyorum. İşlemciyi 3.8 GHz hızına O.C. edince makine uçuyor sıcaklık değeri de en fazla 79 derece oluyor. Laptopa ve modele göre değişen bir durum senin kıyaslama yapman. Watch Dogs 1 bile yüksek ayarlarda 2.6 GB VRAM istiyor. Bu saatten sonra i5-7300HQ işlemcili makine alınmaz özellikle de işlemci gücü isteyen programlar için.

tıgermsı

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Bende de Dell 7567 kullanıyorum. İşlemciyi 3.8 GHz hızına O.C. edince makine uçuyor sıcaklık değeri de en fazla 79 derece oluyor. Laptopa ve modele göre değişen bir durum senin kıyaslama yapman. Watch Dogs 1 bile yüksek ayarlarda 2.6 GB VRAM istiyor. Bu saatten sonra i5-7300HQ işlemcili makine alınmaz özellikle de işlemci gücü isteyen programlar için.
iyide bende grafik tasarım okuyorum bende aynı programları kullanıyorum. i5-7300hq işlemcimle hatta 3 adobe programını aynı anda kullandıgım oluyor. ayrıca oyun oynanmayacak program kullanılacak yazıyorki 1050ti her oyunu rahat oynatacak güçte bir kart.
sizde biliyor olmalısınızki laptoplarda ekran kartı işlemciden önce tercih edilir. yinede seçim sizin ben asus u tavsiye ederim. ekran kartı / tasarım ve yazılım yönünden daha üstündür. fx553ve modeli rog yazılımlarını kullanır.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Şahsen yaşadığım olumsuzluklardan sonra birdaha ne ASUS ne MSI tercih ederim. MSI bozulmuyor her neyse de ASUS ne aldıysam hepsi bozuldu. Bunların başında R9 390 geliyor.

ahmetgundogdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
iyide bende grafik tasarım okuyorum bende aynı programları kullanıyorum. i5-7300hq işlemcimle hatta 3 adobe programını aynı anda kullandıgım oluyor. ayrıca oyun oynanmayacak program kullanılacak yazıyorki 1050ti her oyunu rahat oynatacak güçte bir kart.
sizde biliyor olmalısınızki laptoplarda ekran kartı işlemciden önce tercih edilir. yinede seçim sizin ben asus u tavsiye ederim. ekran kartı / tasarım ve yazılım yönünden daha üstündür. fx553ve modeli rog yazılımlarını kullanır.
Şahsen yaşadığım olumsuzluklardan sonra birdaha ne ASUS ne MSI tercih ederim. MSI bozulmuyor her neyse de ASUS ne aldıysam hepsi bozuldu. Bunların başında R9 390 geliyor.

Herkese düşüncelerinden ve önerilerinden dolayı teşekkür ederim, kafam biraz karıştı sanırım :) :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
E tamam işte oyun oynanmayacak sistemde neden 1050 Ti alınsın? :D 1050 kartı yapılacak işlemler için yetmeyi bıraktım fazla bile gelecektir. Graphics 630 bile yeter yapılacak işler için. Oyun için alınacak sistemde zaten öncelik dediğin gibi ekran kartı olur işlemci olmaz ama bu tarz program ağırlıklı işlemler için işlemci daha önemlidir yukarıda dediğim nedenden dolayı. Tasarım görecelidir ona bir şey diyemem ama Dell kullanmadan Asus'u nasıl yazılım yönünde üstün ilan ettin merak ediyorum. Support Assist ve Power Management programının ROG yazılımından aşağı kalır yanının olduğunu hiç sanmıyorum. Ayrıca çoğu firmada olmayan diagnostic testi ve müşteri hizmetleri ile birebir görüşme imkanını saymıyorum bile.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    102 KB · Görüntüleme: 777
  • 2.png
    2.png
    189.2 KB · Görüntüleme: 1,221

tıgermsı

Asistan
Reaksiyon puanı
37
ROG yazılımlarını kullanan bilir. kendim msı kullandıgım halde neredeyse rog // msı ı geçeçek yazlıma sahip.
ASUS müşteri hizmetleride bire bir görüşme sağlıyor. ve garanti servisi kargoyla ürünü kapından alıp kapıya bırakıyor.
forumdaki oylamayı gördümde forumdakilerin ne kadar bilinçsiz oldugunu gösterir. şekilde
https://forum.shiftdelete.net/threads/en-iyi-laptop-markalari-hangisi.410058/
ve sizinle bilgisayar konusu tartışmak harbi zevkli oluyor. :) sıkı bir dell fanısınız.
E tamam işte oyun oynanmayacak sistemde neden 1050 Ti alınsın? :D 1050 kartı yapılacak işlemler için yetmeyi bıraktım fazla bile gelecektir. Graphics 630 bile yeter yapılacak işler için. Oyun için alınacak sistemde zaten öncelik dediğin gibi ekran kartı olur işlemci olmaz ama bu tarz program ağırlıklı işlemler için işlemci daha önemlidir yukarıda dediğim nedenden dolayı. Tasarım görecelidir ona bir şey diyemem ama Dell kullanmadan Asus'u nasıl yazılım yönünde üstün ilan ettin merak ediyorum. Support Assist ve Power Management programının ROG yazılımından aşağı kalır yanının olduğunu hiç sanmıyorum. Ayrıca çoğu firmada olmayan diagnostic testi ve müşteri hizmetleri ile birebir görüşme imkanını saymıyorum bile.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
ROG yazılımlarını kullanan bilir. kendim msı kullandıgım halde neredeyse rog // msı ı geçeçek yazlıma sahip.
ASUS müşteri hizmetleride bire bir görüşme sağlıyor. ve garanti servisi kargoyla ürünü kapından alıp kapıya bırakıyor.
forumdaki oylamayı gördümde forumdakilerin ne kadar bilinçsiz oldugunu gösterir. şekilde
ve sizinle bilgisayar konusu tartışmak harbi zevkli oluyor. :) sıkı bir dell fanısınız.
Size bir sır vereyim mi?
Ömrü hayatınızda görüp görebileceniz en iyi MSI fanboyuyum. Öneriyor muyum? Hayır.
Bu işin fanboyluk ile alakası bile yok. Ayrıca gösterdiğiniz konu da forumun bilinçsiz olduğunu göstermez ki gösterse bile konu 2008 model.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Benim ki Dell fanlığı değil hocam :D Bana bu forumda her şeyin fanı denildi emin olun. Yeri geldi MSI fanı denildi yeri geldi Dell yeri geldi Monster fanı diyen bile oldu :D Ben modele ve fiyatına göre değerlendirme yaparım olayım bu. Garanti ve ürünün sunduğu ek özellikler de buna ek faktörlerdir. Şunu da söyleyeyim bu zamana kadar birçok sorun çözdüm/çözemedim ve gördüm bu forumda ama bilgisayar tarafında servis yönünden en rezalet olaylar hep Asus kullanan kullanıcıların başına geldi. 6 aylık cihazı anakart lehim sıkıntısı olduğu için güç kesintisi yaşayan adama sıvı teması raporu vermişler bu tek vakası da değil Asus servisinin :D Kısaca ben hiçbir markanın fanboyu değilim, gördüğümü söylerim o kadar. Bazı markalar kendi politikalarından dolayı daha çok hoşuma gider ama bunu burada tavsiye isteyen kişiyi ters bir yöne yönlendirecek şekilde abartmam hiçbir zaman.

tıgermsı

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Size bir sır vereyim mi?
Ömrü hayatınızda görüp görebileceniz en iyi MSI fanboyuyum. Öneriyor muyum? Hayır.
Bu işin fanboyluk ile alakası bile yok. Ayrıca gösterdiğiniz konu da forumun bilinçsiz olduğunu göstermez ki gösterse bile konu 2008 model.
konu şimdiye kadar 32 sayfa gelmiş birçok kişi oylamış. MSI gibi DELL gibi markalar. yerlerde geziyor. adamlar casper oylamış hp oylamış sizce o konunun sıralaması tartışmasız. 1.ALİENWARE 2.MSI degilmidir.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
konu şimdiye kadar 32 sayfa gelmiş birçok kişi oylamış. MSI gibi DELL gibi markalar. yerlerde geziyor. adamlar casper oylamış hp oylamış sizce o konunun sıralaması tartışmasız. 1.ALİENWARE 2.MSI degilmidir.
MSI'a 111 oy fazla bile.
Türkiye'de servis konusunda Asus'tan çok farkımolmayan bir marka.
Gönderdiğim MSI marka ekran kartının arka plakası garantiden bana çıkık bir şekilde ulaştı. Kendim sıkıladım :D.

tıgermsı

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Benim ki Dell fanlığı değil hocam :D Bana bu forumda her şeyin fanı denildi emin olun. Yeri geldi MSI fanı denildi yeri geldi Dell yeri geldi Monster fanı diyen bile oldu :D Ben modele ve fiyatına göre değerlendirme yaparım olayım bu. Garanti ve ürünün sunduğu ek özellikler de buna ek faktörlerdir. Şunu da söyleyeyim bu zamana kadar birçok sorun çözdüm/çözemedim ve gördüm bu forumda ama bilgisayar tarafında servis yönünden en rezalet olaylar hep Asus kullanan kullanıcıların başına geldi. 6 aylık cihazı anakart lehim sıkıntısı olduğu için güç kesintisi yaşayan adama sıvı teması raporu vermişler bu tek vakası da değil Asus servisinin :D Kısaca ben hiçbir markanın fanboyu değilim, gördüğümü söylerim o kadar. Bazı markalar kendi politikalarından dolayı daha çok hoşuma gider ama bunu burada tavsiye isteyen kişiyi ters bir yöne yönlendirecek şekilde abartmam hiçbir zaman.
yanlış anlaşılmasın dell fanısın diye hep onu öneriyorsun. demiyorum forumda msı önerdiginide gördüm monster. önerdiginide
ama servisini kötüledigimiz asus forumdaki oylamada 1. sırada dell ve msı son sıralarda. bu normal mi :)

---- Mesajlar birleştirildi ----

MSI'a 111 oy fazla bile.
Türkiye'de servis konusunda Asus'tan çok farkımolmayan bir marka.
Gönderdiğim MSI marka ekran kartının arka plakası garantiden bana çıkık bir şekilde ulaştı. Kendim sıkıladım :D.
en iyi laptop konusunda eleştiriyoruz. sıralamayı donanım yada servis konusunda degil :D servisini begenmediginiz asus 1.sırada olmuş

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
yanlış anlaşılmasın dell fanısın diye hep onu öneriyorsun. demiyorum forumda msı önerdiginide gördüm monster. önerdiginide
ama servisini kötüledigimiz asus forumdaki oylamada 1. sırada dell ve msı son sıralarda. bu normal mi :)

---- Mesajlar birleştirildi ----

en iyi laptop konusunda eleştiriyoruz. sıralamayı donanım yada servis konusunda degil :D servisini begenmediginiz asus 1.sırada olmuş
Yalnız servis aynı servis :D.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
dedigim gibi servisi tartışmıyoruz. oylamada en iyi laptop markası denilmiş ve asus 1. seçilmiş dell gibi msı gibi kaliteli markalar sona atılmış.
oylamanın güncellenmesi iyi olur.
Ohooo ürününün arkasında durmayan markayı ben ne yapayım pef.

tıgermsı

Asistan
Reaksiyon puanı
37
cem karacanın ben suyumu kazandımda içtim dedigi gibi bu sıralamada suyu kaybedenler içiyor :) bende cem karaca hayranı sayılırım :)

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Ben garanti konusunun göreceli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta garanti illa bir kesimden tepki alıcak aşağılanıcak,bir kesim tarafından övülücektir. Yorumlara göre dell in servisinin olumlu yorum aldığı söyleniyor monster ın da aynı şekilde fakat donanım haberde çok ciddi eleştiriler mağduriyetler var.2-3 Hafta önce bir arkadas Dell servisine gönderdiği 7567 yi hasarlı bir şekilde geri aldı.Şuan THH ile uğraşıyor. Monsterda da çok ciddi eleştiriler var. Kesin bir şekilde bir firmanın garantisine diğerlerinden daha kötü demek bence pek uygun değil. Şahsi görüşüm Türkiye de hepsinin işini kötü yaptığı kıyaslamanın yanlış olduğu.